• Boris dagliga blogg

Fredagen den 31:a mars 2023

NAMNSDAG:
Ester
Noa


TEMADAG:
Världsbackupdagen

RUBRIKER.

Golf och regn; Nej tack!
Gårdagens arbete.
Bortom Paradiset och Beck 48.


FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 31/3:
1929: Rekord för Juventus i segrar i rad.
2001: David Rocastle tvingas ge sig.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 31/3:
Eddie JOHNSON, 
Tal BEN HAIM.

FAKTA OCH TANKAR OM TORSDAGEN DEN TJUGONIONDE MARS 2023.

Golf och regn; Nej tack!
 

Om det regnat alla dagar vi bott i Åkarp utom två. Så beror det på att det snöade en av de regnfria dagarna. Vissa dagar har solen tittat fram på eftermiddagen, men igår var det vad man kan kalla ett ihållande regn i stort sett hela dagen. Jag skrev om golftävlingen som skulle inleda min säsong, att jag ite kunde anmäla mig. För någon dag sedan fick jag meddelandet att vår lagledare anmält mig. Igår kom ett meddelande om att regnet gått hårt at banan och att bilar definitivt var förbjudna på söndag. Hur det blir med seriespelarnas tävling fick de på klubben ta ställning till. Själv är jag så att jag gärna har god framförhållning då det gäller bl a golfspel. Alltså är jag lagom förtjust i att vänta och se om det kan bli något spel. Min tanke var att avanmäla mig, men det var för sent. Även om söndag lovar uppehåll, så lovar meterologerna också minusgrader på morgonen. Alla som spelar golf vet att banorna alltid är stängda vid minusgrader. Nej, golf ska vara behagligt. Då den försenade våren enligt TVs metereologer ska dröja ytterligare ett par veckor så känner jag inte att det är sett behag att spela golf.

Gårdagens två jobb. Gårdagens två jobb.

Gårdagens arbete.
 

Jag hade två uppgifter igår. Först så var jag möbelsnickare. Fast snickeriet var redan gjort. Alla har ju tagit efter IKEAs idé att man köper möblerna i delar och sedan skruvar man själv ihop dem. Det jag skulle försöka få ihop var en akvariemöbel. Ett tomt akvarium kan stå på vilken möbel som helst, men fyller man 125 liter vatten i akvariet och dessutom lite grus plus att akvariet väger en del så kommer man upp i 170 kilo som möbeln ska tåla. Då är det säkrast att ha ett skåp som är avsett att kunna bära ett par hundra kilogram. Jobbet tog sin lilla tid, men det blev klart och funktionsdugligt.

Funktionsdugligt blev också min andra uppgift. Det var det sedvanliga middagslagandet. Dottern och hustrun hade valt ut tre rätter ur de gamla recepten från City Gross. Veckan tredje och sista rätt som jag handlar ingredienser till var ”Morotslasagne”. Som hörs av namet så var det en vegetarisk lasagne med en sås av svamp, morötter, tomatsås och linser. Jag hade valt linser i paket som heter Italiensk linsbolognese. Den såsen var i och för sig redan klar att äta till pasta, men den förhöjde smaken i röran med tomatsås. Då vi hade nötfärs som blev över då sköldpaddan matades igår så gjorde jag hamburgade av den. Detta blev extra tilltugg till lasagnen åt både mig själv och hundarna.

TRAILER TRAILER

Bortom Paradiset och Beck 48.
 

Det blev lite deckare till kvällen, eller är det som med genren inom böcker så att deckare inte finns längre utan ska kallas spänning i stället. Första spänningsserien såg både hustrun och jag. Det var näst sista avsnittet på första säsongen av Bortom Paradiset. Där spelar Kris Marshall än en gång DI Humphrey Goodman. Fast nu befinner han sig inte på Saint Marie i Karibien utan i Shipton Abbott vid den engelska kusten. Avsnitt fem handlade om mordbrand utan dödsfall. Självklart löstes fallet, men det hade en avslutning bland huvudpersonerna som kräver fler avsnitt för att man förhoppningsvis ska få en lösning.

Andra spänningen var Beck. Denna serie har i inledningstexten: Huvudpersonerna efter Maj Sjöwall och Per Wahlöös karaktärer. Fast då man nu kommit upp i avsnitt 48 så finns det endast en karaktär kvar frånMaj Sjöwall – Wahlöös utsprung. Det är Martin Beck. Avsnitt 48 heter "Quid Pro Quo" och var riktigt bra. Falle som man fått inkluderar en död och en allvarligt skadad och det får sin upplösning, men sedan finns det en försvunnen dator, inblandning av Säpo och ett slut som jag verkligen gillade då det var en riktig cliffhanger.

IDAG! FREDAGEN DEN TRETTIOFÖRSTA MARS 2023.

NAMNSDAG:

Ester
Noa

 

Namnsdagar den 31:a mars i kronologisk ordning.
 
Till 1600-talet – Cornelia (nu 3 december)
1600-talet–1900 – Amos (till minne av en profet i Gamla testamentet; utgått)
1901–1985 – Ester
1986–1992 – Ester, Estrid och Vasti (utgått)
1993–2000 – Ester och Estrid (utgått)
2001–2021 – Ester
2022 - Ester och Noa

TEMADAG:

Världsbackupdagen
 

Se denna dag som en påminnelse om att köra backup på dina datafiler, fotografier eller annat viktigt material. Datum väljs inte av en slump - några av virusen är aktiverade den 1 april.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN TRETTIOFÖRSTA MARS.

1929 Juventus slår rekord.
 

Idag 1929 spelade Juventus mot Fiumana på bortaplan. Det blev en seger med 3-1. Det innebar att Juventus hade spelat sin tolfte match på raken med enbart segrar. Det hade startat den 16:e december med seger över Pro Vercelli med 4-3. Tolv segrar i rad är än idag ett rekord i Juventus historia.

2001 slutet för Rocastle.
 

David Rocastle spelade större delen av sin karriär för Arsenal. 228 matcher blev det innan han hade någon säsong i Leeds, Manchester City och Chelsea. 1999 åkte han till Sabah i Malaysia och var med tretton matcher innan hans karriär var över. Han hade drabbats av cancer. Det verkade som om han skulle klara av detta, men idag 2001 avled David endast 33 år gammal, efterlämnande fru och tre barn. Arsenal har hedrat hans namn flera gånger och har bl a en inomhusarena för ungdomslagen att träna i som fått hans namn.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN TRETTIOFÖRSTA MARS.

Eddie JOHNSON blir 39 år.
 

Edward "Eddie" Abraham JOHNSON är född 1984 i Bunnell, Florida, USA
Anfallare
53 U- och 63 A-landskamper för USA (2000-14).

Klubbar som spelare:
IMG Soccer Academy (2000-01),
FC Dallas (2001-05),
Kansas City Wizards (2006-07),
Fulham (2008-11),
2008-09 Cardiff City (lån),
Aris (2010 lån),
Preston North End (2011 lån),
Seattle Sounders (2012-13),
DC Dallas (2014-15).

Efter karriären har han jobbat för USAs fotbollsförbund för att hitta nya talanger. En av hans adepter är Chelseas Christian Pulisic.

Tal BEN HAIM blir 41 år.
 

Tal BEN HAIM är född 1982 i Rishon LeZion, Israel.
Försvarare
6 U- och 96 A-landskamper för Israel (2001-17).

Klubbar som spelare:
Maccabi Tel Aviv (1998-2004),
Bolton Wanderers (2004-07),
Chelsea (2007-08),
Manchester City (2008-09),
Sunderland (2009 lån),
Portsmouth (2009-12),
West Ham United (2010-11 lån),
Queens Park Rangers (2013),
Standard Liège (2013-14),
Charlton Athletic (2014-15),
Maccabi Tel Aviv igen (2015-18),
Beitar Jerusalem (2018-21).

I UEFAs statistik står det Tal Ben Haim I då det även finns en annan israelisk landslagsspelare i fotboll som heter Tal Ben Haim. Båda spelade dessutom i Maccabi 2015-17).

DAGENS MATCHTRÖJA.

DAGENS RHIANN.

DAGENS ORD.

HA EN MYSIG FREDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln