• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 1:a december 2016.

Därför har jag dagens tröja på mig!
Southgate fortsätter med England.
B-lag då Southampton gick till semifinal.
Utan Mourinho kan United vinna!
Semifinalerna lottade.


FOTBOLLSHISTORIA: 
1959: Bill Shankley tillträder som Liverpools manager.
2009: Mest överlägsta Ballon D´or-vinnaren någonsin.

FÖDDA IDAG: Salvatore, Joseph-Desire.
LIVERPOOLARE: Diego.

DAGENS TRÖJA
MANCHESTER UNITEDs tredjetröja 1992/94.

Därför har jag dagens tröja på mig!


Bara Jose Mourinho kom bort från laget (avstängd) så kunde Manchester United börja vinna igen. Denna gång måt laget de spelade oavgjort mot i ligan. I Ligacupen var det inget snack. En klar seger med 4-1 över West Ham. Nu väntar semifinal mot Hull City. Själv väljer jag tredjetröjan från 1992/94 idag.

Southgate fortsätter med England.


Det engelska fotbollsförbundet har bestämt sig för att behålla Gareth Southgate som permanent förbundskapten. Han fick tillfälligt ta över som förbundskapten när Sam Allardyce avgick. Nu meddelar FA på sin officiella hemsida att Southgate får fortsatt förtroende. Han har signerat ett kontrakt som sträcker sig över EM 2020.
 

Än har Kuhn inte fått någon förklaring?!?


Allan Kuhn tog SM-guld med Malmö FF – och fick sedan sparken. Kuhn säger att han fortfarande inte fått någon förklaring till varför han sparkades:
– Jag har fortfarande ingen aning om varför, säger han till Politiken. 
Allan Kuhn blev klar för Malmö FF i januari – och fick sparken i november. Detta trots ett SM-guld med MFF. Ett hårt och överraskande slag för den danske tränaren. Han säger själv att han inte vet varför han fick lämna:
– Jag andas ut nu. Och jag har fortfarande ingen aning om varför jag fick sparken, säger Kuhn i dag till danska Politiken. Nu kopplas han ihop med Sönderjyske, som tappat sin tränare Jakob Michelsen till Hammarby. Kuhn säger att han har fått en del förslag:
– Jag känner mig inte som en förlorare, utan som en vinnare. Och när man vunnit en titel så får man många förslag av olika slag, och pratar med många människor. Jag vill inte säga något om ett möjligt jobb i Superligaen. Jag vill bara säga att man inte ska utesluta något i den här branschen.
 

B-lag då Southampton gick till semifinal.


Till gårdagens spelade matcher stannar jag vid Ligacupen. Här avgjordes de två kvarvarande kvartsfinalerna. Arsene Wenger hade bestämt att det räckte med att komma till kvarten. I hans Arsenal fanns det knappt en enda A-lagsspelare. Det fanns några fler i Southampton som hyfsat enkelt kunde gå till semifinal med 2-0.
 

Utan Mourinho kan United vinna!


Andra kvarten var det stor fördel Manchester United. Orsakerna var två: De ställde upp med i stort sett bästa laget även om de Gea bjöd på 1-1 målet för West Ham. Andra orsaken till att de kunde vinna med 4-1 var att de slapp Grin-Olle Mouriho på bänken. Han var avstängd och det anser jag var en bidragande orsak till att Zlatan och company kunde ta hem segern.
 

Semifinalerna lottade.


Semifinalerna spelas mellan Manchester United och Hull. Southampton möter Liverpool. Är det upplagt för en final mellan United och Liverpool. Då får man hoppas att de kan bjuda på mer än de gjorde då de möttes i ligan.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Denna tröja är köpt på Soccer Scene på Carnaby Street, men det var inte jag som köpte den. Det var den blivande Fotbollsaffärsägaren Micke Falk. Vi hade varit i London tillsammans nyåret 1992 till 1993. Då jag fyllde 40 den 19e oktober 1994 hade Micke med sig denna tröja som present till mig. Det gjorde inget att den inte var tvättad. Jag blev glad åt presenten i alla fall.

Tröjan tillverkades av Umbro som tagit över Manchester Uniteds tröjor. Det var en 100-års jubileumströja från då klubben bildades som Newton Heath. De hade faktiskt en tröja som var häften röd och hälften vit för 100 år sedan, men då klubben startade 1878 under namnet Newton Heath LYR hade de dessa gröngula tröjor. Sharp sponsrade i vanlig ordning.

Titeln laget tog jubileumsåret 1992 - 1993 var mästerskapet i hösta serien, som för första gången kallades Premier League. Kommande säsong tog Man Utd The double och vann dessuton Charity Shield. Denna tröja användes inte så mycket då laget båda dessa år även hade en blå och sedan en svart bortatröja.

FOTBOLLSHISTORIA från 1:a december 1959 Shankly tar över. 2009 Messi överlägsen

1959 Bill Shankly ny manager i Liverpool

 
Bill Shankly var skotten som efter spelarkarriär i Carlisle och Preston 1949 startade sin tränargärning i Carlisle. 1951 sökte Liverpool ny tränare och Bill intervjuades som sökande, men fick stå tillbaka för Don Welsh. Shankly tog sig istället an Grimsby Town. Efter det kom han till Workington och Huddersfield Town innan Liverpool åter behövde en ny manager. Denna gång fick Bill Shankley fick chansen att ta över Liverpool. Idag 1959 tillträdde han och posten som manager behöll han tills 1974 då han trädde tillbaka från fotbollen. Bill blev en legend i Liverpool och står numera staty utanför hemmaarenan Anfield.
 

Bill hade många kända uttalanden om fotboll och det mest kända är nog ” Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that.” (”En del människor tror att fotboll är en fråga om liv och död. Jag kan försäkra er om att det är mycket allvarligare än så.”)

2009 Ballon d'Or till Messi

 
FIFA Ballon d'Or var från början ett pris som delades ut till Europas bästa fotbollsspelare. 1956 var första gången och Englands Stanley Matthews fick priset. Idag 2009 kom den mest överlägsna vinnaren någonsin att få priset. Av de 480 som var med om att rösta fram vinnaren fick Argentinas Leonel Messi 473 förstaplats-röster. Messi fick även utmärkelsen de kommande fyra åren. Men då reglerna ändrades 1995 så var liberianen George Weah den första icke-europén att få priset. Därefter har brasilianarna Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho och Kaka också vunnit.

FÖDDA IDAG

52 år Salvatore SCHILLACI född 1964 i Palermo, Italien
Anfallare
1 U- och 16 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
AMAT Palermo (1981),
Palermo (1982-89),
Juventus (1989-92),
Inter (1992-94)
Júbilo Iwata (1994-97).

Trots de få landskamperna så ”dansade han en sommar” och blev skytteligavinnare i VM i Italien 1990 med sina sex mål.

39 år Joseph-Désiré JOB född 1977 i Vénissieux, Frankrike
Mittfältare
52 landskamper för Kamerun.

Klubbar som spelare:
Vénissieux (1992-93),
Lyon (1993-99),
Lens (1999-2000),
Middlesbrough (2000-06),
Metz (lån 2002),
Al-Ittihad (lån 2005-06),
Sedan (2006-07),
Nice (2007-08),
Al-Kharitiyath (2008-09),
Diyarbakırspor (2009)
Lierse (2010-11).

LIVERPOOLARE

34 år Diego CAVALIERI född 1982 i São Paulo, Brasilien.
Målvakt
3 landskamper för Brasilien

Klubbar som spelare:
Palmeiras (2001-08),

2008 till 2010 hade han kontrakt med Liverpool FC. Det blev 10 matcher i A-laget.
Cesena (2010),
Fluminense (2010-)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv