• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 9:e februari 2017.

Lägg ner alla cuper där klubbarna inte är intresserade av att ställa upp med bästa möjliga lag!
Klart att Leicester skulle vinna till sist.

Dortmund fick kämpa för att ta sig vidare.
Inställt för andra året i rad mellan Bastia och Nantes.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1979: Trevor Francis, dyraste spelare i England.
2007: Fotbollsfilmen Goal II har premiär.
2010: Amy Fearn blir första kvinniga domaren i en Engelsk proffsliga.

FÖDDA IDAG: Gordon, Johan, Behrang.
LIVERPOOLARE: Colin.

DAGENS TRÖJA
LEICESTER CITYs förstatröja 2016/17.

Lägg ner alla cuper där klubbarna inte är intresserade av att ställa upp med bästa möjliga lag!


Sista laget till åttondelsfinalerna i FA-cupen skulle plockas ut igår kväll. Det var en kommentator som motsade sig själv. Samtidigt som han påstod att båda lagen ville ta sig vidare för att i nästa match få möta ett överkomlig motstång i Millwall, så påstod han också att de bästa spelarna måste vila. Nej, nej och åter nej! FA-cupen är inte alls intressant och borde vara på utdöende. Fotbollen i England kan inte fortsätta acceptera att alla lag i denna cup ställer upp med B-trupper. Detta är så nonchalant mot alla supporters.
 

Klart att Leicester skulle vinna till sist.


Det var inte bara Leicester City som hade tio andra spelare i laget från förra ligamatchen. Även Derby County från andra divisionen hade nöjt sig med ett halvdant lag. Då blev även spelet halvdant. Ett enda skott på mål i första halvlek, och lite fler i andra. 1-1 slutade det, men till skillnad från förra mötet så skulle det avgöras igår. Det gjorde givetvis de regerande engelska mästarna med två mål i förlängningen.
 

Dortmund fick kämpa för att ta sig vidare.


Tyskarna spelade åttondelsfinaler, och här håller man inte på med omspel, utan det ska avgöras. Fyra matcher i förrgår och igår tog sig Lotte, Schalke 04, Eintracht Frankfurt och Borussia Dortmund, men här krävdes det straffar mot Hertha Berlin, som bjöd Dortmund på segern, med sina usla straffar. Tre missade och de två som gick in var Dortmunds målvakt på.
 

Inställt för andra året i rad mellan Bastia och Nantes.


Juventus fortsätter vinna i Serie A och leder tabellen med sju poäng före Roma. I Frankrike gjorde före detta West Hamspelaren Dimitri Payet sitt första mål för sin nya klubb Olympique Marseille. Det var 2-0 målet och Marseille klättrar upp på sjätte plats. En match var inställd i Frankrike eller rättare sagt på Korsika. Det var matchen mellan Bastia och Nantes. Denna match fick ställas in även förra säsongen. Då var det stora upplopp i Bastia som satte stopp. Igår var det dessbättre vädret, med kraftiga regn som gjorde att matchen sköts upp.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


De senaste åren har jag och min dotter Ebba åkt till Köpenhamn för att fira min födelsedag med att äta, gå p Tivolis Halloweenmarknad och givetvis besöka Unisport. Här hade jag beslutat att köpa mig några egna presenter. Den första var denna tröja som Premier Leaguemästarna använder. Då har jag även mästarmärkena på ärmen. Detta blev tröja nummer 609 i min samling. 

För tredje säsongen är det Puma som tillverkar Leicesters tröjor. Det är en tröja med en krage, men den är ändå behaglig att ha på sig. Sponsorn King Power har varit med sedan 2010. Det är en så stor sponsor att hemmaarenan heter King Power Stadium. Mästarmärket och de märken som alla Premier Leaguelag använder är nya för denna säsong. Istället för en triangen är de runda och man har bara huvudet av lejonet med numera.

Att det ska gå lika bra i denna tröja som i förra årets är inte att begära. Det kommer t o m att vara svårt att knipa någon Europa cup plats, men det har gått bra i Champions League än så länge.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1979 Francis. 2007 Goal II. 2010 Amy Fearn.

1979 Francis dyrast I England


Idag 1979 presenterade Brian Clough det dittills dyraste spelarköpet någonsin i Engelsk historia. Han hade varit noga med att det inte skulle bli något magiskt tal som skulle bli en negativ tanke för Trevor Francis prestationer. Därför var prislappen på 999.999 pund. Nu visade det sig att skatter och avgifter gjorde att Francis blev den förste miljonspelaren då summan i verkligheten blev 1.1 miljoner pund. Från Birmingham till Nottingham. Det visade sig att det var ett lönande köp. Tyvärr kan sägas för MFF och deras supporters. Senare på våren den 30 maj, skulle Trevor Francis avgöra Mästarcupfinalen i München med matchens enda mål i finalen mot Malmö FF.

Francis har skrivit på för Nottingham Forest som tidernas dyraste värvning i England

2007 premiär för Goal II


Idag 2007 hade fotbollsfilmen Goal II premiär. Första filmen blev en stor succé om Santiago Muñez som med sin familj flytt till USA och där börjar spela fotboll. Då han upptäcks av en talangscout från Newcastle får han chansen att flytta till England. Historien är som hämtad från vilken Buster-serie som helst.

Den film som hade premiär idag fortsätter med att Santiago blivit köpt av Real Madrid och där fortsätter hans historia. Trots att riktiga fotbollsproffs som David Beckham, Zinedine Zidane, Iker Casillas, Thierry Henry, och Cesc Fabregas så slog inte filmen riktigt som tänkt.

2010 Första kvinnliga domaren.


Idag 2010 skrevs det historia på Ricoh Arena i Coventry. Då det återstod 20 minuter av matchen mellan Coventry och Nottingham Forest skadade sig domare Tony Bates så illa i benet att han inte kunde fortsätta. Den assisterande domaren Amy Fearn fick ta över. Det var första gången en kvinna dömt en match i de fyra högsta divisionerna i England (detta konservativa land.)

Enda målgörare i matchen var Coventrys Clinton Morrison. Hans kommentar till domaren var: ”Det fanns ingen meningsskiljaktighet när hon var ansvarig och ingen dåligt språk. Det hade varit intressant om det hade funnits någon kontrovers, men det var inte för att hon gjorde ett mycket bra jobb. Det finns bara en sak som betyder något om vem som dömer: Det är hur bra en domare personen är.”

Amy Fearn går av planen efter att som första kvinna hoppat in som domare i en Champinship Leaguematch.
Amy Fearn går av planen efter att som första kvinna hoppat in som domare i en Champinship Leaguematch.

FÖDDA IDAG

60 år Gordon STRACHAN född 1957 i Edinburgh, Skottland
Mittfältare
50 landskamper för Skottland.

Klubbar som spelare:
1971-77 Dundee,
1977-84 Aberdeen,
1984-89 Manchester United,
1989-95 Leeds United,
1995-97 Coventry City.  

Lag som tränare:
1996-2001 Coventry City,
2001-04 Southampton,
2004-09 Celtic,
2009-10 Middlesbrough och
2013- Skottlands landslag

46 år Johan MJÄLLBY född 1971 i Järfälla kommun.
Försvarare/mittfältare
49 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
1976-84 IK Bele,
1984-98 AIK,
1998-2004 Celtic,
2004-05 Levante och
slutligen 2006 tillbaka till AIK. 

Lag som tränare:
2010-14 Celtic (assisterande),
2014-16 Bolton (assisterande)
2016- Västerås SK

32 år Behrang SAFARI född 1985 i Teheran, Iran
Försvarare
31 landskamper för Sverige.

Lag som spelare:
1992-2001 Lunds SK,
2001-08 Malmö FF,
2008-11 FC Basel,
2011-13 Anderlecht,
2013-16 FC Basel igen
2016- Malmö FF igen.

LIVERPOOLARE

60 år Colin IRWIN född 1957 i Liverpool
Försvarare
0 landskamper för England

Klubbar som spelare
Han startade i Liverpool FC 1974. Han stannade till 1981 och hade då spelat 44 matcher och gjort 3 mål.
Swansea City (1981-84),
Perth Azurri (1984-85)   

Lag som tränare:
Bolton Wanderers (assisterande) (1985-87)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv