• Boris dagliga blogg

Söndagen den 21:a oktober 2018

Tack vare att fotbollen inte har bestämd matchtid lyckades Chelsea kvittera.
Tyvärr finns det väl ingen psykolog i världen som kan hjälpa Mourinho?

Två gånger 0-1 till favoriterna, men tyvärr också två sömnpiller.
Watford tillbaka på vinnarstigen och Cardiff tog första segern.
Kris i Real Madrid???
Ska MFF hinna komma över Europakvalstrecket?
Några andra storlag (förutom Real Madrid) som misslyckades igår.


FOTBOLLSHISTORIA:
1960: Sydkorea vinner andra raka Asiatiska mästerskap.

FÖDDA IDAG:
Nemanja, Paul.

DAGENS TRÖJA
CARDIFFs andra och tredjetröja 2017/19

Då jag satt och följde resultaten från Premier League och såg att Fulham tagit ledningen i Cardiff mot Cardiff City, så slog mig tanken att Cardiff skulle gå igenom denna säsong utan en enda seger. På något märkligt sätt och för mig väldigt trevligt så vände mitt första favoritlag från engelska ligan till seger med 4-2 och spräckte nollan i vinstkolumnen. Alltså blir det denna tröja idag.

Tack vare att fotbollen inte har bestämd matchtid lyckades Chelsea kvittera.


Jag var hundvakt igår för våra egne tre och en inlånad. Det innebar att utfodra dem och se till att de fick tillgång till trädgården när detta krävdes. Långpromenaden var redan avklarad före Premier League startade halvtvå. Inledningsvis skulle det handla om en stormatch. Chelsea som fortfarande har en nolla i förlustkolumnen får anses vara ett topplag. Hur man ska se på Manchester United är frågan. Det blev en kamp ända in på sjätte tilläggsminuten. Chelsea tog planenligt ledningen med 1-0 till paus. Det visade sig att Rüdigers nick var den enda boll som gick på mål i första halvlek. Manchester Uniteds första skott på mål gick också i mål. Lite märkligt och oförtjänt gjorde martial även sitt och Uniteds andra mål. Chelsea såg ut att gå mot sin första förlust, men sedan uppstod fotbollens stora, stora problem. Nämligen att det är den enda lagidrotten som man aldrig vet när match är slut. Detta är en godtycklig tidsuppfattning från matchen huvuddomare. Han hade bestämt att lägga till ett i överkant antal minuter och efter nästan sex av dessa kvitterade Ross Barkley.
 

Tyvärr finns det väl ingen psykolog i världen som kan hjälpa Mourinho?


Då passade en ledare på att strö extra salt i Mourinhos sår genom att ge honom en hånfull kommentar. Onödigt, men som ledare för ett lag ska man kunna lägga band på sig. Det kunde inte Jose Mourinho som skulle rusa efter och, som det såg ut börja slåss. Nu stoppades han och efter palavern blåstes äntligen matchen av. Mourinho avslutade återkomsten till Stamford Bridge genom att göra sig märkvärdig och visa för publiken att han tagit tre ligasegrar med Chelsea genom att vandra längs sidlinjen och vifta med tre fingrar i vädret. Så lätt får det inte vara att reta upp någon. Åter en gång visade José att han blivit en löjeväckande figur och så som han uppträder så verkar han förlika sig med detta.
 

Två gånger 0-1 till favoriterna, men tyvärr också två sömnpiller.


Det skulle bli betydligt trevligare matcher i Premier League senare under gårdagen. Då tänker jag inte på de två matcher som direktsändes på TV. Jag ska inte klaga på valet av klockan-fyra-match för jag vet att det alltid är något av de så kallade stora lagen som möter ett sämre. West Ham mot Tottenham skulle kunna ha blivit en överraskning, men ett mål från Tottenham, sedan var det klart. Det var en väldigt snarlik mach klockan halvsju. Ett mål från Salah och så hade Liverpool tagit ledningen. Sedan kom aldrig Huddersfield närmare. Två 0-1 matcher och med så knal ledning så kan man säga att matcherna var lite spännande, men i stort sett två sömnpiller.
 

Watford tillbaka på vinnarstigen och Cardiff tog första segern.


Det trevliga som hände under eftermiddagen var att mina båda lag vann. Jag hade faktiskt båda matcherna på datorn och kollade bl a då Watford gjorde två snabba mål borta mot succénykomlingen Wolverhampton. Watford verkar ha mått gott av landslagsuppehållet. Äntligen en seger igen och med den passerade de Wolverhampton i tabellen. Sedan försvann en nolla igår. Det var nollan i Cardiff Citys vinstrad. Då jag såg plinget som förkunnade att Fulham tagit ledningen i Cardiff var jag övertygad om att mitt Walesiska lag skulle kunna gå igenom en hel Premier Leaguesäsong utan en enda seger. Med de lyckades fördubbla sin målskörd. På de åtta första matcherna hade de gjort fyra mål. Igår vann de över Fulham med 4-2. Det betyder faktiskt att Cardiff klättrade över nedflyttningsstrecket.
 

Kris i Real Madrid???


Ett lag som inte kommer att stann under något nedflyttningsstreck är Real Madrid, men om de fortsätter på sin nuvarande linje så kommer de inte att klara sig till något europaspel nästa säsong. De tog emot Levante och det blev hemmaförlust med 1-2. Just nu ligger Real på femte plats. Det är den som ger tillgång till Europa League.
 

Ska MFF hinna komma över Europakvalstrecket?


Ett annat lag som kämpat för att få chans att kvala till europaspel till sommaren är Malmö FF. De hade en tuff hemmamtch mot tvåan i Allsvenskan. MFF lyckades vinna med 2-1 över Hammarby och är bara två poäng efter, men fortfarande på fjärde plats och utanför placeringarna som ger spel i Europa.
 

Några andra storlag (förutom Real Madrid) som misslyckades igår.


En liten sammanfattning av matcher som inte riktigt gick som det var tänkt, förutom Real Madrid är:
Italienska Serie A var det Genoa som överrskade med att klara 1-1 mot Juventus. Det var Juves första poängförlust. Roma var än olyckligare. De förlorade hemma med 0-2 till Spal och då hade Spal en man utvisade den sista kvarten utan att Roma lyckades göra mål.
Spaniens La Liga var en dålig dag för Madrid. Även Atletico missade seger då de spelade 1-1 mot Villareal.
Franska Ligue 1 hade ett lag som var mer intressant att följa, men som inte såg någon effekt på att Thierry Henry hade tagit över. Det var väl ingen större sensation att Strasbourg vann hemma med 2-1 över Monaco, men många hade nog trott att tränarbytet skulle ha någon betydelse. Monaco ligger fortfarande på nedflyttningsplats.

FOTBOLLSHISTORIA från den 21:a oktober

1960 Sydkoreas andra raka.

Sydkorea stod som värd för de andra asiatiska mästerskapen. De hade vunnit de första och var regerade mästare. Mästerskapet avgjordes inte med någon final utan genom ett gruppspel. Det var bara fyra lag i gruppen. Värdnationen var självkvalificerade. Sedan fanns Israel som på denna tid tilläts vara med i Asiens fotbollsfederation. Sydvietnam och Republiken Kina som de själv ville kalla sig eller Taiwan som vi säger, var också med. Sydkorea spelade sin sista match idag mot Taiwan. Det blev seger med 1-0. Då de redan vunnit med 5-1 över Sydvietnam och 3-0 över Israel som vann de även det andra Asiatiska mästerskapet. Sista matchen i turneringen spelades den 23:e och det kom att bli en kamp om silvret som Israel vann genom att besegra Taiwan med 1-0.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 21:a oktober

Nemanja VIDIC bliv 37 år

Nemanja är född 1981 i Titovo Užice i Jugolavien
Försvarare
56 landskamper för FR Jugoslavien, Serbien och Montenegro och Serbien.
Klubbar som spelare:

Jedinstvo Užice (1989–94),
Sloboda Užice (1994–96),

Röda Stjärnan (1996-2004),
Spartak Subotica (2000-01 lån),
Spartak Moskva (2004-06),
Manchester United (2006-14),
Inter (2014-16).
MERITER:
Premier League (5): 2006/2007, 2007/2008, 2008/2009, 2010/2011, 2012/2013
UEFA Champions League: 2007/2008
Engelska Ligacupen (3): 2005/06, 2008/09, 2009/10
Community Shield (5): 2007, 2008, 2010, 2011, 2013
VM för klubblag: 2008

Paul INCE bliv 51 år

Paul är född 1967 i Ilford i London, England.
Mittfältare.
2 U-, 1 B- och 53 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
West Ham United (1981-89),
Manchester United (1989-95),
Inter (1995-97),
Liverpool (1997-99),
Middlesbrough (1999-2002),
Wolverhampton Wanderers (2002-06),
Swindon Town (2006),
Macclesfield Town (2007). 
Lag som tränare:
Macclesfield Town (2006-07),
Milton Keynes Dons (2007-08),
Blackburn Rovers (2008),
Milton Keynes Dons igen (2009-10),
Notts County (2010-11),
Blackpool (2013-14).
MERITER:
Engelsk mästare 1993, 1994
Ligacupen, 1992
FA-cupen 1990, 1994
Community Shield1993, 1994
Cupvinnarcupen 1991
Interkontinentala cupen 1991

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln