• Boris dagliga blogg

Måndagen den 13:e juli 2020

Testgolf, Premier League med vinster för bottenlagen och äbven Allsvenskans bottenlag vann. Varför lägger man till tid då det blir mål?

FOTBOLLSHISTORIA:
1930: Lucien Laurent gör världens första VM-mål.
2003: Maine Road memorabilia auktioneras bort.
2011: Liverpool spelar för första gången i Kina.

FÖDDA:
Jonathan, Guillermo, Craig, Roberto.

DAGENS TRÖJA

BLOGGTEXT OM SÖNDAGEN DEN 12/7 2020

Idag startar golfveckan på Söderslätts GK. Det är många partävlingar och då Frida fortfarande är friställd från Folktandvården så har vi anmält oss till de flesta tävlingarna. Därför behövde vi träna igår. Träningen bestod i en tidig golfrunda på Tegelberga GK. Och träningen bestod i hur jag skulle agera. Jag spelar alltid med kontaktlinser, men mitt besök hos ögonläkaren i torsdags gör att jag inte kan använda inser förrän om en vecka. Det blev med och utan glasögon och spelet var katastrofalt de första nio hålen. Under de sista beslöt jag att spela med glasögon och då spelade jag på mitt handikapp. Alltså var träningen lyckad. Visst förlorade jag till min dotter, men i pausen fick både hustrun och Rhiann sig något till livs och alla var nöjda och glada trots den ganska svala sommaren.

Den andra dottern har varit sjukskriven och testat sig för Covid 19. Hon var inte smittad och skall återgå till jobbet i Kalmar idag. Därför var det avfärd vid femtiden. Dessförinnan hade jag lagat en av hennes favoriträtter ” Biryani med färsbiffar och en kall sås av crèmefraiche, majonnäs, rivet äpple och kryddor”. Detta var det enda som bröt av Premier Leaguematcherna igår.

Det var alltså blandad vila och tittande på fotboll. Egentligen var den mest intressanta matchen för mig hur det skulle gå för Aston Villa. Detta med tanke på placeringarna i ligan i förhållande till Watford i nedflyttningsstriden. Aston Villa mötte Crystal Palace. Det sistnämnda laget kan varken bli bättre eller sämre i tabellen och verkar helt ha avslutat sin säsong. Alltså lyckade Villa vinna med 2-0. Detta var åter en match med mycket märkliga domslut. Palace tog ledningen på en boll som träffade en axel. Av någon märklig anledning fick VAR-domarna detta till att bli hands. Helt fel, men resultatet gjorde att spänningen återstår om Aston Villa eller Watford ska kunna klara sig kvar.

Normalt så är matchen mellan Tottenham och Arsenal en stormatch och ett av de hetaste Londonderbyna. North London derby kallas det och de senaste åren har det varit en match med topplag. I år så är det mellanlag och inget av dem lär komma till något europaspel i höst. Men det var en ganska hyfsad match och spännande. Tottenham vann med 2-1. Visserligen var målen tjusiga, men detta lyckades bisittarna i studion plocka bort. Det finns inte ett enda mål som görs utan att dessa besserwissrar hittar en massa försvarsmisstag som hade kunnat förhindra mål. Min uppfattning om snacket före under och efter matcherna har inte förändrats. Detta förstör mer än lyfter upp. Fast man behöver ju inte sätta på matchen förrän till avspark, hitta på något annat i paus och stänga då domaren blåser slutsignalen.

På tal om domare så beter de sig mycket märkligt vid mål. Vad jag kan förstå så ingår målgörande i en fotbollsmatch. Detta tillhör speltiden, men skulle ett mål göras på övertid så lägger alla domare till en minut extra. Var finns den regel som säger att man ska lägga till en minut per mål som görs? Bottenlagen i Premier League vann allihop utom redan nedflyttade Norwich. Bournemouth slog Leicester med 4-1. Ett Leicester som rasat och som varit klara för Champions League hela säsongen, men ikväll kan de ha ramlat ner till femte plats. Ett annat bottenlag som fortfarande ligger sist, men kanske är på gång är Helsingborgs IF. Efter över sju och en halv timme utan mål så har de stänkt in fyra på två matcher. Tydligen ska de möta Stockholmslag. 2-2 mot Djurgården och igår kom första segern, 2-0 över AIK.

FOTBOLLSHISTORIA från den 13:e juli.

1930 VM:s första matcher

På Estadio Pocitos i Montevideo spelade Frankrike och Mexiko en landskamp i fotboll. Samtidigt spelade USA och Belgien 3-0 på Estadio Gran Parque Central, också det i Montevideo. Dessa två fotbollsmatcher var de allra första i fotbollsVMs historia. Lucien Laurent heter världens första VM-målskytt. Efter 19 minuter gav han Frankrike ledningen i matchen som fransmännen vann med 4-1.

2003 Maine Road säljs

Manchester City spelade sin sista säsong på hemmaarenan Maine Road våren 2003. De hade spelat där sedan 1923 och det var den arena som haft de största publiksiffrorna i England.  84 569 såg City mot Stoke i FA-cupen 1934. Manchester City skulle flytta till sin nya City of Manchester Stadium, senare sponsrad till namnet Etihad Stadium. Maine Road har blivit bostäder, men idag 2011 anordnades en auktion där man sålde ut allt som gick att auktionera bort. Runt tusen supporters hade kommit och de 100 000 pund man fick in skänktes till välgörande ändamål. Man hade hoppats att straffpunkterna skulle vara det som skulle vara mest intressanta, men de hade redan grävts upp och var stulna då auktionen startade idag.

2011 Liverpool - Guangdong Sunray Cave

Liverpool spelade idag 2011 för första gången i Kina. Det var försäsongens turné som även inkluderade matcher i Malaysia och Sydkorea. Men idag ställde Kenny Dalglish upp elva män som snabbt tog ledningen med 2-0, men släppte in ett innan halvtid. I andra halvlek kom ett helt nytt Liverpool ut. Kenny hade bytt hela laget. Här fanns bland annat nykomlingen Andy Carroll som gjorde 4-1 i 89:e minuten. Trots detta lyckades kineserna reducera till 4-3 innan slutsignalen ljöd.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 13:e juli.

Jonathan MENSAH blir 30 år

Jonathan MENSAH är född 1990 i Accra, Ghana
Försvarare
6 U- och 65 A-landskamper för Ghana (2009-).