• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 25:e september 2019

Bra golf men inga segerpengar till mig.
Mr. MercedesFOTBOLLSHISTORIA:
1963 Tom Finney avslutar karriären för andra gången.
2010: FAR Rabats målvakt Khalid Askri hamnar på YouTube för andra gången på två veckor.

FÖDDA:
Siphiwe, Ronnie, Karl-Heinz.

DAGENS TRÖJA

För val av dagens tröja så har jag studerat resultaten från den engelska ligacupen. Av de åtta lag som tog sig vidare hade jag sex som jag hade tröjor från. 4-0 var största segermarginal och jag kunde välja Leicester eller Southampton. Southamptons seger räknas lite mer då det var rivalen Portsmouth de slog ut.

DAGENS BLOGG OM TISDAGEN DEN 24:e SEPTEMBER 2019

Bra golf men inga segerpengar till mig.


Tisdag är Ko-ko-golf. Alltså spel på hemmabanan med ett antal likasinnade gubbar. Det har ju dragit in i lite höststämning och en hel del av deltagarna i vårt gäng har flytt till Spanien och bor för närvarande där. Men vi var fem tappra som begav oss ut på banan igår. Förutom spelet så talades det faktiskt om Spanien och det visade sig att jag var lite unik i sällskapet. Jag har nämligen aldrig varit i Spanien. Man får ju spela fyra och fyra i golf, men vi var busiga och gick alla fem tillsammans i en boll. Har man vårt spelsätt så går det alldeles utmärkt. Vi spelade lika fort som den två-boll som var framför oss. Trots att jag nästan gick på mitt handikapp igår så blev det inga vinstpengar, märkligt nog. Det visar sig att det är ett skickligt gäng gubbar som kan spela golf.
 

Mr. Mercedes


Det blev tidig middag. Det var fisk, kolja, som stod på receptet och därför passade det till oss båda i familjen. Rhiann kollades och hennes stygn och såret på magen hade varken blivit bättre eller sämre, fast hon verkade må bättre. Vi ska på återbesök på djursjukhuset idag. Det var en lugn eftermiddag och då det börjar mörkna snabbt så blev jag ensam framför TV:n ganska fort. Jag passade på att se ett par avsnitt av TV-serien ”Mr Mercedes” som bygger på Steven Kings romanserie och där han själv är producent. Det är en helt OK serie.
 

Ligacupen i England.


Egentligen hade jag tänkt se Watford mot Swansea i den engelska ligacupen. Fast den matchen kunde jag inte ens hitta på fulstream. Det spelades faktiskt en massa matcher i Ligacupen. Alla lag har gjort entré och jag så till min glädje att Watford är vidare efter seger med 2-1 över Swansea. I övrigt var det mest anmärkningsvärda resultatet att Colchester slog ut Tottenham. Det blev inga mål och Colchester hade inte ett enda skott på mål. Om det är oavgjort så blir det straffar direkt. Här missade Colchester en och Christian Eriksen och Lucas Moura missade sina straffar. Alltså är Colchester vidare. Crawley vann över Stoke. Sedan var de andra sex matcherna sex Premier Leagurlag så gick vidare. Det var Leicester, Southampton, Manchester City, Everton, Arsenal och Watford.

FOTBOLLSHISTORIA från den 25:e september.

1963 Finney avslutar sin karriär två gånger.

Den 76-faldige engelske landslagsmannen Tom Finney skrev kontrakt med Preston Noth End strax före utbrottet av Andra Världskriget. Detta gjorde att hans debut dröjde i sex år. 1946 gjorde han sin första match för sin klubb. Det blev 433 matcher och 187 mål för samma klubb innan han 1960 lade av med fotboll, trodde han. En gammal kompis George Eastham hade tagit över managersysslan för de regerande irländska mästarna Distillery FC. De mötte idag 1963 Benfica i Mästarcupen. George saknade lite folk och kontaktade Finney. Då det pappervägen var löst så spelade alltså Tom Finney sin absolut sista match idag. Så förutom alla matcher i Preston blev det en i Distillery FC. Första matchen slutade 3-3. I returen, då Finney hade slutat igen, vann portugiserna med 5-0.

FOTBOLLSHISTORIA från den 25:e september.

2010 FAR Rabats målvakt gör det igen.


Att en målvakt gör en tabbe som seglar upp på YouTube en gång kan väl hända, men FAR Rabats målvakt Khalid Askri klarade av två stycken på femton dagar. För drygt två veckor sedan spelades en cupmatch mot Maghreb Fez. Det blev straffar och en av dessa trodde sig Khalid ha räddat. Då han firade skruvade sig bollen långsamt i mål och Maghreb Fez vann med 7-6. Idag 2010 var det dags igen. Khalid Askri tog emot en nedåtbröstning från en medspelare. Han behöll bollen på fötterna, eller nästan för en motståndare hann fram och slog bollen i tomt mål. Khalid slet av sig tröja och handskar och lämnade arenan. Många trodde han gjort sin sista match, men han kom tillbaks och spelar fortfarande i marockanska ligan, nu i Raja Casablanca. Han har även gjort tre landskamper för Marocko 2013.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 25:e september.

Siphiwe TSHABALALA blir 35 år

Lawrence Siphiwe TSHABALALA är född 1984 i Soweto, Sydafrika
Mittfältare, anfallare
91 A-landskamper för Sydafrika.

Klubbar som spelare:
Phiri Arsenal (1991–94),
Phiri Movers (1994–97),
Kaizer Chiefs (1997–2002),
Moroka Swallows (2002–03),
Alexandra United (2003–04),
Free State Stars (2004–07),
Kaizer Chiefs igen (2007–18),
BB Erzurumspor (2018–).

Sina titlar tog han under perioden i Liverpool. Det blev sex ligamästerskap, två FA-cupvinster, tre ligacupsegrar och ett Champions League, eller Mästarcupstitel som det hette då 1994.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 25:e september.

Ronnie WHELAN blir 58 år

Ronald Andrew "Ronnie" WHELAN är född 1961 i Dublin, Irland
Mittfältare
1 U-, 1 B- och 53 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
Home Farm (1973-79),
Liverpool (1979-94),
Southend United (1994-96).  
Lag som tränare:
Southend United (1995-97 spelande),
Panionios (1998-99),
Olympiakos Nicosia (2000-02), 
Apollon Limassol (2002).

Sina titlar tog han under perioden i Liverpool. Det blev sex ligamästerskap, två FA-cupvinster, tre ligacupsegrar och ett Champions League, eller Mästarcupstitel som det hette då 1994.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 25:e september.

Karl-Heinz RUMMENIGGE blir 64 år

Karl-Heinz RUMMENIGGE född 1955 i Lippstadt, Västtyskland
Anfallare
1 B- och 95 A-landskamper för Västtyskland.

Klubbar som spelare:
Borussia Lippstadt (1963-74),
Bayern München (1974-84),
Inter (1984-87),
Servette (1987-89).

Han vann EM 1980 och blev då även utsedd till Europas bästa fotbollsspelare.
Han är för närvarande ordförande i Bayer München.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv