• Boris idrottsblogg

Torsdagen den 22:a september 2016.

Nice och Juventus upp i serieledning.
Äntligen seger för HIF, och ännu en sger för IFK Norrköping.
Inte en enda överraskning i engelska ligacupen.

Bayern i topp i Tyskland och bara oavgjort i Spanska ligatoppen.
Sveriges Tre Kronor både vann och förlorade mot Nordamerika.


FOTBOLLSHISTORIA: 
1950: Tyskland är välkommer tillbaka i FIFA.
2005: Jonathan Woodgate ör allt annat än succé i debuten för Real Madrid.
2010: Northampton slår ut Liverpool på Anfield.

DAGENS TRÖJA
JUVENTUS andratröja 2015/16

Jag fick möjlighet att använda min nyinförskaffade tröja direkt. Det är Juventus andratröja från 2015/16. De vann igår över Cagliari med 4-0. Och inte nog med att de vann. Juventus tog över serieledningen i Serie A också. Detta då förra serieledarna Napoli tappade två poäng.

Nice och Juventus upp i serieledning.


Det var mycket mer ligaspel igår i Europa än en lördag. I Franska ligan tappade Monaco sin serieledning då de förlorade till grannlaget Nice. Det betyder att Nice leder före PSG. Italienska Serie A fick också en ny serieledare, eller ska vi säga nygammal. Juventus tog en klar hemmaseger med 4-0 över Cagliari. Då Napoli bara fick 0-0 mot Genua så tog de regerande mästarna från Turin över serieledningen.
 

Äntligen seger för HIF, och ännu en sger för IFK Norrköping.


Allsvenskans serieledning befäste IFK Norrköping. 2-0 uppe i Östersund gör att Peking leder med fem poäng före Malmö FF, så det gäller endast seger i kväll mot Elfsborg. Henke Larsson fick en lite försenad födelsedagspresent då HIF för första gången sedan den 16:e juli äntligen vann en match. Precis som vid senaste segern så var det GIF Sundsvall som besegrades. Det betyder att HIF ligger två poäng efter Sundsvall så om de kan ta sig förbi norrlänningarna så slipper HIF kvalet till allsvenskan senare i höst.
 

Inte en enda överraskning i engelska ligacupen.


Enda land som inte spelade ligamatcher var England. De hade sin andra cup att spela i. Ligacupen. Här hände inget anmärkningsvärt. Det blev idel favoritsegrar och sju Premier Leaguelag är i åttondelsfinal. Bristol City är enda laget som inte spelar i högsta divisionen som gick vidare. Men de mötte Fulham som också spelar andra divisionen så det hade verkligen varit en sensation om ett Premier Leaguelag hade tagit sig vidare från den matchen.
 

Bayern i topp i Tyskland och bara oavgjort i Spanska ligatoppen.


Bundesliga verkar vikt åt Bayern München i år också. De tog sin fjärde raka seger och ligger kvar som etta. Spanska förstadivisionen har också samma serieledare. Det är Real Madrid. För oss som vill ha det lite spännande i toppen så var det bra att det kungliga Madridlaget tappade två poäng. Med ”bara” 1-1 hemma mot Villareal så var det serieledarnas första poängmiss. Nu visade det sig att Real inte förlorade så mycket då Barcelona och Atletico Madrid möttes och de också spelade 1-1.
 

Sveriges Tre Kronor både vann och förlorade mot Nordamerika.


Då det är så mycket fotboll och de flesta matcherna kunde ses på TV så blev de ingen fotboll alls för mig. Istället körde jag lite nostalgi och tittade på ishockeyns Canada Cup. Jag kallar det för det, liksom att Tipsextra sitter kvar. Det var ju inte riktigt så som jag skrev igår att Sverige var vidare till semifinal. För det krävdes minst oavgjort i gårdagens match mot Nordamerika. Laget med U-23 spelare från USA och Kanada. Pang, pang sa det och så ledde Nordamerika med 2-0 efter en och en halv minut. Det var skillnad mot det Europeiska spelet som bara går ut på att försvara sig. Nu lyckades Sverige komma tillbaka och klarade faktiskt av 3-3 då ordinarie matchtid var slut. Det betyder att Sverige vunnit gruppen. Då gjorde det ingenting att Nordamerika vann i förlängning. Lite märkligt att svenskarna både lyckades ”vinna” och förlora igår.

FOTBOLLSHISTORIA från 22:a september 1950 Tyskarna är tillbaka. 2005 inte så lyckad debut. 2010 Northampton

 

1950 Tyskland välkomnas igen av FIFA

 
Det tyska fotbollsförbundet bildades redan 1900, och fungerade som Tysklands fotbollsförbund fram till 1940 då det upplöstes till förmån för ”Det Tredje Rikets” fotboll. Nu blev det inte så mycket med detta då det inte spelades några riktiga landskamper under Andra världskriget. Då det slutade 1945 återupptogs tyska förbundet som Västtyska fotbollsförbundet. Men på grund av vad som hänt i världskriget förbjöds både det tyska och japanska landslaget av FIFA. Men idag 1950 godkände FIFA att Västtyskland kom med igen. Två år senare kom även Östtyskland med i FIFA.
 

2005 Woodgates första framträdande i Real Madrid

 
Jonathan Woodgate hade köpts till Real Madrid redan 2004, men en skada satte stopp för hans debut i sin nya spanska klubb. Men idag 2005 fick han äntligen chansen i en match mot Athletic Bilbao. Efter 25 minuter hade Jonathan gjort sitt första mål för Real Madrid. Problemet var att han gjorde det i eget mål. Som om det inte var nog på eländet så drog han på sig sin andra varning 20 minuter in på andra halvlek och blev utvisad. Tur att han spelade i Real Madrid för de vann till sist med 3-1 trots att deras nyförvärv inte var den förstärkning de tänkt.
 

2010 Liga Cup sensation.

 
Liverpool hade skrivit kontrakt med Roy Hodgson, men säsongen hade inre startat bra. Av de fem första matcherna hade det bara blivit en seger. Pool låg på sextonde plats i tabellen, men idag skulle de kunna släppa loss och visa vad de gick för. De mötte Northampton hemma i Liga cupen. Northampton låg 69 placeringar nedanför Liverpool i tabellsystemen. Trots detta lyckades de spela 2-2 och då straffavgörandet tog vid missade Liverpool två och Nothampton behövde bara lägga fyra straffar innan de skapat en av de större sensationerna i Engelsk fotboll på senare tid. Tyvärr för Northampton var skrällarna slut i fjärde omgången då de åkte ut mot Ipswich.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv