• Boris dagliga blogg

Fredagen den 14:e april 2023

NAMNSDAG:
Tiburtius



TEMADAG:
Cultural Unity Day 
Volvons dag 

RUBRIKER.

God golfstart på säsongen.
Pågatåg och Gent.
Jimmy Perez på Shetland.


FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 14/4:
1912: Peles klubb Santos bildas.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 14/4:
Melanie LEUPOLZ, 
Erjon BOGDANI.

FAKTA OCH TANKAR OM TORSDAGEN DEN TRETTONDE APRIL 2023.

God golfstart på säsongen.
 

Efter morgonpromenaden med hundarna så var det golf i dubbel bemärkelse. Först var det golf i brevlådan. Vi hälsas välkomna till Åkarp i olika sammanhang. Igår fick vi två greenfeebiljetter till Örestads GK som ett vämkomnande till kommunen. Det lustiga är att det i alla dessa välkomnanden bara är dottern och hustrun som blir premierade. Jag får inte något. Fast greenfeebijetterna var inte förtryckt med namn så jag kan använda dem i alla fall.

En annan fribiljett till golf hade jag halvelva på Malmö Burlövs GK. Där har Micke och faktiskt även jag vänner som sponsrar och på så sätt har en gratisboll per dag. Igår utnyttjade vi ett erbjudande att använda denna gratisboll. Det beslöts att spela Bästboll, sämstboll. Lottning blev att jag och Micke var ett lag och vi fick då möta Åke och Ulf. Tävlingen gick ut på att de två i varje lag som har bästa resultat jämförs och den som har bäst tar två poäng till sitt lag. Den som har bäst resultat av de andra två vinner sämstbollen och tar ett poäng till laget. Då vi slog ut på sista hålet ledde våra motståndare med 3-0. Micke vann sämstbollen över Ulf och då stod det 2-0. Bästbollen stod mellan mig och Åke. Vi gjorde båda par (4 slag) på hålet och då delade vi bästbollen. Detta resulterade i att slutresultatet blev 2-0 till YUlf och Åke. Alltså var det de som bjöds på en förfriskning efter matchen av vårt lag.

Detta var första hela rundan för i år för min och de 37 poäng jag skrapade ihop var ett bättre än mitt handikapp så jag inledde året med en liten sänkning av mitt handikapp. Så trots lagförlusten var jag ändå nöjd med mitt spel igår.

Pågatåg och Gent har ju färgen gemensamt. Pågatåg och Gent har ju färgen gemensamt.

Pågatåg och Gent.
 

Under tiden jag roade mig med golf hade hustrun tagit på sig att åka till veterinären med Lillen. Det var en liten koll och hundarna kom hem båda två fullt friska. Problemet var att dottern var utan bil. Hon hade blivit skjutsad till jobbet på morgonen, men på kvällen testade hon att ta tåget hem. Vi passade på att ta kvällspromenaden med hundarna för att möta henne på Åkarps station då hon anlände med pågatåget Alice Timander. Hur kan ett tåg med detta namn kallas Pågatåg?

Hemma var det dags att kolla in lite Europa Conference League. Det var den tidiga matchen mellan Gent och West Ham som var intressant. Intresset kom sig av att den som jag brukar kalla belgaren, som är min yngsta dotters sambo kommer från staden Gent. Han vet väl knappast att hans hemstad har ett fotbollslag, men för mig, som trots alla mina negativa skriverier om sporten, ändå följer fotboll så blir det lite av det belgiska favoritlaget. Jag har ju t o m en tröja från den klubben. Gissa vem jag fått den från?

Nåja, matchen slutade 1-1 och det var väl ganska rättvist. Jag ska inte säga att det är kört för Gent och att West Ham lätt ska vinna returen, för jag känner att det kan gå hur som helst.

Jimmy Perez på Shetland.
 

Egentligen skulle jag se lite mer fotboll och då främst Manchester United mot Seville, men då hustrun var i TV-soffan så kom jag ihåg att hon snackat om en av hennes favoritspänningsserier. Shetland. Här har man kommit fram till säsong sju. Serien startade med två avsnitt som avslutade ett fall. De senaste omgångarna har varit en händelse som omfattat sex avsnitt.

Kommissarie Jimmy Perez hade problem i slutet av säsong sex, men nu är han åter i tjänst då han friades för det man först trodde var tjänstefel. Han få genast ta sig an fallet då Connor Cairns, en ung sårbar man försvinner. Men är han den sårbara man som alla först trott?

De fyra första avsnitten ligger ute på SVT Play och vi såg det första igår.

IDAG! FREDAGEN DEN FJORTONDE APRIL 2023.

NAMNSDAG:

Tiburtius
 

Namnsdagar den 14:e april i kronologisk ordning.
 
Före 1901 – Tiburtius (till minne av en kristen martyr från 200-talet, funnits på dagens datum sedan medeltiden och har inte flyttats. Det är ett av få gamla helgonnamn, som inte har tagits bort, eftersom Tiburtiusdagen i gamla tider var en viktig märkesdag som första dagen på sommarhalvåret.)
1901–1985 – Tiburtius
1986–1992 – Tiburtius, Ellen (nu 18 augusti) och Elly (utgått)
1993–2000 – Tiburtius och Tim (nu 2 november)
Från 2001 – Tiburtius

TEMADAG:

Första Volvon (Jakob) Första Volvon (Jakob)

Cultural Unity Day 
 

Cultural Unity Day firas 14 April, även känd som International Unity Day. Dagen innebär att det världen över uppstår sammankomster kulturer emellan. Man får uppleva dans, sång, musik, maträtter och diverse inslag från olika kulturer.
 

Volvons dag 
 

Volvons dag infaller 14 april varje år. Dagen då Sveriges mest sålda bil uppmärksammas lite extra. Den 14 april 1927 strax efter klockan 10 rullade den första serietillverkade Volvon ut ur fabriken. Det var modell ÖV4, vilket betyder Öppen Vagn 4 cylindrar.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN FJORTONDE APRIL.

1912 Santos grundas.
 

Samma dag som Titanic gick på ett isberg och katastrofen var ett faktum 1912, satt tre sportentusiaster; Raimundo Marques, Mário Ferraz de Campos och Argemiro de Souza Júnior i staden Santos och bildade en brasiliansk fotbollsklubb. Den fick namnet Santos FC (Futebol Clube) rätt och slätt. Storhetstiden var från 1956 och några år fram då en ung kille vid namn Edson Arantes do Nascimento allmänt kallad Pelé startade i klubben. I Brasilien spelade Pelé bara för Santos. Han gjorde 619 mål på 638 matcher för sitt Santos.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN FJORTONDE APRIL.

Melanie LEUPOLZ blir 29 år.
 

Melanie LEUPOLZ är född 1994 i Wangen im Allgäu, Tyskland.
Mittfältare
30 U och 76 A-landskamper för Tyskland (2009-).

Klubbar som spelare:
TSV Ratzenried (2003-07),
TSV Tettnang (2007–10),
Freiburg (2010–14),
Bayern München (2014–20),
Chelsea (2020-).

OS-mästare 2016

Erjon BOGDANI blir 46 år.
 

Erjon BOGDANI är född 1977 i Tirana, Albanien
Anfallare
9 U- och 74 A-landskamper för Albanien (1996-2013).

Klubbar som spelare:
Partizani Tirana (1987–97),
Gençlerbirliği (1997–98),
Zagreb (1998–2000),
Reggina (2000–04),
Salernitana (2003–04 lån),
Verona (2004–05),
Siena (2005–07),
Chievo (2007–10),
Livorno (2007–08 lån),
Cesena (2010–12),
Siena (2012–13).

Lag som tränare:
Albaniens landslag (2015-16 assisterande)
Albanien U-19 (2016-18).

DAGENS MATCHTRÖJA.

DAGENS RHIANN.

DAGENS ORD.

HA EN MYSIG FREDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln