• Boris dagliga blogg

Fredagen den 6:e december 2019

Skönt att kunna vara lagom sjuk utan att ha ett jobb att tänka på.
Det gäller att bara lita på huvuddomaren.

Regel som inte spelare känner till och regel som inte domaren känner till.
Tyvärr blir nog inte Ljungberg så gammal i Arsenal.


FOTBOLLSHISTORIA:
1930: Publikt bottenrekord i Englands poffsliga.

FÖDDA:
Tim, Tony.

DAGENS LUCKA

I årets julkalender har jag plockat ut bilder av en fotbollströja jag äger.
Det gäller att lista ut vilket laget är, om det är första, andra eller tredjetröja och vilken säsong tröjan användes.
I morgon får Ni svaret plus en ny tröja att fundera på.
Klicka på Lucka 6 för att öppna kalendern. Då får du även svaret på Lucka 5.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN TORSDAGEN DEN 5:e DECEMBER 2019

Skönt att kunna vara lagom sjuk utan att ha ett jobb att tänka på.


Som pensionär så behöver man inte lämna in någon planering till klassens vikarie utan man kan bara vara så sjuk man vill. Själv så var det ögonen som krånglade. Ena såg ut som om den fått världens smäll, utan att det var blått. Bara svullet och så kliade det. Hustrun fick tillbaka feber och till och med hunden hade fått lite hosta. Trots detta krävdes en promenad, men de blev bara en kort sådan. Alltså tillbringades dagen med Kvällsstunden och att redigera Premier Leagues femtonde omgång på min hemsida. Den blir klar senare idag.
 

Det gäller att bara lita på huvuddomaren.


Det var likt tisdagen två matcher där man kunde se allt utom en halvtimme i första halvlek av andra matchen. Första var mellan Sheffield United och Newcastle och här hade man innan säsongen sagt att Newcastle var stora favoriter, men så som hösten har gestaltat sig så var läget omvänt. Sheffield har varit det bättre laget och var nu favoriter. Därför var det väldigt överraskande att Newcastle kunde vinna med 2-0. Fast 2-0 målet kom till lite på grund av en ny regel som spelarna inte lärt sig. Regeln säger att det är domaren som dömer och inte linjemännen. Ena linjemannen vinkade offside, men Jonjo Shelvey fortsatte spela, sprang fri mot en tafatt målvakt och satte bollen i mål. Då blåste domaren och det blev VAR-koll. Det visade sig att linjemannen hade fel och att det inte var offside. Alltså ett godkänt mål.
 

Regel som inte spelare känner till och regel som inte domaren känner till.


Detta med nya och gamla regler ställer ofta till det för en hel del spelare. Förr fanns en regel som sa att om försvararen tog bollen först så kunde han även kapa anfallaren så att benpiporna stack ut. Då var det trots allt en just tackling. Det gäller inte längre. En farlig tackling är en farlig tackling trots att bollen skulle ha träffats först. Detta verkar inte många försvarare känna till då de alltid pekar på bollen då de blivit avblåsta. Sedan finns det en regel som står i regelboken och som domarna inte känner till. Målvaktens kontakt med bollen har ändrats många gånger, som att han måste studsa bollen likt en handbollsspelare för att få ta sig fram inom straffområdet med bollen. Sedan kom regeln att han bara fick ta tre steg totalt. Det senaste är att målvakten får ta sig hur som helst inom straffområdet, men han får bara hålla bollen i sex sekunder. Sedan måste den släppas ner på marken. Det finns ingen målvakt idag som följer denna regel. Det är inte ovanligt att en målvakt håller i bollen i upp emot 20 sekunder om hans lag leder. Det som är märkligt är att regeln finns, men inte en enda domare känner till den eller bryr sig.
 

Tyvärr blir nog inte Ljungberg så gammal i Arsenal.


Everton beslöt att göra sig av med Marco Silva. Han blev den femte Premier League-managern som sparkades denna säsong. Jag vet inte om man säger att man sparkar en tillfällig tränare. Det finns ju två sådana just nu. I Watford och i Arsenal. Jag tänker givetvis på Fredrik Ljungberg i Arsenal. Många har tyckt att han skulle kunna ta över för gott och få ett kontrakt. Efter de två framträdanden han hittills gjort så är frågan om han får fler än helgens match innan man skaffar en ny tränare. Först misslyckades han och laget och fick bara oavgjort mot bottenlaget Norwich. Igår var det hemmamatch mot ett Brighton som låg på sextonde plats och hade åkt på tre raka förluster (även om det var topplag de mött). Men igår så förde Brighton spelet och det var inte alls orättvist att matchen på Emirates vanns med 2-1 av Brighton. Det var Arsenals sjätte match i rad i Premier League utan en seger.

FOTBOLLSHISTORIA från den 6:e december.

1930 Thames AFC sätter botterekord.

Thames AFC hette en engelsk klubb som bildades 1928. 1930 hade laget tagit sig till ligasystemet och spelade i Third Division South. Idag 1930 mötte de Luton Town och klubben satte rekord i engelsk fotboll. De hade 469 betalande åskådare. Detta är bottenrekord inom fotbollen i engelska proffsligan. Även om Thames vann matchen med 1-0 så hade de svårt att klara sig kvar i ligan. Det gick dock. Jag vet inte om det är ett rekord, men Thames AFC var inte ett lag som spelade fotboll i många år. Redan kommande säsong var det slut. Klubben lades ner efter att bara ha funnits i fyra år.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 6:e december.

Tim CAHILL blir 40 år

Timothy Filiga "Tim" CAHILL är född 1979 i Sydney, Australien
Mittfältare
2 U-landskamper för Samoa och 3 U- och 108 A-landskamper för Australien.

Klubbar som spelare:
Sydney Olympic (1995-97),
Sydney United (1997),
Millwall (1997-2004),
Everton (2004-12),
New York Red Bulls (1912-15),
Shanghai Shenhua (2015-16),
Hangzhou Greentown (2016),
Melbourne City FC (2016-17),
Millwall igen (2018),
Jamshedpur (2018-19).

MERITER:
Millwall
Football League Trophy Tvåa: 1998–99
Football League Second Division: 2000–01
FA Cup Tvåa: 2003–04
Everton
FA Cup Tvåa: 2008–09
New York Red Bulls
MLS Supporter's Shield: 2013
Shanghai Shenhua
Chinese FA Cup Tvåa: 2015
Melbourne City
FFA Cup: 2016
Australiens landslag
AFC Asian Cup: 2015
OFC Nations Cup: 2004

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 6:e december.

Tony WOODCOCK blir 64 år

Anthony Stewart "Tony" WOODCOCK är född 1955 i Eastwood, Nottinghamshire, England
Anfallare
2 U- och 42 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Nottingham Forest (1973-79),
Lincoln City (lån 1976),
Doncaster Rovers (lån 1977),
FC Köln (1979-82),
Arsenal (1982-86),
FC Köln igen (1986-88),  
Fortuna Köln (1988-90).

MERITER:
Nottingham Forest F.C.
Football League First Division: 1978
Football League Cup: 1978, 1979
European Cup: 1979
FA Charity Shield: 1978

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv