• Boris dagliga blogg

Söndagen den 21:a april 2024

NAMNSDAG:
Anneli
Annika.

TEMADAG:
Terrakottakrukans dag,
Världsdagen för kreativitet och innovation.

NATIONALDAG:
Ingen.

RUBRIKER.
Ändrade planer, men inte för mig.
Första förlusten på elva slutspelsmatcher.
Watford måste ha Englands uslaste skyttar.
Malmö FF räddae av Nanasi och VAR, för att det inte finns.
"Mumier på äventyr".


FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 21/4:
1986: Alvin Martin gör ett unikt hat trick.
2013: Suarez bite 2
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 21/4:
Tobias LINDEROTH, 
Thomas HELMER.

FAKTA OCH EGNA TANKAR OM LÖRDAGEN 20 APRIL 2024.

Ändrade planer, men inte för mig.

Det blir inte alltid som man tänkt. Det blev ju inte så med Körsbärsdalen, fast detta påverkade inte mig. Det gjorde inte det som inte blev som man tänkt igår heller. Jag skulle vara hemma hela dagen och det var jag. De som blev påverkade var dottern och de två inneboende. De skulle åka till Halmstad. Där skulle de hälsa på en av dotterns klasskompisar från tandläkarhögskolan i Polen. Hon bor och jobbar i Ljungby, men har en lägenhet i Halmstad. Då hon skulle åka och göra fint för sina gäster natten till lördagen råkade hon ut för missödet att köra över tappat skrot på vägen så att både däck, fälg och lite av bilen kom till skada. Som tur var så klarade hon sig själv utan några skador, men hon kunde ju ta emot gäster i Halmstad.
 
Första förlusten på elva slutspelsmatcher.

Själv sysslade jag med ICA Kurirens korsord innan det blev mycket sport. Det var dock inga matcher som jag såg från början till slut, utan antingen blev det början av matchen, slutet eller lite mitt i. Viktigast för mig var givetvis finalen i SHL som inleddes med match ett i Skellefteå. Efter tio raka segrar i slutspelsmatcherna så var det dags för första förlusten för Rögle. Det var en ganska jämn match som kunde gått hur som helst, men med drygt tre minuter kvar av matchen var det Skellefteå som gjorde matchens enda mål. Därför leder de med 1-0 i matcher där det gäller att komma först till fyra segrar.
 
Watford måste ha Englands uslaste skyttar.

Samtidigt hade jag ett annat favoritlag på datorn. Det var Watford mot Hull i den andra ligan i England. I och för sig hade resultatet inte någon betydelse för Watford då de varken kan gå upp eller ramla ur League Championship. Hull hade behövt vinna för att försöka komma till kvalplats till Premier League. Det slutade 0-0. Det man kunde begripa av att se matchen var att Watford inte gjorde några mål. De hade chanser med många fria lägen, men laget måste ha Englands uslaste skyttar. Från korta, fria positioner sköt de högt över eller långt utanför. Det är otroligt att dessa spelare kan leva och tjäna pengar på fotboll?
 
Malmö FF räddae av Nanasi och VAR, för att det inte finns.

Det var nästan lika illa med Malmö FF igår. De mötte bottenlaget Västerås som inte gjort ett enda mål hittills i Allsvenskan. MFF har gjort elva på tre matcher, men igår såg det först ut att bli mållöst och sedan var Västerås närma att göra sitt första mål. Åtta minuter så frälste Malmös bäste spelare publiken och alla som håller på Malmö FF. Med ett soloanfall sköt Sebastian Nanasi in segermålet till 1-0. Fast MFF ska vara tacksamma att Allsvenskan valt att inte införa VAR, för om detta funnits så hade målet underkänts för offside då en offidestående MFF-spelare skymde sikten för Västerås målvakt. Trots att han inte rörde bollen så var han definitivt delaktig i spelet. Men MFF är fortfarande obesegrade och Västerås fortfarande utan att ha gjort mål.
 
"Mumier på äventyr".

Då de inneboende var på fest och bara familjen hemma så valde vi att titta på en film. Det var en tidig föreställning då vi ska vara på Söderslätts GK strax efter klockan åtta idag. Vi gick på animerade filmer. Det blev ”Momias”, ”Mummies” eller ”Mumier på äventyr”. En spansk datoranimerad film utgiven av Warner Bros. Pictures.
Handling: Långt ner under marken i Egypten finns en gammal mumiestad där den frihetstörstande prinsessan Nefer och den avdankade hjälten Thut bor. Gudarna och Farao bestämmer att de två ska gifta sig med varandra, mot deras vilja. Thut gömmer därför den dyrbara vigselringen på ett säkert ställe i en grotta. Samtidigt uppe på jordens yta utför Lord Silvester Carnaby en arkeologisk expedition, och för första gången någonsin hittar han något relevant – en egyptiskt grav med en antik vigselring. Äntligen får han möjlighet att bli en känd arkeolog och gå till historien. När Thut märker att ringen blivit stulen blir han tvungen att klättra upp till människornas värld och infiltrera nutidens London. Med sig har han Nefer, sin lillebror Sekhem och den tama krokodilen Croc.
5,9 i betyg hos IMDb, men för min del så kan jag mycket väl tänka mig att fortsätta se liknande filmer där man enbart kan bli underhållen och inte behöver räkna ut med vilket djup som filmer skapats.

IDAG! SÖNDAG 21 APRIL 2024.

NAMNSDAG:
Anneli          Annika

Namnsdagar den 21:a april i kronologisk ordning.
 
1700–1900 – Anshelm
1901–1985 – Anselm
1986–1992 – Anselm (till minne av biskopen Anselm av Canterbury, som avled denna dag 1109. Sedan formen 1901 hade ändrats till Anselm fanns namnet kvar på dagens datum fram till 1993, då det flyttades till 4 februari.), Annevi (utgått) och Annvor (utgått)
1993–2000 – Anneli och Annika
Från 2001 – Anneli och Annika

TEMADAG:
Terrakottakrukans dag

Terrakottakrukans dag är alltid den 21 april. Terrakotta som material kom till under antiken då den till mestadels används för vackra ornament som bland annat statyer och dekoration. Idag använder vi terrakottakrukor för att exempelvis plantera härliga örter och grönskande blommor utomhus på balkongen eller inomhus i valfritt rum som köket.

TEMADAG:
Världsdagen för kreativitet och innovation

Världsdagen för kreativitet och innovation är alltid den 21 april, och det är en FN-dag. Vid ett möte 2017 togs beslut om att införa denna dag. Dagen ska uppmuntra till användande av kreativitet för problemlösning. En del menar att kreativitet kan tolkas som förmågan att utveckla och uttrycka nya idéer. I förlängningen av det resonemanget kan innovation ses som förverkligandet av dessa idéer.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 21 APRIL.

1986 Alvin Martins unika hat trick.

Idag 1986 spelade West Ham hemma mot Newcastle i ligan. Då matchen var över hade West Ham vunnit med 8-1. Alvin Martin gjorde hat trick. Allt detta är kanske inte helt ovanligt, men ett speciellt rekord slogs:

Det var inte slutresultatet 8-1 utan Matrins hat trick. Han gjorde det mot tre olika målvakter. Vid första målet stod ordinarie målvakt Martin Thomas, men han var inte helt kurant före matchen utan byttes ut i halvtid och mittfältaren Chris Hedworth fick ställa sig i mål. På honom gjorde Martin sitt andra mål. Nyckelbenet gick sönder då en kvart återstod och Hedworth tvingades lämna över målvaktströjan till forwarden Peter Beardsley. Ett brutet nyckelben gjorde att Hedworth fick spela mittfältare igen. Martins tredje mål gjorde han i 84:e minuten på Beardsley.

2013 Suarez tar andra tuggan.

Liverpool spelade hemmamatch i Premier League idag 2013 på Anfield. matchen slutade 2-2 och den verklige huvudpersonen i matchen var urugayanen Luis Suarez. i 97:e minuten kvitterade han till 2-2 och blev lite av en hjälte, men han blev också stor syndabock och avstängde efter att han tagit en tugga på Chelseas Branislav Ivanovićs arm. Det var andra gången han bet en motståndare och han skulle göra det en gång till i VM 2014.
 

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES 21 APRIL.

Tobias LINDEROTH blir 45 år.

Tobias Jan Håkan LINDEROTH är född 1979 i Marseille, Frankrike.
Mittfältare
22 U- och 76 A-landskamper för Sverige (1994-2008).

Klubbar som spelare:
Mjällby AIF (1985-92),
IFK Hässleholm (1992-95),
Feyenoord (1995-96),
IF Elfsborg (1996-98),
Stabæk IF (1998-2001),
Everton (2001-04),
FC Köpenhamn (2004-07),
Galatasaray (2007-10).  

Lag som tränare:
IF Elfsborg U19 (2011-17),
IF Elfsborg (2017 assisterande),
Skövde AIK (2020-23),
Varbergs BoIS (2024-).

Han är son till Anders Linderoth och föddes då hans far spelade i Olympique Marseille.

Thomas HELMER blir 59 år.

Thomas HELMER är född 1965 i Herford, Västtyskland.
Försvarare
68 A-landskamper för Tyskland (1990-98).

Klubbar som spelare:
SC Bad Salzuflen (1975-84),
Arminia Bielefeld (1984-86),
Borussia Dortmund (1986-92),
Bayern München (1992-99),
Sunderland (1999-2000),
Hertha Berlin (1999 lån).

Europamästare med Tyskland 1996.

DAGENS MATCHTRÖJA 21 APRIL 2024.

DAGENS RHIANN.

DAGENS ORD.

HA EN BRA SÖNDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln