• Boris idrottsblogg

Onsdagen den 21:a september 2016.

Strömatcher där PSG och Milan vann.
Ligacupens 16-delsfinaler där Liverpool gick vidare, men Everton är utslaget.
Målrik fotboll och målsnål ishockey. Vart är vi på väg?

FOTBOLLSHISTORIA: 
1979: Självmålskungen i Premier League föds.
2003: Det nämsta Arsenal var en förlust denna säsong.
2010: VM domare fast för heroinsmyggling.

DAGENS TRÖJA
NEWCASTLE UNITEDs förstatröja 2014/15

Jag säger som Johnny Cash: "I gor stripes". Det blir randigt idag igen. 2014/15 hade Newcastle United denna förstatröja. Då låg de i Pemier League. Det gör de inte nu. Trots detta så gick de vidare i Ligacupen igår. De vann med 2-0 över Wolverhampton och är i åttondelsfinal.

Strömatcher där PSG och Milan vann.


Det var en match här och en där och några i England. Strömatcher var det i Franska ligan. Paris SG slog senapslaget Dijon med 3-0 och tog sig upp på samma poäng som ledaren Monaco som har en match mindre spelad. I Serie A överraskade Milan med att vinna över Lazio med 2-0. FA-cupen hade stor omgång, men bara med lag utanför de fyra högsta proffsligorna.
 

Ligacupens 16-delsfinaler där Liverpool gick vidare, men Everton är utslaget.
 

Dessa lag spelade Ligacupens 16-delsfinaler. Här följde jag Leicester mot Chelsea. Mästarna visade skärpa vid mål och tog ledningen med 2-0. Chelsea skärpte sig och lyckades komma tillbaka till 2-2. Då kom en ödesdiger varning till Marcin Wasilewski i sista minuten. Då han redan hade en blev det utvisning och Leicester startade förlängningen med en man mindre. Efter fyra minuter hade de två mål mindre. Fabregas båda mål i förlängningen betyder att Chelsea är i åttondelsfinal. Andra lag som också ska lottas in i åttondelsfinaler är Liverpool, men inte Everton. De förlorade sensationellt hemma till Norwich, men detta är en turnering då det ofta ställs upp med lite reservbetonade lag.


Målrik fotboll och målsnål ishockey. Vart är vi på väg?
 

Jag som brukar klaga på målgörandet i fotboll är helt nöjd med ligacupmatcherna. Drygt tre mål i snitt på de åtta matcherna är bra. World Cup i ishockey är i och för sig lite tuffare än fotboll och då tänker jag på spelprogrammet som i gruppspelet har tre matcher på fyra dagar. Det hade aldrig fotbollsspelare klarat av. Däremot är det helt makalöst vad målsnålt det är. Sveriges seger igår över Finland skulle egentligen bara blivit 1-0, men så kom det ett mål till i tom kassse med två sekunder kvar. Det betyder att svenskarna i stort sett är klara för semifinal.

FOTBOLLSHISTORIA från 21:a september 1979 Richard Dunne föds. 2003 Arsenal har tur. 2010 domare får fängelse.
 

1979 Richard DUNNE kommer till världen.
 

Idag 2003 föddes det i Dublin på Irland en liten kille som heter Richard Dunne. Han skulle med tiden bli en stor kille, faktiskt så stor att han fått smeknamnet "Dunney-monstret". 1996 kom han till England och klubben Everton. Som stor försvarare gjorde han sedan nästan 300 matcher för Manchester City innan det blev Aston Villa och slutligen Queens Park Rangers. Då han slutade 2015 hade han även gjort 60 landskamper för Irland. Tyvärr så har han även ett nästan oslagbart rekord i Premier League. Tyvärr använder jag för att Richard Dunne är den spelare som gjort allra flest självmål. Han hann med hela tio (10) självmål. Det är tre fler än tvåorna Martin Skrtel och Jamie Carragher.
 

2003 Manchester United - Arsenal

 
På Old Trafford spelades idag 2003 den match där det var närmst en Arsenalförlust. Det hade inte blivit ett enda mål på hela matchen då Manchester United på övertid får en straff, efter Martin Keowns attack på Diego Forlan i straffområdet. Förste straffskytt var givetvis Ruud van Nistelrooy. Trots att han missat de två senaste sprang han självsäkert fram och dunkade straffen i ribban. Matchen slutade 0-0 och det blev ingen förlust för Arsenal idag heller. Det blev det inte under hela säsongen och Londonlaget vann Premier League obesegrat med 26 vinster och 12 oavgjorda, elva poäng före tvåan Chelsea.
 

2010 två och ett halvt år för Byron Moreno

 
Byron Moreno, fotbollsdomare från Ecuador dömde den kontroversiella åttondelsfinalen i VM 2002 mellan Italien och Sydkorea. Han anklagades av italienarna för att ha varit mutad att se till att värdlandet Sydkorea skulle gå vidare. Visserligen vann Sydkorea för att de gjorde ett mål i förlängningen som innebar att matchen var slut och Italien utslaget, men innan dess hade Italien gjort ett regelrätt mål som blivit bortdömt. Dessutom hade Moreno gett Francesco Totti ett andra gult kort för filmning som betydde att Totti blev utvisad. Det blev ingen utredning om dessa mutanklagelser, men idag 2010 kunde inte Moreno prata bort att han greps på New Yorks flygplats med 4,5 kilo heroin gömda i underkläderna. Det blev två och ett halvt års fängelse för narkotikasmuggling för den före detta colombianske domaren.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv