1971: SuperMac gör hat trick i hat trick.

FÖDDA IDAG:
Eduardo, Dusan.

DAGENS TRÖJA
WATFORDs förstatröja 2015/16

För mig fanns det en viktig match igår. Det var att kunna se Watford spela hemma mot West Ham. 2-0 slutade tillställningen och detta firar jag med denna tröja idag.

Jönköping Södra skulle försvara sin Allsvenska fotbollsplats på ett snöigt Stadsparksvallen. Det såg ut att lyckas då laget hade övertaget och även fick in 1-0. Sedanblev det tillägg innan andra halvlek var slut och fyra minuter över 45  minuter fick Dino Islamovic iväg ett kalasskott som kvitterade till 1-1. Detta var som om Jönköping tog slut efter detta. 1-1 stod sig tiden ut. Södra åkte ur Allsvenskan och Sveriges mest södra Allsvenska lag var tillbaka i högsta serien igen. 2018 lär det bli lite intressanta derbyn mellan FF-lagen Malmlö och Trelleborg.

Jag hade min högtidsstund mellan klockan fem och sju. Då spelade Watford äntligen en match som inte gick klockan fyra en lördag. Det innebar att mit engelska favoritlag visades direkt i TV. De mötte West Ham som nyligen sparkat sin tränare Slaven Bilić och ersatt honom med David Moyes. Det ska väl i ärlighetens namn sägas att Moyes har gjort det bra då han var i Everton. Efter det har han mest gjort fiasko och sparkats. Hans debut som ny manager i Hammers gav inget utslag. West Ham var ett otroligt tamt lag som visserligen hade ett par farliga chanser men då fanns Watfords brasilianske målvakt och lagkapten Heurelho Gomes där med ett par fantomräddningar. Watfords seger med 2-0 var i underkant, men ändå skön efter tre raka förluster.

WATFORD   2   -   0   WEST HAM

En händelse som får mig att åter undra hur det är ställt med fotbollsspelare är då West Hams österrikare Marko Arnautovic fastnade med handen då han höll en Watfordspelare i tröjan. På något sätt skadade han handen och låg fem minuter på planen och vred sig i plågor. Båren var inne och till sist valde Arnautovic att med hjälp själv ta sig från planen. Men, herre gud! Det var ju handen han skadat. Denna skada skulle vem som helst kunnat gå från planen direkt utan att fördröja spelet. Stefan Schwarz får väl åka runt och berätta hur man ska göra då man råkat ut för en skada om man fortfarande är vid medvetande. Snabbt ut från plan!

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 20:e november

1971 SuperMacs trippel hat trick

Bournemouth spelade idag 1971 i första omgången av FA-cupen 1971-72. Tredje divisionslaget hade på sin lott ett lag utanför ligan som hette Margate. Det blev ett enkelt avancemang för Bournemouth. De vann med hela 11-0. FA-cuprekordet som sattes i matchen gjordes av Ted MacDougall som efter matchen fick smeknamnet "SuperMac". Han gjorde nio av målen, fem före paus och fyra efter. Det är vad man skulle kunna kalla ett hat trick i hat trick.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 20:e november