• Boris dagliga blogg

Fredagen den 29:e december 2017.

De två äldsta i Premier League möttes igår.
Betydligt mer intressant match igår än i förrgår.

Det var bättre på Uno, kryss, dues tid
Parma är tillbaka.
Carlos Carvalhal ny manager i Swansea
Tottenham uppges erbjuda Harry Kane en monsterlön


FOTBOLLSHISTORIA:
2001: Xabi Alonsos första landskamp i Baskien.
2007: Lagkapten Phil O´Donnell dör på jobbet.
2009: Torres snabbast att göra 50 mål i Liverpools historia.


FÖDDA IDAG:
Christen, Niclas.

DAGENS TRÖJA
ARSENALs förstatröja 2000/02

Så länge det finns ett rött lag som vinner håller jag mig till min julklädsel. Igår var det Arsenal som men lite besvär lyckades vinna Londonderbyt mot Crystal Palace med 3-2. Då valde jag denna tröja.

De två äldsta i Premier League möttes igår.


138 år, det är vad Premier Leagues två äldsta managers är sammanlagt. Detta PRO-möte hölls på Selhurst Park i London Borough of Croydon, södra London. Det var 70-årige Roy Hodgsons Crystal Palace som tog sig an 68-årige Arsene Wengers Arsenal. Det var även möte med den manager som varit längst i en och samma klubb och en som är en av de nyaste i en klubb. Wenger är inne på sitt 21:a år i Arsenal medan Roy bara varit i Crystal Palace sedan den 12:e september i år. Men gammal var inte äldst.
 

Betydligt mer intressant match igår än i förrgår.


På förhand så skulle detta vara en ganska enkel Arsenalseger, men det var faktiskt ett tag sedan Crystal Palace förlorade. Trots att det var ett topplag mot ett bottenlag så blev det mycket mer intressant och spännande än i förrgår. En usel rensning nere i eget straffområde av Benteke och en vaksam Alexis Sanchez var skillnaden som avgjorde kampen. Fast då Palace kom med reducering till 2-3 i 90:e minuten var det ganska spännande fyra tilläggsminuter. Tyvärr så finns det ingen regel som förbjuder spelare i ett ledande lag att ta bollen ner till motståndarnas hörnflagga och där böka med bollen och fördriva tiden. Det finns ju en regel mot spelförstörelse och är inte detta tilltag spelförstörelse så vet jag inte vad? Om en anfallare är på väg från mål och nder mot en hörnflagga så borde spelet blåsas av omedelbart och det ska vara frispark till försvarande laget.
 

CRYSTAL PALACE - ARSENAL  2-3


Det var bättre på Uno, kryss, dues tid


Det är ju faktiskt så att inte bara England spelar mellan jul och nyår. Även Italien har omgångar i ligor och cuper. Igår var det Serie B som spelade klart 21:a omgången. Serie A var ju den liga som kom i TV efter Engelska ligan så där finns en del lag man känner igen från de fyra säsonger som bevakades i TV 3. Programmet som gick under namnet ”Uno, kryss, due” och där Thomas Nordahl i pauserna besökte sina favoritrestauranger i Italien, och även delade med sig av recept. Där hade jag nöje av både fotbollen och recepten. Det är skillnad från idag då inledning, pauser och eftersnack bara består av fruktansvärt enerverande analyser som totalt dödar intresset för fotboll. Nej, det är inte annat än att man drömer tillbaka till 1995 – 1999 då man gjorde annat än tjatade sönder fotbollen i paus.
 

Parma är tillbaka.


Tillbaka till gårdagens Serie B. Efter 21 omgångar har vi en topp som alla vann eller spelade oagjort igår. Det är Palermo, Empoli, Bari och även Parma som gått i konkurs sedan Tomas Brolin var där. Laget har ombildats och är nu på väg upp i ligasystemen igen. Tvåa ligger lite mer okända Frosinone. De var visserligen uppe en säsong i Serie A 2015-16, men ser ut att vara på väg upp igen.
 

Carlos Carvalhal ny manager i Swansea


Premier League-klubben Swansea bekräftar att Carlos Carvalhal blir Paul Clements efterträdare. 20 december meddelade Swansea att Paul Clement lämnar uppdraget som manager. Nu är det officiellt att Carlos Carvalhal tar över klubben. Portugisen skriver ett kontrakt som binder honom till klubben säsongen ut. Han har tidigare haft tränaruppdrag i bland annat Sporting Lissabon, Besiktas och Sheffield Wednesday.
 

Tottenham uppges erbjuda Harry Kane en monsterlön


Tottenham vill försäkra sig om att Harry Kane inte lämnar klubben och kan därför komma att erbjuda en rejäl löneökning. Tottenham är redo att avskräcka intressenterna genom att erbjuda Harry Kane en fjärde löneförhöjning sedan augusti 2014, skriver Daily Mail. För närvarande tjänar skyttekungen 110 000 pund i veckan, motsvarande 1,2 miljoner kronor, vilket är en summa som inte ligger i paritet med stjärnans status och prestationer på fotbollsplanen. Kane är trots allt bäst betald i klubben och uppges ha en del lukrativa bonusar i sitt kontrakt, men väntas nu bli belönad med en monsterlön.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 29:e december.

2001 landslagsdebut för Xabi Alonso


Xabi Alonso hade hunnit bli 20 år då han kallades in för sitt första landslagsuppdrag. Han spelade då i Real Sociedad och hade redan varit med i Spaniens U 18 landslag, men idag spelades en vänskapsmatch mot Ghana och manager José Ángel Iribar hade tagit ut Alonso. Han fick dock inte hoppa in förrän i andra halvlek och trots att han inte gjorde något mål så bidrog han att vända 0-1 underläget till seger med 3-2. Det var inte i Spaniens landlag Xabi Alonso debuterade idag 2001 utan i Baskiens landslag. Hans första match i Spanien dröjde tills 30:e april 2003 mot Ecuador. 4-0 till Spanien.

2007 död på fotbollsplan


Motherwell spelade hemma idag 2007 mot Dundee United i skottska Premier League. Efteråt var det ingen som brydde sig om hur matchen slutade. Då talades det bara om en situation i andra halvlek där det planerades ett byte av Motherwells lagkapten Phil O´Donnell. Men man lät det vänta och under tiden segnade kaptenen ner på planen. Det blev byte och O´Donnell färdades i ilfart till sjukhuset. Där konstaterades att han redan var död. En bristning i vänster hjärtkammare gjorde att det slutade slå och även Skottland hade fått ett tragiskt dödsfall under en fotbollsmatch. Phil O´Connell blev 35 år.

2009 El Niño når 50


Liverpool var idag 2009 på besök i Birmingham för att möta Aston Villa. Det var en match som såg ut att sluta mållöst, men i Liverpool fanns en spelare vid namn Fernando Torres. På 2,11 minuters övertid slog han till och gjorde Liverpools segermål. Detta mål var Torres 50:e mål i Liverpool sedan han debuterade två år tidigare. Aldrig någonsin har en Liverpoolspelare gjort 50 mål i klubben så snabbt som El Niño som blev Torres smeknamn.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 29:e december.

29 år Christen PRESS född 1988 i Los Angeles, Kalifornien, USA.
Anfallare
6 U- och 71 A-landskamper för U S A.
Klubbar som spelare
Slammers FC (2000-03)
Chadwick Dolphins (2003-07)
Stanford Cardinal (2007-09)
Pali Blues (2009-10)
magicJack (2011)
Kopparbergs/Göteborg FC (2012)
Tyresö FF (2013-14)
Chicago Red Stars (2014-)
Hon blev världsmästare 2015.

45 år Niclas ALEXANDERSSON född 1971 i Halmstad.
Mittfältare
3 U- och 109 A-landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
Vessigebro BK (1984-88)
Halmstads BK (1989-95),
IFK Göteborg (1996-97),
Sheffield Wednesday (1997-2000),
Everton (2000-04),
West Ham United (lån 2003-04)
IFK Göteborg igen (2004-09).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv