• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 24:e november 2016.

Därför har jag dagens tröja på mig!
Endast en Grupp B lever i Champions League.
Lite Skånsk fotboll och tränarbyten.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1874: Mannen som lärde Brasilien fotboll föds.
2010: Suarez avstängs för sitt första bett.

FÖDDA IDAG: Jeremain, Nabil.
LIVERPOOLARE: Ingen.

DAGENS TRÖJA
MANCHESTER CITYs tredjetröja 2016/17.

Därför har jag dagens tröja på mig!


Jag valde ytterligare en tröja från mitt födelsedagshandlande på Unisport. Alltså första gången jag använder Manchester Citys tredjetröja för 2016/17. Visserligen vann laget inte matchen mot Borussia Mönchengladbach  igår, men 1-1 gjorde att Manchesterlaget tog sig vidare till vårens åttondelar, så det var ju en seger i sig.

Endast en Grupp B lever i Champions League.


Gårdagens Champions League var om möjligt än mer ointressant än tisdagens matcher. Grupp A var ju sedan länge avgjord då Paris SG och Arsenal redan var klara att gå vidare. De möttes och bjöd upp lite grann på planen. 2-2 var fyra mål, men innerst inne så gör det inte någon större skillnad för mig vilket lag som blir etta eller tvåa. Båda lagen har elva poäng och Ludogorets och Basel har två poäng var.
 

Grupp B är den enda som behöver spela sista omgången. Dynamo Kiev har varit avsågade sedan länge, men de två översta platserna kommer det att stridas om. Alla lag spelade oavgjort igår och gör de det även i sista omgången så kommer Napoli och Benfica att ta sig till åttondelsfinal. De har båda åtta poäng, medan Besiktas har sju. Besiktas har Kiev i sista matchen och vinner de är de vidare. Segraren mellan Benfica och Napoli kommer att följa turkarna.
 

Grupp C hade redan Barcelona och Manchester City vidare. Jag valde att se de sista minuterna av Borussia Mönchengladbach och Manchester City, och det skulle jag aldrig gjort. Det stod 1-1 och inget av lagen var intresserade av att göra fler mål. Sista kvarten bollade City runt till varandra på mittplan medan tyskarna bara tittade på och såg till att de hade elva spelare mellan målet och bollen. Celtic hade inte mycket att sätta emot Messi som gjorde matchens båda mål.
 

Slutligen så avgjordes två meningslösa matcher i Grupp D. Bayern München tyckte i alla fall att deras match var meningslös. De valde att förlora med 2-3 i Ryssland mot FK Rostov. Här är det en omgång kvar och Atletico Madrid har vunnit för Bayern. Rostov är klart för Europa League och PSV Eindhoven han koncentrera sin på inhemska ligan till våren.
 

Lite Skånsk fotboll och tränarbyten.


Då har det varit mer intressant att titta på Skånsk fotboll utan att behöva titta. Malmös nye tränare lämnar Estlands landslag och blir klubbtränare igen. Magnus Pehrsson tar över och det bästa jag har att säga om detta är att nu kommer han att få så mycket att göra att vi gudskelov slipper höra honom som expertkommentator på Viasport. I HIF har Henke gjort sitt. På mig verkar det vara en kombination av att bli sparkad och att själv säga upp sig. Han väljer även att avstå att få de sista pengarna från sitt kontrakt för att hjälpa HIF:s ansträngda ekonomi.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Normalt sett brukar jag och min yngsta dotter Ebba fira min födelsedag den 19:e oktober i Köpenhamn med restaurangbesök, Halloween på Tovoli och Ett besök på Unisport. Och det var normalt 2016 utom det att jag kostade på mig tre nya tröjor. Den tredje blev Manchester Citys tredjetröja.

Tredjetröjor brukar skilja sig från de normala andratröjsfärgerna. Skiljer sig gör denna tredjetröja som är så färgglad att jag bara måste ha den. Manchester City har spolat sin örn och de tre stjärnorna i sitt klubbmäkre och gått tillbaka till sitt gamla. Annars är det Nike som tillverkar sedan 2013 och sponsorn Etihad Airways har varit med sedan 2009. De har ju t o m satt sitt nan på hemmaarenan. 

FOTBOLLSHISTORIA från 24:e november 1874 Mannen som lärde Brasilien spela fotboll föds. 2010 Starten på bitandet av Suarez.

1874 Charles William Miller föds

 
Charles William Miller föds idag 1874 i São Paulo. Mamma var från Brasilien och pappa från Skottland. Skolgången skötte Miller om i Southampton dit hans föräldrar skickat honom. Här blev han givetvis intresserad av fotboll. Han spelade i både Londonklubben Corinthian FC och St Marys som var föregångaren till Southampton FC. 1894 återvände han till Brasilien och då hade han med sig en regelbok för fotboll och en fotboll. Med detta var han med om att grunda klubben São Paulo AC och han hjälpte också till att starta den brasilianska ligan. Så mannen som lärde Brasilien spela fotboll Charles William Miller, föddes idag.

2010 Första bettet.

 
Ajax mötte PSV Eindhoven. I Ajax spelade en ung Uruguayan vid namn Luis Suarez. Under matchen inträffade en incident som domaren inte uppmärksammade. Troligtvis för att det som hände verkar totalt omöjligt. Suarez blev frustrerad på PSVs Otman Bakkal och bet honom. Då det finns film på det mesta granskades situationen och idag 2010 fem dagar senare föll domen mot Suarez. Han blev avstängd i sju matcher. Händelsen upprepade då Suarez var i Liverpool. Då var det Chelseas Ivanovic så blev biten och i VM 2014 var det dags igen för Suarez att ta en tugga på en motståndare.

FÖDDA IDAG

29 år Jeremain LENS född 1987 i Amsterdam i Nederländerna
Mittfältare/Anfallare
8 U- och 30 A-landskamper för Nederländerna och 3 landskamper för Surinam.

Klubbar som spelare:
Spartaan , Ajax, Omniworld, AZ Alkmaar som junior,
AZ Alkmaar (2006-10),
NEC Nijmegen (2007-08 lån),
PSV Eindhoven (2010-13),
Dynamo Kiev (2013-15)
Sunderland (2015-)
Fenerbahçe (2016-).

22 år Nabil BENTALEB född 1994 i Lille i Frankrike
Mittfältare
1 U-landskamp för Frankrike och 21 A-landskamper för Algeriet.

Klubbar som spelare:
AJS Wazemmes (2001-04),
Lille (2004-09),
Mouscron (2009),
Dunkerque (2010-12)
Tottenham Hotspur (2013-)
Schalke 04 (2016- lån).

LIVERPOOLARE

Ingen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv