• Boris dagliga blogg

Fredagen den 14:e april 2017.

Östersund vann världens minst presigefyllda cupfinal.
Åter visades människans sämsta sidor i fotbollen.

Låt klubbara själv ansvara för säkerheten på matcher. De saknar i varje fall inte pengar för att klara av det.
United missnöjda med oavgjort borta.
Fördel Celta Vigo och Ajax.


GÅRDAGENS SKVALLER:
Silvio, Cesc, Didier.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1912: Peles klubb Santos bildas.

FÖDDA IDAG:
Nicola, James.

DAGENS TRÖJA

Östersund vann världens minst presigefyllda cupfinal.


8369. Det är antalet åskådare i en av världens sämsta cupers final. Svenska cupen är en turnering som aldrig varit intressant. Inte ens på den tiden segraren fick spela i UEFAs cupvinnarcupen. 1999 spelades denna turnering för sista gången och i den vevan skulle Sverige göra cupen mer intressant. På senare år har slutspelet föregåtts av gruppspel, men det har misslyckats och varför inte lägga ner hela skiten. Fast det är klart att Östersund tycket inte som jag. De besegrade IFK Norrköping med 4-1 i finalen hemma på Jämtkraft Arena. Grattis till segern i världens minst prestigefyllda turnering.
 

Åter visades människans sämsta sidor i fotbollen.


Resten handlade om en annan misslyckad turnering. Det är UEFAs Europa League. I Lyon gjorde man det bästa för att döda hela turneringen genom att bortasupportrar kastat smällare och raketer ner på Lyonfansen. Ja, supportrar och supportrar. Det handlade givetvis inte om personer som tyckte om fotboll, utan bara hade tagit sig in för att bråka. Om det nu visade sig vara läktarna med biljetter sålda till Besiktas fans så tycker jag att matchen inte skulle spelats utan att Besiktas lag skulle diskvalificeras och Lyon gå vidare.
 

Låt klubbara själv ansvara för säkerheten på matcher. De saknar i varje fall inte pengar för att klara av det.


Låt lagen själva ta hand om alla ”terrorister” som följer i klubbarnas spår. Det verkar ju som om fotbollen har hur mycket pengar som helst så det bör väl inte vara några problem att sätta över några miljarder för att själv ta hand om säkerheten på arenorna och låta bli att ligga polis och samhälle till last. Stäng av de lag som inte lyckas klara av att hålla reda på allt drägg som finns runt fotbollen!
 

United missnöjda med oavgjort borta.


Manchester United kunde vi givetvis se på svensk TV. De var i Anderlecht och fick 1-1. Det borde de flesta lag vara nöjda med. Att spela oavgjort borta och sedan avgöra på hemmaplan, men United var givetvis missnöjda och hade tänkt sig en ledning på ett par tre mål så att de kunde ställa upp med ett reservbetonat lag nästa vecka. Nu tvingas de ta i även där.
 

Fördel Celta Vigo och Ajax.


John Guidetti gjorde ett mål hemma i Vigo då Celta vann med 3-2 över det andra belgiska laget, Genk. Som jag skrev för ett par veckor sedan så tror jag inte på ett finalmöte mellan två belgiska lag. Ärligt talat så tror jag inte ens att det finns något lag från detta land ens i semifinalerna. Ajax snodde åt sig en 2-0 ledning mot Schalke 04. De matchen skulle kunnat vara finalen, med tanke på kvaliteten på de två lagen.

GÅRDAGENS SKVALLER

SILVIO BERLUSCONI


Milan är sålt för 7,1 miljarder kronor. Det innebär att Silvio Berlusconi lämnar efter 31 år som ägare och president.
Silvio Berlusconi köpte upp Milan 1986. Sedan dess har han fört klubben till stora framgångar.
Men senaste åren har Milan tappat sin glans och resultaten har uteblivit i takt med att man haft ekonomiska bekymmer.
I dag blev det helt klart att Berlusconi via sitt bolag Fineinvest sålt Milan till Rossoneri Sport Investment Lux är ny ägare, en grupp investerare med David Han Li i spetsen.
Nu har Berlusconi publicerat ett avskedsbrev på sin officiella Facebooksida.
"I dag, efter mer än 30 år, lämnar jag positionen som president för AC Milan. Jag gör det med smärta och känslor, men med vetskapen att i modern fotboll, för att konkurrera på högsta europeiska och internationella nivå, krävs det investeringar och resurser som en enskild familj inte längre kan göra. Jag kommer aldrig glömma känslorna som Milan lyckats ge oss alla. Jag kommer aldrig glömma allt folk som ska tackas för att jag kunnat leda den här klubben, som vunnit så mycket", skriver han och fortsätter:
"Först och främst, självklart, alla fantastiska tränare och stora mästare som gjort detta möjligt, som för evigt kommer finnas i fotbollens historieböcker. Att nämna dem en för en skulle vara omöjligt, så en stor kollektiv kram till alla. Samma kram går till alla de som, i roller som direktörer, administration och media har gjort Milan till inte bara ett lag, utan en modellklubb i världsfotbollen. Bland dessa personer är Adriano Galliani den förste att nämna, som varit den outtröttlige byggaren och motorn av vårt Milan. Men över allt annat tackar jag fansen från djupet av mitt hjärta.

CESC FABREGAS


Chelseas spanske mittfältare Cesc Fabregas kopplas återigen ihop med en flytt till Milan.
Sino-Europe Sports närmar sig övertagandet av italienska storklubben Milan.
Nu skriver Corriere dello Sport att de blivande kinesiska ägarna ämnar att storsatsa inför nästa säsong.
Enligt tidningen kommer Milan förnya sin jakt på den spanske mittfältaren Cesc Fabregas.
Chelsea-spelaren sägs vara Milans högsta prioritet inför sommaren.

DIDIER DROGBA


Den amerikanska klubben Phoenix Rising bekräftar att Didier Drogba, 39, ansluter som spelande delägare.
Phoenix Rising meddelar på sin officiella hemsida att anfallsveteranen Didier Drogba är klar för klubben.
Den tidigare Chelsea-stjärnan kommer närmast från MLS-klubben Montreal Impact, som han lämnade i november.
Laget spelar i nordamerikanska andraligan United Soccer League. Drogba blir samtidigt delägare i Phoenix Rising.
– Att äga ett lag och vara en spelare samtidigt är ovanligt, men det kommer bli väldigt spännande, säger Drogba till hemsidan.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA
 

Fotbollsaffären hade haft denna tröja hela säsongen. Då jag börjat samla på mig lite borta och tredjetröjor från Liverpool slog jag till på våren 2006. Framförallt var de den starka klara gula färgen som lockade mig till köpet av tröjan.
 

Addidas satsade på ett djärv lysande gul tröja. Carlsbergmärket började allt mer få ha sin original färg på bortatröjorna. Alltså grönt. Produktionen av olika Liverpooltröjor hade gjort att detta kom att bli sista bortatröjan som inte användes till tredjetröja nästa säsong.
 

I Premier League blev Manchester United och Chelsea för svåra för Liverpool. Men en hedrande tredje plats blev det och en säkrad kvalplats till Champions League.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1912 Santos

1912 Santos grundas


Samma dag som Titanic gick på ett isberg och katastrofen var ett faktum 1912 satt tre sportentusiaster; Raimundo Marques, Mário Ferraz de Campos och Argemiro de Souza Júnior i staden Santos och bildade en brasiliansk fotbollsklubb. Den fick namnet Santos FC (Futebol Clube) rätt och slätt. Storhetstiden var från 1956 och några år fram då en ung kille vid namn Edson Arantes do Nascimento allmänt kallad Pelé startade i klubben. I Brasilien spelade Pelé bara för Santos. Han gjorde 619 mål på 638 matcher för sitt Santos.

FÖDDA IDAG

50 år Nicola BERTI född 1967 i Salsomaggiore Terme, Italien
Mittfältare
39 landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
1982-85 Parma,
1985-88 Fiorentina,
1988-98 Inter,
1998-99 Tottenham Hotspur,
1999-2001 Alavés,
2001-02 Northern Spirit

34 år James McFADDEN född 1983 i Springburn, Glasgow, Skottland
Anfallare
48 landskamper för Skottland

Klubbar som spelare:
1997-2003 Motherwell,
2003-08 Everton,
2008-11 Birmingham City,
2011-12 Everton igen,
2012-13 Sunderland,
2013-14 Motherwell igen,
2014-15 St Johnstone,
2015- än en gång tillbaka till Motherwell.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv