• Boris dagliga blogg

Söndagen den 26:e augusti 2018

Mästarmöte inledde gårdagens fotboll.
Lite sur eftersmak till resultatet 1-1.
Huddersfield - Cardiff 0-0. Dessa lag spelar League Championship nästa säsong.
Liverpool serieledare utan att riktigt övertyga igår.
Har Mahrez det bättre i Manchester än i Leicester?
Ronaldos första poäng och HIF på väg mot Allsvenskan.


FOTBOLLSHISTORIA:
1963: Alfredo di Stéfano kidnappas.
1982: Shankly Gates på Anfield öppnas.

FÖDDA IDAG:
Rachel.

DAGENS TRÖJA 
ARSENALs förstatröja 2014/15

Att det skulle bli en Premier Leaguetröja idag var på förhand bestämt. Jag hade hoppats på den tröja Cardiff spelade i igår för den äger jag, men Cardiff kan ju inte göra mål och då blir det inga vinster. Arsenal tog sin första seger i årets Premier League. 3-1 över West Ham var gårdagens största seger igår i Premier League.

Mästarmöte inledde gårdagens fotboll.


Men Rosfebern i full blom i mitt högerben, fan vad drygt det är, så passade det bra med en lördag och tre matcher från Premier League. Första matchen var intressant då den stod mellan två mästare från i våras. Hemmalaget var den överlägsna mästaren från andra divisionen, League Championship, Wolverhampton, och motståndare var den överlägsta Premier Leaguemästaren Manchester City. De två senasste åren har motsvarande match vunnits av nykomlingarna, men det var det ingen som skulle våga satsa på i gårdagens match.
 

Lite sur eftersmak till resultatet 1-1.


Efter en mållös förstahalvlek som ägdes av Manchester City så gick det som det så ofta brukar gå. Wolves tog för sig mer och mer och vips så hade de gjort 1-0. Som tur var kvitterade City strax därefter. Det låter lite märkligt att jag tycker att City skulle kvittera då jag alltid håller på de svaga och önskar sensationer i resultatlistan. Men hade matchen spelats i Tyskland så hade det aldrig blivit 1-0. Målet var tyvärr regelvidrigt då det för det första var en knapp offside, men vad värre var är att Willy Boly slog in bollen i mål med handen. Visserligen oavsiktligt, men om det funnits VAR så hade målet aldrig godkänts. Därför känner jag en sur eftersmak då slutresultatet blev 1-1, även om det är bra att Manchester City får lite stoppblock på sin väg mot 2019 års mästerskap.
 

Huddersfield - Cardiff 0-0. Dessa lag spelar League Championship nästa säsong.


Match nummer två var klockan fyra och då väljs ju alltid något av de ”stora” lagen som huvudmatch. Arsenal – West Ham stod på programmet och i och för sig kunde det vara en intressant match då Arsenal står på två raka förluster och så var det ett Londonderby. Det slutade helt rättvist 3-1 till Arsenal. Mer kan jag inte säga om den matchen då jag ville se hur mitt Cardiff skulle klara sig i Premier League. De hade rest till Huddersfield och mitt tips så här i början av säsongen är att dessa båda lag kommer att åka ur Premier League denna säsong. Cardiff lyckades även i tredje omgången få 0-0 och de lyckades också få en motståndare utvisad, men de slapp en sen straff emot sig som de haft i de två första matcherna. Dock har den filippinske målvakten i Cardiff räddat båda. Jag är lite ledsen, men jag måste klaga lite på matchen som var ganska usel. Cardiff ser inte ut att kunna göra några mål. Tre matcher spelade och inte ett enda mål gjort. Trots detta har de två poäng för två 0-0 matcher.
 

Liverpool serieledare utan att riktigt övertyga igår.


Avslutningsvis skulle Liverpool visa att de är värdiga serieledare i Premier League. De mötte Brighton som öppnat en aning märkligt. Först förlust till Watford och sedan seger över Manchester United. Liveerpool var ganska överlägsna, men efter att Mohamed Salah gjort 1-0 så slutade han att fungera. Passningar och skott gick inte där de skulle. Faktum är att Brighton på sin enda målchans i andra halvlek var väldigt nära att kvittera, men Alisson gjorde en fantomräddning. Tillställningen slutade 1-0 och det betyder att Liverpool leder Premier League på full poäng. Idag kan ytterligare två lag komma upp i sex poöng. Det är om Watford slår Crystal Palace och om Chelsea vinner borta mot Newcastle. Sedan kan Tottenham ansluta på måndag om de vinner den matchen över Manchester United.
 

Har Mahrez det bättre i Manchester än i Leicester?


Lite ur resultatväg är att det spelades ytterligare två Premier Leaguematcher. Dessa var lika mållösa som Cardiff match, men bara i första halvlek. Sedan sparkade Bournemouth  och Everton igång och gjorde två mål var plus en utvisning var. Leicester var i Southampton och det såg ut att bli 1-1 innan Maguire gjorde Leicesters segermål på två minuters övertid. En tanke slog mig då jag studerade Manchester City och Leicester City. De har haft en gemensam spelare i algeriern Riyad Mahrez. Det jag inte förstår riktigt om honom är att han ville ifrån Leicester och komma till Man City. I Leicester fick han alltid spela men i City är han oftast på bänken och igår var han inhoppare de sista fem minuterna. Vill han inte spela matcher?
 

Ronaldos första poäng och HIF på väg mot Allsvenskan.


I Serie A tog Juventus sin andra raka seger. 2-0 över Lazio och på 2-0 målet kom äntligen Cristiani Ronaldo med i poängprotokollet då han assisterade Mario Mandzukic till 2-0 målet. Sedan har jag ju alltid ett öga på hur det går för mitt svenska lag Helsingborgs IF. De har nu avverkat två tredjedelar av serien. HIF leder och motståndarna Gefle ligger sist. Då kan det bara gå på ett sätt. HIF stannade vid 3-0 och är säkra serieledare även då alla de andra lagen också spelat 20 matcher.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 26:e augusti.

1963 Alfredo kidnappas.

Alfredo och hans kidnappare till höger Alfredo och hans kidnappare till höger

Både Pelé och Maradona har hävdat att Alfredo di Stéfano var den bäste fotbollsspelaren genom tiderna. Han föddes i Argentina och var landslagsspelare både där och i Spanien. (Han avslutade som landslagsman även för Colombia, 6 stycken landskamper). Di Stefano kom till Real Madrid 1953. Då han var med klubben på turné idag 1963 i Caracas i Venezuela bröt sig revolutionären Paul del Rio in på di Stefanos hotell och kidnappade honom under pistolhot. Del Rio hade hoppats på att inleda en revolution liknande den Castro gjort på Kuba. Genom kidnappningen skulle hans organisation ” Fuerzas Armadas de Liberación Nacional” bli känd över världen.
 

Två dagar senare släpptes di Stefano oskadd. 2005 förenades de två igen. Då var det premiär för filmen ” Real, the Movie” och denna händelse fanns med. Paul del Rio hade då gett upp sina planer om revolution sedan länge och arbetade som skulptör och konstnär.

1982 Shankly Gates öppnas för första gången.

Liverpools store manager var Bill Shankley, 1959 till 1974. Han tog klubben till tre ligatitlar, två FA-cuptitlar och en UEFA-cupvinst. Den 29:e september 1981 ville hans hjärta inte vara med längre. Samtidigt passade Liverpool på att bygga ut och om Anfield. En ingång skulle hedra Bill och den kallades Shankley Gates. Som kronan på verket fanns på toppen en snidad utsmyckning med Liverpools emblem och texten ”You´ll never walk alone”. Idag 1982 invigdes och öppnades denna port för första gången.
 

Inskriptionen ”You´ll never walk alone” är en låt som Liverpoolbandet Gerry & the Pacemakers fick en stor hit med 1963. Låten togs genast upp som kampsång av Liverpool men också skottska Celtic. Vilken klubb som var först är svårt att bevisa. Först med att spela in låten var däremot Frank Sinatra. Det gjorde han 1945. Det var då ”You´ll never walk alone” skrevs av amerikanerna Richard Rodgers och Oscar Hammerstein II. Den var med i musikalen Carousel som hade premiär på Broadway i New York 1945.

FOTBOLLSPROFIL som föddes idag den 26:e augusti.

33 år Rachel VAN HOLLEBEKE född 1985 i Del Mar, Kalofornien, USA. Före 2012 hette hon Rachel BEUHLER
Försvarare
50 U- och 113 A-landskamper för USA.
Klubbar som spelare:

Stanford Cardinal (2003–06),
San Diego WFC SeaLions (2006–08)
FC Gold Pride (2009–10),
Boston Breakers (2011),
Atlanta Beat (2012),
Portland Thorns FC (2013-15).
OS-guld 2008.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln