• Boris dagliga blogg

Söndagen den 4:e juni 2017.

Sen Champions Leaguefinal.
Rättvis seger till Real Madrid som skriver historia.
Tyvärr saboterar spelarna med fusk, fördröja tiden och fejkade skador.

Svensk klubbfotboll måste anpassa säsongen till övriga Europa.
MFF bäst i Sverige, men ingen spelare platsar i landslaget.


NYA TRÖJOR
Middlesbroughs förstatröja och Udineses tredjetröja 2017/18.

GÅRDAGENS SKVALLER:
Gareth Bale, Zlatan Ibrahimivic´, Samuel Holmén.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1950: Ungern inleder sin rad av 31 matcher utan förlust.
1977: Euforiska skottar tar med sig Wembley efter seger i Brittiska mästerskapen.
1986: Danmark vinner sin allra första match i VM.

FÖDD IDAG:
Emmanuel, Lukas.

DAGENS TRÖJA

Sen Champions Leaguefinal.


Den Europeiska klubblagssäsongen tog slut igår. Final i Champions League brukar markera detta. Senast Juventus var i final var 2015. Då mot Barcelona och det blev förlust, men det jag tänker på i denna final var dagen den spelades. Det var den 6:e juni. Detta är det senaste datum en Champions Leaguefinal gått. Den 4:e juni är andra finalen genom tiderna som går i juni.
 

Rättvis seger till Real Madrid som skriver historia.


Däremot blev finalen den första i historien där ett lag försvarade titeln. Det har givetvis hänt tidigare att ett lag vunnit två, tre eller fem år i rad, men det var första gången sedan turneringen kallats Champions League. Namnet togs säsongen 1992/93. Matchen började som en spännande kamp och en jämn match där faktiskt Juventus var ett strå vassare i första halvlek men bara hade 1-1. Andra halvlek var kattens lek med råttan och Real Madrid var fullkomligt överlägset och vann rättvist.
 

Tyvärr saboterar spelarna med fusk, fördröja tiden och fejkade skador.


Vad som förtog glädjen med spel och segern var allt fusk och att hela tiden försöka lura domarna. Detta lyckades den ovärdige kaptenen i Real Madrid då han fuskade sig till en ”skada” som fick en Juvetusspelare utvisad. Detta och allt sabotage mot fotbollen vid byten, protester mot alla domarbeslut och alla dessa låtsade skador, gör att det som skulle kunna blivit en fotbollsfest blir för mig lite av en avsky för fotbollen. Tyvärr Real och Juve!
 

Svensk klubbfotboll måste anpassa säsongen till övriga Europa.


Före finalen värmde Allsvenskan upp. En av de få ligor i världen som har omvänd säsong mot alla andra. Detta bidrar ju till viss del att svenska lag aldrig kan hävda sig i de Europeiska cuperna. Hur ska lag som var på topp för ett år sedan kunna vara värdiga deltagare året efter. Nej, här finns mycket att göra i svensk fotboll för att vi ska kunna hävda oss. Trots detta så är förra årets mästare även bäst i Sverige än så länge.
 

MFF bäst i Sverige, men ingen spelare platsar i landslaget.


Malmö FF var i Jönköping. Det blev en ganska klar seger även om Södra passade på att kvittera i början av andra halvlek. Efter det var det bra Malmö FF, och Rakip kunde dribbla igenom och chippa in 2-1 målet. Men jag förvånar mig över ett par saker. Hur kan anfallare, frisparksskyttar och Jönköpings målvakt vara så urbota usla att sparka en liggande boll rätt? Hur kan annars fullt fuskande fotbollsspelare vara så noga med att sparka ut bollen då en motspelare ligger ner på planen och fuskar till sig en ”skada”? Och hur kan det vara så att laget med Sveriges bästa fotbollsspelare inte har en enda som plastar i landslaget?

NYA TRÖJOR

MIDDLESBROUGHs förstatröja 2017/18


Middlesbrough fick kliva tillbaka till andraligan League Championship. Men de behåller Adidas som tröjtillverkare. Nostalgin i Adidas tröjor håller i sig även i denna tröja. Enkel modell och inga mönster i tyget. Den vita randen över bröstet är tillbaka. Fast jag tycker den är ovanligt bred. Helt OK tröja.

UDINESEs tredjetröja 2017/18


Sedan 2013 har HS Football tillverkat Udineses tröjor. Jag måste nog påstå att denna tröja är den mest tokiga som de har gjort till Udinese. Laget har svart-vit-randiga hemmatröjor. vad är vitsen med att ha en svart-vit-randig tredjetröja? Tröjan i sig är helt OK, men totalt meningslös!

GÅRDAGENS SKVALLER

Real Madrid kan sälja Gareth Bale till Manchester United


Real Madrid är redo att inleda förhandlingar med Manchester United om en försäljning av Gareth Bale, enligt brittisk media.
I dagarna rapporterade spanska Mundo Deportivo att Manchester United hoppas att Gareth Bale bänkas i Champions League-finalen.
Det skulle i så fall öka deras chanser att värva den walesiske världsstjärnan.
Nu skriver The Independent att Real Madrid är redo att sälja Gareth Bale.
Enligt tidningen är den spanska giganten öppna för att inleda förhandlingar med Manchester United.
Anledningen är att Real Madrid vill få in pengar för att finansiera en värvning av Monacos supertalang Kylian Mbappé eller Chelseas stjärna Eden Hazard.
Dessutom har Isco imponerat stort i Bales skadefrånvaro.

Manchester United dumpar Zlatan Ibrahimovic


Zlatan Ibrahimovic kommer att lämna engelska storklubben Manchester United i sommar, enligt brittiska medier.
Den svenske stjärnan Zlatan Ibrahimovic, 35, blir borta i flera månader efter sin knäskada.
Nu skriver Daily Express att Manchester United inte kommer förlänga anfallarens kontrakt.
Zlatan kommer därför få lämna som bosman i sommar. Enligt tidningen är anledningen hans skyhöga lön.
United känner inte att det vore galenskap att behålla en spelare som tjänar 367 000 pund i veckan när han missar minst halva nästa säsong.
Zlatans agent Mino Raiola har tidigare betonat att karriären kommer fortsätta i Europa.

Elfsborg hoppfulla om värvning av Samuel Holmén


Samuel Holmén närmar sig en flytt från turkiska Istanbul Basaksehir till allsvenska Elfsborg.
Det är ingen hemlighet att IF Elfsborg vill värva hem mittfältaren Samuel Holmén.
Klubbens ordförande Bosse Johansson är hoppfull.
– Jag hoppas och tror att han kan spela i återstarten hemma mot Hammarby, säger han till Sportbladet.
– Vi har gjort utrymme för att han ska kunna komma hem, både i truppen och ekonomiskt, fortsätter Johansson.
Holméns kontrakt med Istanbul Basaksehir sträcker sig till sommaren 2018.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Detta blev min tredje Real Madridtröja och den 524:e i min samling. Jag jobbade extra med att skicka tröjor för Mickeslillafotbollströjaffär den 8:e april 2013. Då laget ännu hade chans i Champions League och det var det enda semifinallag jag inte hade någon aktuell tröja ifrån så köpte jag denna, eller tog den som betalning för ena dagens arbete under denna vecka.

Adidas har varit med länge och denna tröja är en typisk Adidas tröja med bård i hals och på ärmarna. De tre Adidasränderna går inte enda ner. En tunn blå linje i ljusare nyans bryter av och piffar upp det vita lite grann. Bwin gör sin sista säsong som sponsor.

Säsongen i denna tröja blev så stor besvikelse att tränaren Mourinho fick sparken innan den sista matchen i ligan. Han hade i och för sig redan tänkt sluta. Det blev förlust i semifinalen i Champions League mot Borussia Dortmund. I spanska cupen förlorades finalen till lillebror Athletico Mardid och i ligan blev Real bara tvåa efter Barcelona. Vilket lag som helst skulle vara nöjd med sådana resultat, men inte Real Madrid. De vann ju ingen titel. 

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1950 Ungern blir bäst.
1977 Skottland mästare.
1986 Danmark i VM

1950 Ungern bäst i världen

 
Idag 1950 spelade Ungern en vänskapsmatch mot Polen. Det blev seger med 5-2. Detta var den första matchen i Ungerns otrologa segerrad på 31 matcher utan förlust. Den 32:a matchen som de förlorade med 3-2 till Västtyskland kom 1954. Då räknades Ungern som världens bästa landslag och var storfavoriter i VM, men i finalen bröts segerraden och Ungern fick bara silver.

Ungerns lag i matchen mot Polen 1950.

1977 Skottar på Wembley

 
Idag 1977 spelades sista matchen i det Brittiska mästerskapet. Deltagare var Wales, Nordirland, Skottland och England. Matchen mellan England och Skottland spelades på Wembley. Vinnaren skulle bli mästare. Matchen i sig var inte mycket att minnas. I en ganska medioker match tog skottarna ledningen med 2-0 innan England fick ett tröstmål. Det är efteråt som minnesbilderna från matchen finns. Segerrusiga skottska supporters rusade in på planen då mästerskapet var i hamn. Detta var Skottlands första seger över England på över tio år och alla ville ha ett minne från matchen. Grästuvor slets upp från planen och den största souveniren fick de som lyckade stjäla med sig ribban från ena målet.

1986 dansk debut i VM

 
Idag 1986 spelade Danmark sin första VM-match i fotboll. De hade hamnat i Grupp E som vid detta VM gick under namnet ”Dödens grupp”. Här fanns även Västtyskland, Uruguay och Skottland. Dagens motståndare var Skottland och matchens enda mål kom i 57:e minuten. Det var Danmarks specielle målskytt Preben Elkjær som gjorde målet. Danmark vann sedan över Uruguay med makalösa 6-1. Sista matchen i gruppspelet var mot Västtyskland och segraren skulle få Spanien i åttondelen, medan förloraren skulle möta Marocko. Det pratades om att taktiskt förlora matchen, men det ville inte danskarna som vann med 2-0 och blev etta i gruppen. Tyvärr visade sig Spanien vara för svåra i åttondelen.

FÖDDA IDAG

34 år Emmanuel EBOUÉ född 1983 i Abidjan, Elfenbenskusten.
Försvarare
79 landskamper för Elfenbenskusten.

Klubbar som spelare:
2000-02 ASEC Mimosas,
2002-05 Beveren,
2005-11 Arsenal,
2011-15 Galatasaray,
2016 Sunderland.

32 år Lukas PODOLSKI född 1985 i Gliwice, Polen.
Anfallare
21 U- och 130 A-landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:
1991-95 FC 07 Bergheim,
1995-2006 1. FC Köln,
2006-09 Bayern München,
2009-12 1. FC Köln igen,
2012-15 Arsenal, 2015 Inter (lån),
2015- Galatasaray. 
Världsmästare 2014.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln