• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 16:e maj 2018.

Måtte snacket om Zlatan ta slut nu när de 23 är klara.
Mancini tar över Italien.
Löw fortsätter ta hand om Tyskland och Daniel tar hand om MFF. 
Mållös Premier League-kval och Sverige gruppetta i ishockey-VM medan danskarna föll på målsnöret.
Ny Tröja.


FOTBOLLSHISTORIA:
1979: Barcelona blir cupvinnar-cupmästare i sagolik förlängning.

FÖDDA IDAG:
Anja, Ove, Nilton.

DAGENS TRÖJA
SVERIGEs förstatröja 2013/15.

Sveriges landslagströja passar bra från gårdagen då janne Andersson presenterade vilka 23 fotbollsspelare som ska representera landslaget i VM i Ryssland i sommar. Fast dagens tröja kanske passar ännu bättre för att ishockey-landslaget vann över Ryssland med 3-1 och de blev etta i sin grupp.

Måtte snacket om Zlatan ta slut nu när de 23 är klara.


Äntligen klart och ingen Zlatan hade smugit sig in för att förstöra den svenska andan i landslaget. Truppen presenterades alltså av Janne Andersson igår och det snackades om en skräll och överraskning då inte Ken Sema kom med utan Marcus Rohdén kom med istället, men det kan ju kvitta då varken Ken eller Marcus tar en plats i startelvan. Tittar vi till vilka lag spelarna kommer ifrån så behöver inte svensk klubbfotboll ta något uppehåll under VM då det inte finns en enda spelare från ett svenskt lag. Egentligen finns det endast en spelare från ett storlag och det är Victor Nillson i Manchester United, men han är ju inte ordinarie. Det är inga spelare eller lag som skrämmer hicka på något annat lag i VM, men Sverige har ju slagit ut både Nederländerna och fyrfaldiga världsmästarna Italien i kvalet.

MÅLVAKTER
Robin Olsen, FC Köpenham
Karl-Johan Johnsson, Guingamp
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
 
FÖRSVARARE
Mikael Lustig, Celtic
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Andreas Granqvist, Krasnodar
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
Emil Krafth, Bologna
Pontus Jansson, Leeds
Filip Helander, Bologna
Martin Olsson, Swansea
 
MITTFÄLTARE/ANFALLARE
Sebastian Larsson, Hull
Emil Forsberg, RB Leipzig
Jimmy Durmaz, Toulouse
Viktor Claesson, Krasnodar
Gustav Svensson, Seattle
Marcus Rohdén, Crotone
Albin Ekdal, Hamburger SV
Oscar Hiljemark, Genoa
John Guidetti, Alaves
Isaac Kiese-Thelin, Waslan Beeveren (tillhör Anderlecht)
Ola Toivonen, Toulouse
Marcus Berg, Al Ain
 

Mancini tar över Italien.


Janne Andersson manager, coach eller tränare för Sveriges fotbollslandslag. Det har även senaste dygnet rört sig om tränare för mer prominenta fotbollsländer. Janne sabbade allt för Gian Piero Ventura som kickades då Italien förlorade VM-kvalet till Sverige. Luigi Di Biagio fick ta över tillfälligt, men nu har man löst det hela med en ny tränare. Zenit St Petersburgs tidigare tränare Roberto Mancini, Svennis kronprins, är ny förbundskapten för Italien.
 

Löw fortsätter ta hand om Tyskland och Daniel tar hand om MFF. 


Tyskland har också skaffat sig en ny tränare för landslaget. Ja, detta med ny tränare är att ta i. Det var så att den ”gamle” Joachim Löws kontrakt går ut efter VM och han kopplades ihop med både Arsenal och Real Madrid, men istället så blit det det tyska landslaget för ytterligare en period som sträcker sig över VM 2022. Sedan har vi ett tränarproblem i Malmö FF. Precis som jag antydde efter förlusten mot Trelleborg så blev det för mycket för MFFs styrelse med tre förluster på en vecka. Magnus Pehrsson kan leta nytt jobb. Sportchefen sedan 2014, Daniel Andersson tar över tränarsysslan. Det vet i tusan om det är så god idé. Jag har på känn att han kommer att fortsätta ett tag. Annars finns det ju massor med ”experter” i alla Fotbolls-studior som vet exakt hur man ska spela fotboll. Bojan t ex.
 

Mållös Premier League-kval och Sverige gruppetta i ishockey-VM medan danskarna föll på målsnöret.


Slutligen så spelades det ett antal matcher igår också. En handlade om fotboll och där gjordes det inga mål alls. Aston Villa och Middlesbrough möttes i andra kval-semifinalen. Aston Villa var nöjda med sitt 1-0 från första matchen och nu kommer de att möta Fulham i direktkvalet om en plats i Premier League. Det blir alltså trean och fyran i tabellen som får göra upp om detta på Wembley den 26:e maj. Nästan en vecka tidigare spelar ishockey lagen i VM final, men då ska de ha hunnit spela både kvartsfinaler och semifinaler också. Ishockeyspelarna är tydligen betydligt mer vältränade än fotbollsspelarna. Det var på tal om att Sverige kunde få möta Danmark i kvartsfinal. Då skulle Sverige vinna gruppfinalen över Ryssland. Det gjorde de med 3-1. Sedan skulle Danmark vinna den matche som skulle ta fram fyran i den andra gruppen. Tyvärr gjorde inte Danmark ett enda mål på Lettland. Å andra sidan gjorde letterna bara ett mål, men det räckte. Danmark har spelat färdigt och de fyra kvartarna blir alltså Sverige mot Lettland, Ryssland mot Kanada, USA mot Tjeckien och Finland mot Schweiz. Blir det kanske Finland mot Sverige i final?
 

NY TRÖJA
 

Adidas presenterade sin nya skapelse till de 34-faldiga italienska klubbmästarna Juventus. Man envisas med att ha det nya klubbmärket även nästa säsong. Jag har inte riktigt vant mig vid det. Annars är den klassiskt vit-svart, men ränderna är få och mycket breda. Sedan kommer tröjan att ha både Scudettimärket som ser ut som en sköld av italienska flaggan och cupmärket som ser ut som en liten piltavla.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 16:e maj.

1979 Barcelona cupvinnarcupmästare i förlängning


På St. Jakob Stadium i Basel spelades idag 1979 Cupvinnar-Cupfinalen mellan Barcelona och Düsseldorf. En lovande inledning gjorde attdet stod det 1-1 redan efter åtta minuter. Sedan dröjde det till slutet av halvleken innan Barcelona tog ledningen igen, men Düsseldorf kvitterade omedelbart. Andra halvlek blev mållös. I förlängningen fortsatte målskyttet. Då passade Barcelona på att ta ledningen igen. När de var igång passade de på att även öka på ledningen genom österrikaren Hans Krankl. Düsseldorf reducerade givetvis, men det var för kort tid kvar för tyskarna att kvittera och Barcelona blev mästare med en publikvänlig final och 4-3.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 16:e maj.

33 år Anja MITTAG född 1985 i Chemnitz, Östtyskland
Anfallare
61 U- och 158 A-landskamper för Tyskland.
Klubbar som spelare:
VfB Chemnitz (1991-97),
Chemnitzer FC (1997-99),
FC Erzgebirge Aue (2000-02),
1. FFC Turbine Potsdam (2002-06),
QBIK (2006),
1. FFC Turbine Potsdam igen (2007-11),
FC Rosengård (2012-15),
Paris Saint-Germain (2015-17),
FC Rosengård igen (2017-).
Världamästare 2007 oh Europamästare 2005, 2009 och 2013.

.

75 år Ove KINDVALL född 1943 i Norrköping
Anfallare
43 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
IFK Norrköping (1960-66),
Feyenoord (1966-71),
IFK Norrköping igen (1971-75),
IFK Göteborg (1975-77).
1970 blev han mästare i det som idag är Champions League då han i finalen gjorde det avgörande målet i förlängning för sitt Feyenoord mot Celtic.

.

Blev 88 år Nílton SANTOS född 1925 i Rio de Janeiro, Brasilien och dog den 27:e november 2013 i Rio de Janeiro, Brasilien.
Försvarare
75 landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare:
Botafogo (1939-64), hela karriären, 723 matcher.
Världsmästare i Sverige 1958 och i Chile 1962.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln