• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 23:e december 2020

Coronadilemma, Varför priser ett sportår som detta? Varför ligacupen? Varför spelas bollen ut vid "skada" i en av de mest osportsliga idrotter som finns???

FOTBOLLSHISTORIA:
1889: Spaniens första fotbollsklubb bildas.
2000: Real Madrid, världens bästa fotbollsklubb enligt FIFA.

FÖDDA:
Balázs, Kenny.

DAGENS LUCKA.

Sedan 2017 har jag haft en kalender på bloggsidan. I år är det Premier Leaguelagens 20 fotbollsarenor plus fyra andra brittiska arenor Klicka på luckan och gissa vilken arena. Scrolla sedan ner för att få svaret och lite mer fakta om stadion.

DAGENS TRÖJA.

Schweiz senaste VM-tröja har inget med någon fotboll eller annat jubileum i landet att göra. Det är helt enkelt så att det drar ihop sig mot Jul. Under jularna har jag alltid röda tröjor. Jag startar julen med denna.

FAKTA OCH TANKAR OM TISDAGEN DEN 22/12 2020.

Coronadilemma, Varför priser ett sportår som detta? Varför ligacupen? Varför spelas bollen ut vid "skada" i en av de mest osportsliga idrotter som finns???


Med tanke på att världen och Sverige ser ut som det gör så var det lite av ett problem igår hur jag skulle bete mig. Det var nämligen ont om matråvaror. City Gross ar julstängt och vi som i vår familj håller på restriktionerna så gott vi kan var tvungna att skicka någon till affären för stödköp innan vår matbeställning anländer på julaftons morgon. Det hade inte varit några problem att handla om alla hållit sig till de regler som det basuneras ut i affären var femte minut. Att hålla avstånd, men många struntar i detta. Jag lyckades ganska bra hålla mig på avstånd från andra och fick min torsk och blandfärs så att jag kunde göra Fish and Chips med hemmagjord remouladsås igår och köttbullar med brunsås, lingon och kokt potatis idag.
 

På kvällen kom några av flickornas vänner och lyckades baxa upp akvariet, jag skrev om igår, på övervåningen. När allt blivit frid och fröjd så dök ett nytt problem upp. Yngsta dottern hade upptäckt att Sverige äntligen stängt gränserna. För min del var detta inte en dag för tidigt att även Sverige och dess regering tar ett visst ansvar i coronafrågan. För yngsta dottern var det katastrof. Hennes vän från Belgien skulle komma till oss för att fira nyår. De hade båda tagit 14 dagars semester för att kunna umgås. Problemet är att hans flygbiljett går till Kastrup och därifrån kommer han inte in i Sverige. Så då har de två lite flygbiljetter att se över. Antingen gäller det att hitta en svensk flygplats att landa på eller så får Ebba åka till Belgien över nyår. To be continued...
 

Tidningen hade lite olika förslag till vem som skulle få årets Jerringpris. Ett förslag var Zlatan, fast det finns ju bara en som gjort något riktigt stort i år och det är ju Armand Duplantis som slagit världsrekordet i stavhopp. Men egentligen så är min åsikt att det under ett år som 2020 inte bör delas ut några idrottspriser överhuvudtaget. Ett år där idrotten drabbades av coronapandemin och det varit mycket inställt och vissa idrottare som inte kunnat tävla alls, där ska det inte delas ut priser till ”Årets Bästa”!
 

Sedan spelades Englands turnering som allmänt kallas Ligacupen. Det skulle också ha ställts in 2020-21, men det var kvartsfinaler där man ställer upp med lite av reserver. Brentford i andradivisionen slog ut Newcastle och att regerande mästarna Manchester City skulle manövrera ut ett av Premier Leagues bottenlag överraskande ingen. Arsenal förlorade med 1-4. Fast lite bortskämd med VAR som man är så syntets det tydligt att 3-1 målet var offside. Men ligacupen har inga sådana moderniteter som VAR. Dessutom hade det knappast haft någon avgörande betydelse förutgången av matchen.  
 

Fast det förekom även i dessa matcher precis som i alla andra, att en spelare helt plötsligt lägger sig ner på planen. Då spelas bollen ut över sidlinjen. Detta kan tyckas vara sportsligt för att den ”skadade” ska få hjälp. Fast jag undrar varför man är ”sportslig” då. Fotboll är ju den mest osportsliga idrotten av alla. Varje spelare försöker få fördel i att fuska vid varje närkontakt. Man sölar med tiden vid byten. ”Skadade” spelare som hamnar utanför planen kryper in precis innanför sidlinjen så att matchen måste stoppas. Vid ledning saboterar man spelet genom att springa ner till motståndarens hörnflagga och inte ha någon som helst intension att spela fotboll utan bara sabotera så att tiden ska gå. Vid frisparkar och inkast tar motståndaren bollen och vandrar iväg med för att sabotera. Så varför i helvete sparkar man ut bollen om en spelare är, eller spelar skadad???

FOTBOLLSHISTORIA från den 23:e december.

1889 Recreativo de Huelva äldst i Spanien.

Dr. Alexander Mackay och några brittiska arbetare vid Rio Tinto-gruvan i den spanska staden Huelva satt på lillejulafton 1889 och spekulerade i att det borde finnas fotbollsklubbar även i detta land. Då kvällen var slut hade de bildat SPANIENS FÖRSTA FOTBOLLSKLUBB, Huelva Recreation Club. Som så många andra klubbar så har namnet finslipats lite genom åren. Nu heter klubben Recreativo de Huelva, men smeknamnet finns fortfarande kvar; "El Decano". De vann den andalusiska ligan 12 år i rad mellan 1903 och 1914. Efter att spanska ligan kom igång har laget ofta hållit till i andra divisionen. Senast de var i Premiera division var säsongerna 2006 till 2009.

FOTBOLLSHISTORIA från den 23:e december.

2000 Real bäst

FIFA höll idag 2000 en gala som skulle kora de bästa inom fotboll under 1900-talet. Detta blev ju faktiskt de bästa i historien då fotboll är en så ung sport att den bara funnits i drygt ett sekel. Vad det gällde klubbar så var Real Madrid överlägset. De fick nästan hälften av alla röster. Det var jämnare mellan de följande fem lagen som fick under 10 % av rösterna. De följande var i tur och ordning: Manchester United (9.69%), Bayern München (9.18%), Barcelona (5.61%) och Santos och Ajax fick 5.10% var. När det gäller världens bästa fotbollsspelare var FIFA riktigt fega och valde att dela både herr- och damkategorin mellan Pelé och Diego Maradona och damerna Michelle Akers och Sun Wen.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 23:e december.

Balázs DZSUDZSÁK blir 34 år

Balázs DZSUDZSÁK är född 1986 i Debrecen, Ungern
Anfallare
12 U- och 108 A-landskamper för Ungern (2003-).

Klubbar som spelare:
Debrecen (2004–08),
PSV Eindhoven (2008–11),
Anzhi Makhachkala (2011–12),
Dynamo Moskva (2012–15),
Bursaspor (2015–16),
Al Wahda (2016–18),
Al-Ittihad Kalba SC (2018-20),
Al Ain (2020),
Debrecen (2020-).

Han har utsetts till årets fotbollsspelare i Ungern två gånger: 2010, 2014

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 23:e december.

Kenny MILLER blir 41 år

Kenny MILLER är född 1979 i Edinburgh, Skottland
Anfallare
7 U-, 1 B- och 69 A-landskamper för Skottland (2000-13).

Klubbar som spelare:
Hutchison Vale (1988-96),
Hibernian (1996-2000),
Stenhousemuir (lån 1998-99),
Glasgow Rangers (2000-01),
Wolverhampton (2001-06),
Celtic (2006-07),
Derby County (2007-08),
Glasgow Rangers igen (2008-11),
Bursaspor (2011),
Cardiff City (2011-12),
Vancouver Whitecaps (2012-14),
Glasgow Rangers än en gång (2014-18),
Livingstone (2018 spelade tränare),
Dundee (2018-19),
Partick Thistle (2019-20).

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv