• Boris dagliga blogg

Måndagen den 20:e september 2021

Golfbokning har blivit en hel vetenskap.  Seger över dottern, men det var inte mycket att skryta med.  Brunchens Dag firades.  Fick Moyes hjärnblödning?  Liverpool och Chelsea oskiljaktiga.

IDAG: 20/9 -21:
Temadag: Bålens dag
Namnsdagar: Elise och Lisa

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 20/9:
2004: Brian Clough dör.
2008: Ett av de mest märkliga målen i engelsk fotboll.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 20/9:
Julian
DRAXLER, Henke LARSSON.

DAGENS MATCHTRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR FRÅN SÖNDAGEN DEN 19/9 2021.

Golfbokning har blivit en hel vetenskap.


En något märklig öppning på gårdagen hade sin start i början av veckan som gick. Min äldsta dotter, tillika golfdottern hade Då hade nämligen bokat lite golftider till oss. Hon nämnde något om klockan åtta på söndagen. Då jag undrade om hon bokat eftersom jag inte fått någon bekräftelse på detta så visade det sig att hon missat alla knapptryckningar som gjorde att jag också var hennes medspelare. Alltså gjorde jag som förra veckan och gick in på golfbokning på Tegelberga och skulle lägga till mig i den boll som dottern satt till klockan åtta. Men då hade redan tre manliga spelare hunnit före och då var det fyra och fullt i den bollen. Alltså bokade dottern av starttiden och jag gick in för att skaffa oss en ny tid. Då det var knökfullt på den banan hela dagen så kunde vi endast gå ut 7:20 som senast.
 

Seger över dottern, men det var inte mycket att skryta med.


Så tjugo över sju skulle vi alla, de två golfande, golfhunden Rhiann och hustrun vara på Tegelberga. Så hemsk och skrämmande som jag är så hade ingen vågat väcka mig och då jag vaknade klockan sju var det för sent. Då jag kan spela varje dag så gjorde det inte mig så mycket, men dottern som har sitt tandläkarjobb i veckan hade bara igår om hon skulle spela golf. På förfrågan så ville alla gärna komma ut i snålblåsten. På hemmabanan Söderslätt fanns det två lediga hål, både tjugo över åtta och tjugo i nio. Vi tog den tidigare tiden och kunde gå de arton hålen. Våra andra två inbokade kom aldrig utan vi fick gå som en två-boll bland fyrbollar. Detta blev mycket väntan och det var ganska kyligt nu då hösten satt in. Men efterhand kom solen och det blev behagligt väder. Golfspelet var i vanlig ordning usel. Men den var minst usel för mig som vann både match, poäng och slag över dottern. Nöjdast var nog golfhunden Rhiann som inte bara fick sin korv utan även lyckades tigga till sig en bit av de tre som var i bollen efter oss. Jag hade som förslag att hon kunde sitta likt rumänerna utan för ICA som säger ”Hej hej”, framför kiosken och säga vov-vov för att kanske få en och annan korvbit.
 

Brunchens Dag firades.


Hemma hade yngsta dottern och belgaren bullat upp för Brunchens dag. Fast de visste inte om detta. De hade ändå bjudit in lite vänner för brunch, snack och så att belgaren skulle lära känna några av döttrarnas vänner. Problemet för hustrun och mig var att vi inte var bjudna utan förvisades upp på ovanvåningen. Men vi fick varsin brunchtallrik serverade till oss. Det passade bra till matchen som just startade.
 

Fick Moyes hjärnblödning?


Jag valde West Ham mot Manchester United som skulle kunna bli en spännande dust i den femte omgången av Premier League. Som vanligt så blev det lite sporadiskt tittande, men jag hann med de viktiga sakerna. Matchen stod 1-1 och det var då rättvist. Sedan kom jag tillbaka i slutet. Då hade United tagit ledningen, men på övertid fick West Ham en straff och kunde kvittera. Fast det ville tydligen inte the Hammers manager David Moyes. Han måste ha fått snudd på en lindrig hjärnblödning då han vid straffen på övertid byter in Mark Noble som ska ta straffen. Redan innan han slog den var jag säker på att han skulle missa och givetvis gjorde han det. Man plockar INTE in en spelare från bänken och skickar honom till att slå en straff det första han gör på planen. Så där fick Manchester United två gratis poäng.
 

Liverpool och Chelsea oskiljaktiga.


Den sista matchen var ett så kallat toppmöte, tillika ett Londonderby mellan Tottenham och Chelsea. Första halvlek missade jag, men det brukar inte hända så mycket där. Och mycket riktigt stod det 0-0. I andra dominerade Chelsea totalt. Tottenham som var serieledare efter tre omgångar med full poäng och 3-0 i målskillnad har numera fortfarande samma poäng som efter tre matcher men 3-6 i målskillnad. Helt rättvist vann Chelsea med 3-0. Det intressanta med det resultatet är att Chelsea och Liverpool har spelat varje av de fem matcherna med exakt samma resultat. De har dessutom mötts och spelar 1-1 så det finns för närvarande två serieledare på tretton poäng och 12-1 i målskillnad.

IDAG: MÅNDAGEN DEN 20/9 2021.

TEMADAG:

Bålens dag

Bål kan vara många saker; En lägereld, kroppens torso, en större skål eller just den dryck som man kan blanda i en större skål. Det är denna dryck som åsyftas med Bålens Dag eller Bålets Dag. Bål är en dryck som består av en sammansättning av flera drycker. Vanligtvis blandas en alkoholhaltig dryck av spritkaraktär med en lättare läskedryck och eventuellt fruktdryck. Den är går ibland att finna vid festligheter såsom studentmottagningar och bröllop. Fast det går även att blanda ihop en bål idag och då behöver man inte använda alkohol.

NAMNSDAGAR:

Elise och Lisa

Namnsdagar för den 20:e september i kronologisk ordning:
 
Före 1901 – Fausta (till minne av en 13-årig martyr)
1901–1985 – Agda
1986–1992 – Agda, Jan ( nu 11 januari) och Jannika (utgått)
1993–2000 – Agda (nu 5 februari) och Agata (nu 5 februari)
Från 2001 – Elise och Lisa

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 20:E SEPTEMBER.

2004 Clough har slutat
 

Brian Clough hade en fotbollskarriär i Middlesbrough och Sunderland som tog slut, då han var 29 år, efter en knäskada. Istället sadlade han om till manager och startade redan året efter att ta hand om division 4 laget Hartlepool. 1967 tog han över Derby County och gjorde underverk. Det skulle han göra i Leeds 1974 trodde alla utom Leeds spelare som inte stod ut med den nye unge tränaren. Det blev bara 44 dagar och 2009 kom filmen The Damned United som handlar om detta. 1975 till 1993 var han i Nottingham Forest och tog dem till två Champions League segrar. I Nottingham blev han närmast helgonförklarad.
 

Under denna period var han och Forest ofta i Sverige och träningsspelade och då jag, min fru och dotter Frida tog färjan över till Danmark sommaren 1989 kom Frida, fyra och ett halvt år, med ett Nottinghammärke i handen. Hon visade att hon fått det av mannen som satt bordet bakom oss. Det var Brian Clough och Nottinghams dåvarande ordförande, som med sina spelare var på väg till Kastrup för att ta sig hem efter några träningsmatcher i Sverige. Jag pratade med honom och erbjöd mina fotbollstjänster och han sa att han inte hade någon ledig plats i laget just nu, men skulle höra av sig då han behövde någon stor lång center. Han hörde aldrig av sig och nio år sedare, idag 2004 så hörde han inte av sig till någon mer. Hans alkoholproblem hade gjort att han fått ny lever, men han hade även fått magcancer och detta gick inte att göra något åt. Brian blev 69 år.

2008 Reading gör mål på Watford, eller…

 

På Vicarage Road hade det idag 2008 samlats 14 761 åskådare. De fick se något mycket märkligt i 13:e minuten. Reading fick en hörna som slogs in i Watfords straffområde. Efter lite kalabalik blåste domaren av och Watfords målvakt tog bollen för att lägga den frispark alla trodde Watford skulle få. Det visade sig att domaren hade blåst för mål och 0-1 till Reading trots att bollen inte varit i närheten av mållinjen. Det var linjeman Nigel Bannister som meddelade domaren att bollen varit inne. Matchen slutade 2-2 och Readings manager Steve Coppell erbjöd att matchen skulle spelas om. Detta gick inte då Football League sa att det var domarens beslut som gällde oavsett vad.

Bild = länk

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 20:E SEPTEMBER.

Julian DRAXLER blir 28 år

Julian DRAXLER är född 1993 i Gladbeck, Tyskland
Mittfältare/Anfalare
11 U- och 56 A-landskamper för Tyskland (2010-).

Klubbar som spelare:
BV Rentfort (1998–2000),
SSV Buer 07/28 (2000–01),
Schalke 04 (2001–15),
VfL Wolfsburg (2015–16),
Paris Saint-Germain (2017–).

MERITER.
17 juni till 2 juli 2017 i Ryssland hölls den tionde upplagan av FIFA Confederations Cup. Draxler var kapten under hela turneringen och det avslutades med guld för de tyska världsmästarna. Julian tilldelades även priset "player of the tournament".

Henrik LARSSON blir 50 år

Edward Henrik LARSSON är född 1971 i Helsingborg
Anfalare
12 U-, 1 B- och 106 A-landskamper för Sverige (1992-2009).

Klubbar som spelare:
Högaborg (1977–92),
Helsingborg (1992–93),
Feyenoord (1993–97),
Celtic (1997–2004),
Barcelona (2004–06),
Helsingborg igen (2006–09),
Manchester United (2007 lån),
Råå (2012),
Högaborg (2013).

Lag som tränare:
Landskrona BoIS (2010–12),
Högaborg (2013 assisterande),
Falkenberg (2014),
Helsingborg (2015–16).
Ängelholms FF (2018 assisterande),
Helsingborg igen (2019),
Barcelona (2020- assisterande).

MERITER.
I landslaget så var gvetvis bronset i USA 1994 det största, men han blev tvåfaldig cupmästare i Nederländerna med Feyenoord. I Celtic blev det fyra skotska ligatitlar och två cuptitlar. I Barcelona blev han spansk ligamästare två gånger. Han blev där också den sjätte svensken att vinna Champions League. Hemma i Sverige vann han Svenska cupen med HIF och under hans utlåning till Manchester United hjälpte han till att fixa en Premier Leaguetitel. 

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN FIN VECKA!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv