• Boris dagliga blogg

Lördagen den 5:e oktober 2019

Rhiann på ultraljud. Gudskelov så avlöpte det väl.
Lite tipsextrakänsla då Birmingham vann.
Tyvärr spädde Betis och Eibar på mina fördomar om spansk ligafotboll.


FOTBOLLSHISTORIA:
1946: Newcastle United slår målrekord.
1973: Mario Kempes debuterar i ligan.

FÖDDA:
Kevin, Kenwyne.

DAGENS TRÖJA

Dagens tröja är hämtad från den enda match av lite större intresse där jag har tröjor att välja mellan. Nämligen den enda matchen i League Championship. Där vann till slut Birmingham City en helt rättvis seger med 2-1 över Middlesbrough.

DAGENS BLOGG OM FREDAGEN DEN 4:e OKTOBER 2019

Rhiann på ultraljud. Gudskelov så avlöpte det väl.


Tidig fredagsmorgon för i går morse var det dags för ett nytt besök på ett nytt djursjukhus. Det var vår veterinär från i förrgår som rekommenderade ett ultraljud för att se vad som döljer sig i svullnaderna i magen på Rhiann. Hon hade en kompis som jobbade på Evidensia Veterinärkliniken Malmö, Toftanäs. Jag tror att det värsta för Rhiann var att hon inte fått någon frukost. Ifall det skulle vara något allvarligare så skulle hon kunna opereras direkt. Ultraljudet visade inte några allvarligare problem. Det mest troliga var enligt veterinären att Rhiann visat överkänslighet mot suturtråden som hon sytts ihop med. Troligen kommer knutorna att försvinna av sig själv, men det kan ta upp till tre månader. Förhoppningsvis kommer detta inte att besvära Rhiann. Väl hemma igen kunde hon få sin frukostgröt, och allt var frid och fröjd resten av gårdagen.
 

Lite tipsextrakänsla då Birmingham vann.


När det gäller fotboll så fanns det inte så mycket att välja på igår. Storlagen hade spelet Europa Cuper i veckan så det var lite lag lägre ner i tabellerna som fick inleda veckoslutets ligaomgångar på fredagskvällen. Jag hade faktiskt två matcher på gång. Alla som vet min förtjusning för engelsk ligafotboll fattar att det var Birmingham mot Middlesbrough som var min ”huvudmatch”. Det är kul att se sådana matcher då de påminner mycket om gammal ”Tipsextrafotboll”. Det är mycket kämpafotboll och lite mindre tekniska detaljer som oftast inte leder så långt. Hemmalaget Birmingham var det bättre laget och ledde fullt rättvist med 1-0 då Middlesbrough i slutminuterna lyckades kvittera till 1-1 efter lite kalabalik framför målet. Bara två minuter senare uppstod en liknande situation i Middlesbroughs straffområde och nittonårige Odin Bailey kunde nicka in segermålet till 2-1 för Birmingham. Fullt rättvist.
 

Tyvärr spädde Betis och Eibar på mina fördomar om spansk ligafotboll.


Efter detta var det en kvart kvar av La Ligamatchen mellan Real Betis och Eibar. Det stod 1-1 och det verkade som om båda lagen var nöjda med detta. För det var en bedrövlig fotboll jag såg. Filmningar om skador som inte var mer än en lätt touch. Det var byten hela tiden och de av bytta masade sig långsamt av planen. Jag stod bara ut i tio minuter sedan övergick jag till mina serier på streamingkanalerna istället. Tyvärr fick jag alltså bara vatten på min kvart att spansk ligafotboll är inget jag kommer att föredra i framtiden heller.

FOTBOLLSHISTORIA från den 5:e oktober.

1946 Newcastle sätter rekord

Säsongen 1946-47 spelades första ligorna i England efter andra världskriget. Idag 1946 var det dags för nionde omgången. Det gick bra för Newcastle United. Visserligen låg de i andra divisionen. Men idag tog de sin största seger någonsin i historien. Det var Newport County som åkte på pumpen rejält. 13-0 blev både Newcastles största seger och Newports största nederlag i historien.

FOTBOLLSHISTORIA från den 5:e oktober.

1973 Mario Kempes första match.

Nitton år gammal gjorde idag 1973 den argentinske anfallaren Mario Kempes sin första professionella match i Instituto de Córdoba. Det blev seger med 1-0. Trots att Kempes inte gjorde det avgörande målet fick han fortsätta som anfallare. Han kom att räknas som en av Argentinas bästa fotbollsspelare genom tiderna. Karriären slutade på 506 klubbmatcher och 283 mål i Sydamerika och Europa och i landslaget blev det 20 mål på 43 matcher. Höjdpunkten på den personliga karriären var VM-guldet på hemmaplan 1978. Med sina sex mål vann han även skytteligan.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 5:e oktober.

Kevin MIRALLAS blir 32 år

Kevin Antonio Joel Gislain MIRALLAS y Castillo är född 1987 i Liège, Belgien
Anfallare
48 U- och 60 A-landskamper för Belgien.

Klubbar som spelare:
Standard Liège (1999-2004),
Lille (2004-08),
Saint-Étienne (2008-10),
Olympiakos (2010-12),
Everton (2012-19),
Olympiakos (2018 lån),
Fiorentina (2018-19 lån),
Royal Antwerp (2019-).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 5:e oktober.

Kenwyne JONES blir 35 år

Kenwyne Joel JONES född 1984 i Point Fortin, Trinidad och Tobago.
Anfallare
82 A-landskamper för Trinidad och Tobago.

Klubbar som spelare:
Joe Public (2002),
W Connection (2002-04),
Southampton (2004-07),
Sheffield Wednesday (2004-05 lån),
Stoke City (2005 lån),
Sunderland (2007-10),
Stoke City igen (2010-14),
Cardiff City (2014-16),
Bournemouth (2015 lån),
Al Jazira (2016 lån),
Atlanta United (2016-17),
Central F.C. (2016 lån)

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv