• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 16:e mars 2022

DAGENS RUBRIKER.

Det får bli Mathem då man är positiv.   Barndomsminnen och bananskal.   Varför kan inte spelarna reglerna i det yrke de tjänar miljoner på???


NAMNSDAG
Herbert och Gilbert

TEMADAG
Stoppa incestdagen

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 16/3:
1909: Tysklands största förlust någonsin.
1978: Tunisien klassar ut sig själv.
2002: Enda avbrutna Engelska ligamatchen för för få spelare.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 16/3:
Theo
WALCOTT, Terry PHELAN.

FAKTA OCH TANKAR OM TISDAGEN DEN 15/3 2022.

Det får bli Mathem då man är positiv.
 

En grad över normal kroppstemperatur gör att det inte händer så mycket med coronan. Från att ha varit den friskaste i förrgår så ligger jag jämsides med hustrun som den sjukaste. Dottern var feberfri och endast lite hostig. Hustrun var mycket bättre och jag var som tidigare. Hyfsat okay ändå. Det blev sällskap med dottern på hundpromenaderna.

Fördelen med att City Gross även denna vecka missat vår beställning av matlåda var att ingen i familjen hade kunnat hämta den. För kommande dagar av veckan så får vi vara hemma för att inte smitta ner andra. Därför blev det beställning av varor hos Mathem. Så vi klarar oss.

Jag var faktiskt ute och körde bil också igår. I torsdags lämnades dotterns bil in till vår bilreparatör. Det skulle passa bra att han kunde serva Golfen medan vi var i Jönköping. Det blev ju inte något Jönköping. Bilen var klar och för att inte behöva träffa någon i verkstaden så åkte vi ut efter stängningstid och hämtade hem fordonet. Vi hade ju en extranyckel, och den vanliga nyckeln får dottern hämta nästa vecka.

Barndomsminnen och bananskal.
 

Efter gemensam kvällsfika i köket gick vi upp på ovanvåningen för att titta på avsnitt fyra av Trädgårdstider. ”Barndomsminnen och bananskal” hade man satt som en underrubrik. Bananskalet skulle vara till växtnäring och barndomsminnena var att bygga en trädkoja. Det var ett lyxigt byggnadsverk sär man monterade upp allt i trädet med diverse olika lösningar för att inte skada trädet. Därför tyckte jag att det var lite märkligt att väl uppe på kojgolvet fanns det många grenar på trädet som var i vägen. Alltså sågade man av dem. Och jag förutsätter att det var utan att skada trädet???  

Tarek gjorde piroger och genast tyckte familjen att jag skulle laga detta då vi blev friska. Mina problem är att få degarna smidiga. Antingen blir de kletiga så man har deg långt ner på armbågen och med mer mjöl så blir det torrt. Vi får se vad framtiden säger om hemmalagade piroger.

Varför kan inte spelarna reglerna i det yrke de tjänar miljoner på???
 

Kvällen avslutades med Champions Leaguefotboll. Huvudmatchen var satt på Manchester United mot Atletico Madrid och åter fick jag anledningen att ställa frågan: Kan spelarna reglerna? På planen sprang det in tjugotvå miljonärer som tjänar sina pengar på att spela fotboll, eller att vara kända fotbollsspelare. Sedan kommer spelet igång och plötsligt blåser domaren av för att någon begått ett regelbrott. Fast ingen av de spelare som brutit mot en fotbollsregel har en aning om vad han gjort för fel? Protester eller skakande på huvuden gör att man måste ställa sig frågan: KAN FOTBOLLSSPELARNA REGLERNA I DEN IDROTT DE TJÄNAR MILJONER PÅ?

Just matchen som jag såg innehöll mängder med förvånade miner vid varje avblåsning. Egentligen så borde inget av lagen gå vidare. Detta bygger jag på det faktum att det redan finns ett lag från Manchester och ett från Madrid i kvartsfinalen. Men då första mötet blev oavgjort så segraren skulle ta sig till kvarten. Precis som i det första mötet var det hemmalaget som förde matchen, men bortalaget som gjorde målet. United jagade en kvittering och Atletico bara försvarade. I detta läge bjöd Uniteds manager Ralf Rangnick på segern till spanjorerna. Då gjorde han fem byten och plockade ut fem unga heta spelare som varken var slutkörda eller skadade och satte in ett antal gamla före detta-spelare som inte slog många bollar rätt. En säker Atletico Madridseger med 2-1 totalt.

Andra semin hade i stort sett samma upplägg. Oavgjort i första matchen där Ajax klarat 2-2 borta mot Benfica. Och snacka om sensation då favoriten Ajax misslyckades göra något mål. Benfica gjorde matchens enda och tog sig till kvartsfinal med 3-2 totalt. De sex klara lag som är i kvartsfinal är två från England och två från Spanien. De övriga två är från Tyskland och Portugal.

IDAG: ONSDAGEN DEN 16:E MARS.

NAMNSDAG:

Herbert och Gilbert
 

Namnsdagar den 16:e mars i kronologisk ordning.
 
Före 1719 – Cyriakus / Kyriakos (till minne av ett barnhelgon, som blev martyr tillsammans med sin mor på 300-talet)
1719–1900 – Heribert (till minne av den helige Heribertus av Köln, ersattes av det modernare Herbert.)
1901–1985 – Herbert
1986–1992 – Herbert, Herta (utgått) och Hervor (nu 1 april)
1993–2000 – Herbert och Gilbert
Från 2001 – Herbert och Gilbert

TEMADAG:

Stoppa incestdagen.
 

Stoppa incestdagen inträffar den 16 mars varje år. Syftet med dagen är att uppmärksamma incestproblematiken runt om i hela världen, samt att uppmuntra alla utsatta att våga prata och berätta så de kan få hjälp med att bearbeta sina upplevelser. Tabut kring incest bidrar till tystnad, detta vill man stoppa genom att bryta tystnaden!

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 16:E MARS.

1909 Målrekord.
 

Idag 1909 spelade ett Engelskt amatörlandslag landskamp mot Tyskland. Matchen spelades i Oxford och tyskarna ville ha revansch för 5-1 förlusten i Berlin förra året. Tyvärr för Tyskland så blev det istället en förlust som fortfarande står som den största i landets fotbollshistoria. 0-9 och det lär nog knappast kunna slås.

1978 Nigeria trea.
 

Idag 1978 spelades matchen om tredje pris i Africa Nations Cup på Sports Stadium i Accra, Ghana. Matchen gick mellan Nigeria och Tunisien. Tunisien tog planenligt ledningen i 19:e minuten genom Mohamed Akid. Då var allt frid och fröjd, men då Baba Otu Mohammed kvitterade i 42:a minuten ansåg tunisierna att målet inte skulle godkännas. Givetvis kunde de inte övertyga domaren utan lämnade planen för att vägra spela vidare. Förutom den missade bronsmedaljen blev Tunisien avsängda från landslagsspel i två år.

2002: Tunt med spelare på plan.
 

Idag 2002 spelade Sheffield United en ligamatch hemma på Bramall Lane mot West Bromwich. Det startade illa för hemmalaget som redan efter nio minuter fick sin målvakt utvisad. Det var dock bara 1-0 till gästerna i paus. I andra blev det 2-0 efter 63 minuter. Då bytte United in sina två afrikaner Patrick Suffo och Georges Santos. Efter ytterligare en minut var båda två utvisade. Strax efter att West Bromwich gjort 3-0 skadades två Sheffield Unitedspelare så illa att de tvingades lämna matchen. Då alla byten var gjorda och United bara hade sex spelare kvar på planen tvingades domare Eddie Wolstenholme att bryta matchen pga för få spelare. Normalt blir det ett omspel men detta protesterade West Bromwich mot och de fick behålla poängen och 3-0. Däremot ville inte Sheffield United behålla Patrick Suffo och Georges Santos. De spelade aldrig mer för Sheffield-laget.
 

Bild: Klicka för se hur det gick till och att höra snacket efter matchen.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 16:E MARS.

Theo WALCOTT blir 33 år.
 

Theo James WALCOTT är född 1989 i Stanmore, England
Anfallare
40 U-, 1 B- och 47 A-landskamper för England (2004-16).

Klubbar som spelare:
Newbury (1999-2000),
Swindon Town (2000),
Southampton (2000-06),
Arsenal (2006-18),
Everton (2018-21),
Southampton (2020-21 lån).
Southampton (2021 -).

Walcott blev överraskande uttagen till den engelska VM-truppen 2006 av dåvarande förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson. Walcott hade då ännu inte hade debuterat i Premier League, och har senare själv medgett att han blev förvånad av uttagningen. Walcott fick inte heller någon speltid i VM.

Terry PHELAN blir 55 år.
 

Terrence "Terry" PHELAN född 1967 i Manchester, England
Försvarare
2 U-, 1 B- och 42 A-landskamper för Irland (1987-2000).

Klubbar som spelare:
Leeds United (1984-86),
Swansea City (1986-87),
Wimbledon (1987-92),
Manchester City (1992-95),
Chelsea (1995-97),
Everton (1997-2000),
Crystal Palace (1999 lån),
Fulham (2000-01),
Sheffield United (2001),
Charleston Battery (2001-05),
Otago United (2005-09).
  
Lag som tränare:
Kerala Blasters (2015).
South United (2019- tekninsk direktör).

Terry spelade för Wimbledon i FA-cupfinalen 1988. Det var den final som hade ett av FA-cupens mest överraskande utgång. Wimbledon slog Liverpool med 1-0 och blev FA-cupmästare.

MATCHTRÖJAN JAG BÄR IDAG.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

Har du frågor, kommentarer eller synpunkter om dagens bloggtext så hör gärna av dig till mig på:
soccershirts@hotmail.com

HA EN BRA ONSDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv