• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 21:a februari 2017.

Min fotbollsdag blev födelsedag istället, men Arsenal lätt vidare.
Newcastle överlägset bästa ex-Premier Leaguelaget.

GÅRDAGENS SKVALLER:
Lucas, Mario, Dani.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1974 och 2008: Två tragiska brittiska fotbollsöden
.
FÖDDA IDAG: Ronnie, Georgios.
DAGENS TRÖJA

Min fotbollsdag blev födelsedag istället, men Arsenal lätt vidare.


Dagen har upptagis av min dotter Ebbas födelsdag så därför kan jag inte kommentera fotboll jag inte sett. Fast jag har ju kollat upp de resultat som intresserar mig. Fast så intressant hade jag väl i och för sig inte tänkt att någon av de två engelska matcherna skulle bli. Arsenal, om än med en nedåtgående trend och ett par av de ordinarie spelarna som ställts åt sidan, så var allt annat än en seger över ickeligalaget Sutton en av Englands fotbolls största sensationer. Det blev ingen sensation. 2-0 till Arsenal, som ska spela en kvartsfinal mot ett nytt ickeligalag, Lincoln. Det betyder att Arsenal med all säkerhet är i semifinal.


Newcastle överlägset bästa ex-Premier Leaguelaget.


Andra matchen som jag räknat ut slutresultatet i var League Championshipmatchen mellan förra årets Premier Leaguelag Newcastle och Aston Villa. Newcastle har visa att de ska upp igen och leder tabellen. Aston Villa har floppat rejält och får vänta något år innan de eventuellt kan ta sig tillbaka till högsta serie, Alltså var 2-0 till Newcastle ett helt logiskt resultat.

GÅRDAGENS SKVALLER

LUCAS PEREZ


Enligt italiensk media visar Milan intresse för Lucas Perez - som inte får regelbunden speltid i Arsenal.
28-åringens agent Rodrigo Fernandez berättar nu att en flytt är trolig i sommar.
– Han har inte mottagit några bud än. Om Lucas lämnar London - och han kommer lämna för han har inte fått någon chans med Wenger - vill han gå och spela för en storklubb som Arsenal, säger han till calciomercato.com och fortsätter:
– Milan är en stor klubb och han gillar dem väldigt mycket, även om vi aldrig pratat med Rossoneris toppar. Lyssna, sanningen är att Lucas vill lämna till varje pris och är inte lycklig i Arsenal, han har inte anpassat sig och har inte fått en chans att spela och (vill) visa vad han kan göra. Oavsett vem som är manager i framtiden vill han lämna. Spelaren måste ha chansen att spela.

MARIO LEMINA


Juventus mittfältare Mario Lemina kan hamna i Premier League till nästa säsong.
Mario Lemina får inte regelbunden speltid i italienska storklubben Juventus.
Efter säsongen kan mittfältaren flytta till Premier League, rapporterar Watford Observer.
Watford och Crystal Palace visar intresse för Lemina, enligt uppgifterna.

DANI ALVES


Juventus högerback Dani Alves, 33, riktar skarp kritik mot sin tidigare arbetsgivare Barcelona.
I somras lämnade han Barcelona för Juventus. Nu berättar Dani Alves sanningen bakom hans sorti.
– Jag gillar att vara älskad och om de inte vill ha mig lämnar jag. Under mina tre sista säsonger hörde jag alltid att Alves skulle lämna men ledningen sa aldrig något till mig. De var väldigt falska och otacksamma. De respekterade inte mig, säger 33-åringen till spanska ABC och fortsätter:
– De erbjöd mig en förlängning enbart på grund av FIFA:s transferförbud. Det var då jag spelade deras spel och signerade en förlängning, som inkluderade en klausul som tillät mig att lämna gratis ett år senare. Personerna som styr Barcelona har ingen aning om hur man ska behandla sina spelare.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Det dröjde en stund innan jag bestämde mig för att köpa en bortatröja. Det var faktiskt min första. Då Arsenal blev ligamästare 2003-2004 tyckte jag att denna tröja kunde passa i min samling. Fast att den bara var tredje tröja denna säsong. Så jag köpte den inte förrän 2004 i Mickes Lilla Fotbollströjeaffär.
 

Utförandemässigt så ser denna bortatröja från Nike likadan ut som hemmatröjan, men mycket tyg av nätformat längst ner i ryggen. Det jag fastnade för var spindelnäts-mönstret på framsidan. O2 var nya sponsorer. 2003-2004 användes denna tröja som tredjetröja.
 

Titlarna de två säsonger Arsenal använde denna tröja kan ses på Arsenal hemma 2002 - 2004.

FOTBOLLSHISTORIA från idag med två tragiska öden inom engelsk fotboll 1974 och 2008.

1974 George Best arresterad


Idag 1974 arresterades George Best för stöld. Han hämtades på sin favoritnattklubb Slack Alice tidigt på morgonen anklagad för att ha stulit en päls, smycken och alkohol av 1973 år Miss World, Marjorie Wallace. Hon och George sågs mycket tillsammans, men tydligen hade romansen tagit slut då Marjorie anmälde honom. Till rättegången i april dök inte Miss World upp och fallet avskrevs.

Best hämtas av polis

2008 Paul Gascoigne på mentalsjukhus


Idag 2008 fungerade det inte längre för Gazza. Hans långvariga problem med alkohol och droger ledde till att han idag skrevs in på ett mentalsjukhus för vård. Tyvärr gick det inget vidare med vården och Paul Gascoigne har åkt mellan fotbollsklubbar och vårdhem för att försöka komma tillrätta med droger och de skandaler som följer i drogernas spår.

Gazza hämtas av polis

FÖDDA IDAG

68 år Ronnie HELLSTRÖM född 1949 i Malmö.
Målvakt
77 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Som junior till 1962 Malmö FF,
1962-74 Hammarby IF,
1974-84 Kaiserslautern,
1988 Gif Sundsvall.  
Han har i korta perioder varit målvaktstränare i Hammarby IF och Malmö FF.

32 år Georgios SAMARAS född 1985 i Heraklion, Grekland
Anfallare
5 U- och 81 A-landskamper för Grekland.

Klubbar som spelare:
1994-2000 OFI Kreta,
2000-06 Heerenveen,
2006-08 Manchester City,
2008 Celtic (lån),
2008-14 Celtic,
2014-15 West Bromwich Albion
2015 utlånad till saudiska klubben Al-Hilal,
2016-17 Rayo OKC,
2017- Real Zaragoza

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv