• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 2:a februari 2017.

Det är ta-mig-fan skandal att Viasat ALLTID måste visa Manchester United!
City visar klass.
I Spanien vill storlagen till final i cupen.
Första finallaget klart: Egypten.


FOTBOLLSHISTORIA: 
2007: Fotbollskravaller dödar Filippo Raciti.
2009: Äntligen fär Wenger köpa Arshavin.

FÖDDA IDAG: Roar, Gerard.
LIVERPOOLARE: Maxi.

DAGENS TRÖJA
MANCHESTER CITYs tredjetröja 2016/17.

Det är ta-mig-fan skandal att Viasat ALLTID måste visa Manchester United!


Tre matcher i Premier League skulle avsluta den 23:e omgången. Viasat som tidigare visade alla direkt har totalt ballat ur och kan bara visa en direktsänd match år gången. Priserna höjs på kanalen, medan utbudet blir sämre. En match direkt och nu blir jag riktigt förbannad. Hur faen kan man välja att sända Manchester United mot ett bottenlag som Hull City som enda direktsända match. Det är ju för helvete en skandal. Viasat har blivit Manchester United TV. Det finns supporters i Sverige från andra lag också!
 

City visar klass.


Det hade kanske varit kul att se enda topplaget som levererade i omgång 23. Manchester City visade klass med att besegra West Ham med 4-0. Fast The Hammers har ju fruktansvårt att få till något hemma på sin nya hemmaarena Olympic Stadium. Stoke mot Everton hade varit ett alternativ att visa. Båda lagen ligger på övre halvan och ganska nära varandra i tabellen. Matchen hade förutsättning att bli jämn och spännande. Det blev den också, med slutresultatet 1-1. Viasats älskade Manchester United presterade inte mycket, och nye Hulltränaren Marco Silva kunde glädja sig åt ett poäng i de två senaste tuffa bortamatcherna mot Chelsea och igår Manchester United. Det var säkert ett poäng mer är Hull City hade trott på.
 

I Spanien vill storlagen till final i cupen.


Andra viktiga matcher igår var Newcastles poängförlust mot QPR hemma. 2-2 slutade det och Brighton behåller serieledningen med en match mindre spelad. En annan TV-match var första matchen i semifinalen i Spanska Cupen. Barcelona skaffade sig ett bra utgångsläge inför returen hemma. Det blev nämligen seger borta mot Atletico Madrid med 2-1. Det ser ut som om det skulle bli en final mellan Real Madrid och Barcelona. Här verkar cupen lite mer viktig än i England.
 

Första finallaget klart: Egypten.


En än viktigare semifinal spelades i de Afrikanska mästerskapen. Burkina Faso mötte Egypten och det slutade 1-1. Straffar skulle avgöra viket av de två nationerna som skulle ta sig till final. Då två straffomgångar återstod ledde Burkina Faso med 3-2, men sedan lyckades de inte göra fler mål. Egypten satte sina och med 4-3 i straffläggningen är Egypten i final.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Normalt sett brukar jag och min yngsta dotter Ebba fira min födelsedag den 19:e oktober i Köpenhamn med restaurangbesök, Halloween på Tovoli och Ett besök på Unisport. Och det var normalt 2016 utom det att jag kostade på mig tre nya tröjor. Den tredje blev Manchester Citys tredjetröja.

Tredjetröjor brukar skilja sig från de normala andratröjsfärgerna. Skiljer sig gör denna tredjetröja som är så färgglad att jag bara måste ha den. Manchester City har spolat sin örn och de tre stjärnorna i sitt klubbmäkre och gått tillbaka till sitt gamla. Annars är det Nike som tillverkar sedan 2013 och sponsorn Etihad Airways har varit med sedan 2009. De har ju t o m satt sitt namn på hemmaarenan. 

FOTBOLLSHISTORIA från idag 2007 Filippo Raciti, 2009 Arshavin

2007 Kravaller på Sicilien

 
Idag 2007 var det derby i södra Italien mellan Catania och Palermo. Redan efter en halv timme uppstod oroligheter då Palermo tog ledningen. Då matchen fortsatte kvitterade Catania, men till slut hade Palermo gjort ytterligare ett mål.

Detta och en del av den redan rivaliserande stämningen som fanns gjorde att det blev kravaller efter matchen. Under dessa skadades polismannen Filippo Raciti så allvarligt att han avled. För att reda ut och ta reda på problemen samt hedra Raciti så ställdes all fotboll in kommande vecka.

2009 Arshavin till Arsenal


Idag 2009 blev det äntligen klart att Wenger till sist fick sin favoritspelare, ryssen Andrei Arshavin som inte fått flytta från Zenit St. Petersburg. Men budet på 15 miljoner pund fick ryssarna att ändra sig. Nu skulle det visa sig att den normalt så talangfulle anfallaren inte alls visade vad han kunde utom då han kom till Liverpool och Anfield.

Där var enda arena han kunde göra mål på. Redan i vårens match gjorde han alla fyra Arsenalmål i 4-4 matchen. Kanske skulle Liverpool fixat honom till sin trupp då han trivdes så bra på Anfield. Efter fyra säsonger återvände han till Zenit, och då hade han varit utlånad till sin hemmaklubb under en säsong.

Det var väldigt glatt och trevligt i början.
Det var väldigt glatt och trevligt i början.

FÖDDA IDAG

47 år Roar STRAND född 1970 i Trondheim, Norge
Mittfältare
42 landskamper för Norge.

Klubbar som spelare:
1989-2010 i hela hans karriär spelade han i Rosenborg, men 1993 var han utlånad till Molde.

30 år Gerard PIQUÉ född 1987 i Barcelona, Spanien
Försvarare
40 U- och 84 A-landskamper för Spanien och 9 för Katalonien.

Klubbar som spelare:
1997-2004 FC Barcelona,
2004-08 Manchester United,
2006-07 Real Zaragoza (lån)
2008- Barcelona igen.

LIVERPOOLARE

37 år Maxi RODRIGUEZ född 1981 i Rosario, Argentina
Mittfältare
7 U- och 57 A-landskamper för Argentina.

Klubbar som spelare:
Newell's Old Boys (1999-2002),
Real Oviedo (lån 2001),
Espanyol (2002-05),
Atletico Madrid (2005-10),

2010 skrev han på för Liverpool FC. Kontraktet gick ut 2012 och då hade han spelat 73 matcher och gjort 17 mål.
Newell's Old Boys (igen / 2012-)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv