• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 12:e april 2018.

Svårt att vända ett 1-2 underläge utan ett enda skott på mål.
Det blev till att byta match till andra halvlek.
Ronaldo avgör (väntat), Buffon utvisad (oväntat).
Jäklar vad det var filmningar i de båda matcherna!!!

Wolves till Premier League och GAIS har full poäng.
Så kommer Europa League att gå ikväll?!?


FOTBOLLSHISTORIA:
1891: Världens äldsta liga utanför de brittiska öarna drar igång.
1992: Manchester Uniteds första ligacup och Giggs första titel.

FÖDDA IDAG:
Christian, Lucas, Bobby.

DAGENS TRÖJA
WOLVERHAMPTONs förstatröja 2002/04

Inget av de fyra Champions Leaguelagen från igår platsar. Det som vann gick inte vidare och en match slutade oavgjort. Alltså väljer jag denna Wolverhamptontröja idag. De besegrade Derby med 2-0 och behöver bara en seger till för att seriesegern ska vara klar.

Svårt att vända ett 1-2 underläge utan ett enda skott på mål.


Lite stöddigt kan jag ju säga: Vad var det jag sa? Då tänker jag på de ganska lätta förutsägelserna om utgången i de tv¨sista kvartsfinalerna i Champions League. Fast jag hade fel tröts att jag hade rätt. Min tanke var att Bayern München mot Sevilla kanske skulle kunna bli lite spännande så den tittade jag på i TV, medan Real Madrid och Juventus fick trängas i datorn. Jag hade ett stort fel i att bayrarna skulle göra tre mål på hemmaplan. Detta från gick de igår. De var tråkiga och gjorde inga mål alls. Fast Sevilla tog inte chansen. Faktum är att de hade inte en enda chans. Noll skott på mål. Då var det inte mer än rätt att detta spanska lag åkte ut med 1-2 sammanlagt. Ett tyskt lag vidare till semin.
 

Det blev till att byta match till andra halvlek.


På datorn hade Juventus, eller rättare sagt Mario Mandzukic, nickat in två mål. Helt plötsligt hade denna mattch blivit mer spännande än jag kunde ana. Alltså följde jag de på TV i andra halvlek istället. Riktigt spännande blev det då Blaise Matuidi efter en målvaktstavla lyckades toffla in 0-3. Helt plötsligt var kvartsfinalen jämn, 3-3 och frågan var om det skulle bli förlängning eller om Juventus skulle göra en ”Roma” och få in ett mål till. När jag satt och hoppades på en sensation från Juventus kom jag på att jag fasat för att det skulle bli Barcelona mot Real Madrid i final. Jag ville inte ha två lag från samma land vidare, och så höll det på att bli Roma och Juventus vidare. Det var ju inte bättre det. Michel Oliver såg till att det blev fyra lag från fyra länder till lottningen på fredag. På övertid blåste den engelske domaren straff för Real Madrid så att Cristiano Ronaldo skulle kunna få göra ett mål i denna match också och ta Real Madrid vidare.
 

Ronaldo avgör (väntat), Buffon utvisad (oväntat).


Nu var det inte så att domaren gav Real en straff. Det var straff och det var inte alls orättvist att Real Madrid fick in ett mål. De skulle med sina chanser till och med kunnat ha vuttit matchen eller åtminstone fått oavgjort. Nu blev det förlust med 1-3 hemma men sammanlagt vinst med 4-3. Den annars så gentlemannamässige målvakten Buffon blev så rasande på straffen och protesterade så att han blev utvisad. Det var hans sista Champions Leaguematch och den lämnade han utvisad. Det kom mig att tänka på gentlemannen som leder Real Madrid, Zidane. Hans sista match slutade ju också med utvisning.
 

Jäklar vad det var filmningar i de båda matcherna!!!


Allt som allt var det mycket filmningar och klagomål på domaren. När jag än tittade på TV:n eller datorn så låg det någon spelare ner och höll sig med en hand om något ställe på kroppen och den andra handen bankade de med i gräsmattan som om de var otroligt nära döden om det inte kom in omedelbar hjälp. Ingen av dessa ”döende” behövde söka vård någon längre stund utan kunde snabbt komma in i matchen igen bara de fått lite uppmärksamhet. Fast visst förekom det vissa blessyrer på några som så småningom byttes av. Cristiano Ronaldo behövde aldrig vård, men ett 20-tal gånger kastade han sig omkull och krävde frispark och varning på motståndaren. Hade han kunnat avstå denna skit han håller på med så skulle jag lätt kunna erkänna honom som en av världens bästa spelare genom tiderna, fast igår gjorde han inte någon av sina bättre matcher även om straffen var säker.

Wolves till Premier League och GAIS har full poäng.


Säkra är också Wolverhampton som vann igår över Derby med 2-0. Då menar jag säkra på serieseger och uppflyttning till Premier League. De befinner sig i samma situation i toppen på tvåan som Manchester City i toppen på ettan. En seger till och de har vunnit serien. Superettan har precis som Allsvenskan spelat två omgångar, men här är det vanligare med fullpoängare. Tre lag har sex poäng var. Örgryte, Falkenberg och igår tog även GAIS sin andra seger med 2-1 borta mot Värnamo.
 

Så kommer Europa League att gå ikväll?!?


Lottning till Champions League hålles ju på fredag och det beror på att man samtidigt ska lotta semifinalerna i Europa League då. De fyra kvartarna avgörs ikväll och efter att ha första matchen resultat att gå på så vill jag drista mig till att plocka ut semifinalisterna enligt följande. Med 4-1-vinst hemma så kommer Arsenal att klara av CSKA Moskva. Det blir alltså ingen rysk seger i någon europacup i år heller. Lazio vann hemma över Red Bull Salzburg med 4-2 och detta kommer att räcka inför mötet i Österrike. Ett italiensk lag i semin alltså. Atletico Madrid har 2-0 med sig till Lissabon där de möter Sporting. Madridklubben är en av favoriterna och kommer att gå vidare. Ska Madridklubbarna vinna de båda Europacuperna? Sista mtchen går i Marseille och där kommer nästa Red Bull-lag på besök. Det är tyska Leipzig som har 1-0 från första matchen. Det tror jag inte räcker utan tippar att Frankrike, Spanien, Italien och England blir de länder som har lag i semifinalerna.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 12:e april.

1891 Argentinska ligan sparkar igång.
 
Idag 1891 möttes Buenos Aires och Saint Andrew's. Det blev 2-5. Dagens andra match mellan Old Caledonians och Belgrano slutade 6-0. Detta var de två första matcherna i Argentinska Primera Divisións historia. Ligan innehöll även klubbarna Rosario Railway och Buenos Aires FC. Initiativet att bilda en liga togs av Alex Lamont som tillhörde Saint Andrew's Scots School i Buenos Aires. Detta var den första fotbollsligan i världen utanför de brittiska öarna.

Ryan Giggs meriter. Ryan Giggs meriter.

1992 Man Utd vinner Ligacupen. Giggs första titel.


Idag 1992 var Manchester United i final i Ligacupen som detta år hette Rumbelows Cup. Det var sista gången Nottingham Forest var i final. De hade redan fyra mästerskap sedan tidigare så de flesta tyckte nog att det var ok att United tog sin första titel genom segern med matchens enda mål av Brian McClair. Detta var även Ryan Giggs allra första titel. Han skulle så småningom bli en av de mest vinstrika spelarna i Brittiska fotbollshistorien. Eller vad sägs om 13 ligatitlar, 4 FA-cupmästerskap, 4 Ligacuptitlar, 9 FA Community Shieldtitlar, 2 Champions Leaguemästerskap, 1 Supecupstitel, 1 Interkontinentaltitel, 2 Klubblags-VM plus 29 individuella utmärkelser i England, Wales och Europa.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 12:e april.

45 år Christian PANUCCI född 1973 i Savona, Italien.
Försvarare
19 U- och 57 A-landskamper för Italien.
Klubbar som spelare:

Genoa (1985–93),
Milan (1993–96),
Real Madrid (1996–99),
Inter (1999–2001),
Chelsea (2000–01 lån),
Monaco (2001),
Roma (2001–09),
Parma (2009–10).
Lag som tränare:
Rysslands landslag (2012-14 assisterande),
Livorno (2015 och 2016),
Ternana (2016),
Albaniens landslag (2017–).

49 år Lucas RADEBE född 1969 i Soweto, Sydafrika.
Försvarare
70 landskamper för Sydafrika.
Klubbar som spelare:
Diepkloof Wolf Wanderers (1980-87),
ICL Birds (1987-88),
Kaizer Chiefs (1989-94), 
Leeds United (1994-2005).

Blev 51 år Bobby MOORE född 1941 i Barking, Essex, England, och dog den 24:e februari 1993 i London efter att ha kämpat mot cancer redan sedan 1964.
Försvarare.
108 landskamper för England.
Klubbar som spelare:
Barking (1952-56),
West Ham United (1956-74),
Fulham (1974-77),
San Antonio Thunder (1976 lån),
Seattle Sounders (1978),
i Herning Fremad (som nu heter Midtjylland) (1978). 
Lag som tränare:
Oxford City (1980),
Eastern AA (i Hong Kong) (1980-81),
Southend United (1984-86).  
Han var lagkapten då han förde sitt England till VM-guld 1966.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln