• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 26:e juli 2017.

Jag valde bio före Sveriges damlandslag och jag valde rätt.
Stor svensk besvikelse och jag tippar EM-äventyret tar slut i kvartsfinalen.
Kanske är Vardar ett ganska bra lag.


NY TRÖJA
Celtics tredje- och Manchester Citys andratröja 2017/18

GÅRDAGENS TRANSFERS
Isaiah Brown, Jordan Veretout.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1887: Blackpool FC bildas.
1948: Efter 12 års uppehåll är det nypremiär för OS-fotboll.
2009: Välgörenhetsmatch för Sir Bobby Robsons cancerfond.

FÖDDA:
Felix, Maicon.

DAGENS TRÖJA

Jag valde bio före Sveriges damlandslag och jag valde rätt.
 

Kuku-gänget är en samling gubbar på min golfbana som träffas varje tisdag och spelar en runda golf. Igår blev det bara nio hål då det startade regna. När vi packade in i bilarna så nämnde de flesta att de skulle följa Sveriges damer och se då de vann över Italien. Jag fick då berättat att jag går ganska ofta på bio och skulle se ”Dunkirk” istället för fotbollen. När jag kom hem från bion kollade jag resultat från diverse fotbollsmatcher och kunde konstatera att jag var vinnaren igår. Det var en sevärd film.


Stor svensk besvikelse och jag tippar EM-äventyret tar slut i kvartsfinalen.
 

Huruvida fotbollen var sevärd kan jag inte uttala mig om. Däremot var det stensäkra segern för Sverige vänd till en snöplig förlust med 3-2 till Italien. Ett italien som förlorat till både Tyskland och Ryssland. Jag så som sagt inte matchen men det ger ju ingen bra känsla inför fortsättningen, för fortsättning blir det, men det kan Pia Sundhage tacka tyskorna för. Deras seger med 2-0 över Ryssland gör att ryskorna stannar på tre poäng, samma som Italien. Tyskland etta på sju poäng och Sverige tvåa på fyra poäng. Det blir alltså hemmanationen Nederländerna i kvartsfinal för Sverige. Det tror jag inte de klarar, men jag hoppas jag har fel.
 

Kanske är Vardar ett ganska bra lag.


Champions Leaguekvalet fortsatte igår och kanske är inte Vardar ett så dåligt lag som vi vill göra gällande. Igår vann de hemma över FC Köpenhamn med 1-0. Det är den bästa uddamålsseger man kan tänka sig så länge UEFA håller sig till att bortsmål räknas dubbelt vid lika målskillnad. Olympiakos och CSKA Moskva verkar redan vara klara till nästa kvalomgång då de båda vann sina bortamatcher klart.

NYA TRÖJOR

CELTICs tredjetröja 2017/18

Celtic och New Balance har satsat enbart på grönt vilket kanske är lite märkligt. Hemmatröja i grönt och vitt tvärrandigt. bortatröja i grönt och mörkgrönt tvärrandigt och tredjetröja i helgrönt. Klubbmärket kantas av Lisboa 50-yeras, med tanke på att det var i Lissabon 1967 som Celtic slog Inter med 2-1 i dåvarande Champions League-finalen.

MANCHESTER CITYs andratröja 2017/18

Lite typiskt engelska fotbollsfärger är vinrött och ljusblått. Jag vet inte om det är för att Manchester City har ljusblå hemmatröjor som de så ofta väljer en vinröd bortatröja. Allt i tröjan nföljer Nikes modeller till de lag de gör tröjor till. Men jag tycker ändå att detta är en ganska tjusig tröja.

GÅRDAGENS TRANSFERS

Brighton lånar Isaiah Brown


Chelsea har skrivit nytt kontrakt med Isaiah Brown - som samtidigt lånas ut till Brighton.
Chelsea meddelar på sin officiella hemsida att Isaiah Brown, 20, förlängt sitt kontrakt till 2021.
Samtidigt lånar engelska mästarna ut mittfältaren/anfallaren till Brighton and Hove Albion över kommande säsong.
Brighton är nykomlingar i Premier League.

Jordan Veretout klar för Fiorentina
 

Aston Villas mittfältare Jordan Veretout flyttar till italienska Fiorentina.
Fiorentina meddelar på sin officiella hemsida att Jordan Veretout, 24, är klar för klubben.
Den franske mittfältaren köps loss från Aston Villa.
Veretout har signerat ett fyraårskontrakt med Fiorentina. Det finns även en option på ett femte år.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1887 Blackpool bildas.
1958 OS-fotbollen tillbaka.
2009 England - Tyskland

1887 Victoria blir Blackpool

Victoria FC hette en fotbollsklubb som bildades 1877. Den fanns i nio år innan den skulle läggas ner. Då dök en annan lokal klubb Blackpool St John’s upp som också hade problem. Eldsjälar från dessa två klubbar samlades idag på puben Stanley Arms där de grundade den nya fotbollsklubben Blackpool FC som skulle bli lite mer långvarig. De var med att bilda Lancashire League 1888. Den hittills största framgången kom 1953 då Blackpool vann FA-cupen. De hade då legendaren Stanley Matthews i laget.

1948 nypremiär för OS-fotbollen
 

Andra världskriget satte stopp för mycket fotboll. Idag var det dags för den första stora fotbollsturneringen på tolv år. I OS hade de deltagande länderna på denna tid med spelare som inte föll för något åldersstreck, å andra sidan skulle alla vara amatörer, men det var trots detta en stor turnering. Dagens nypremiärmatcher var Luxemburg – Afghanistan 6-0 och Nederländerna – Irland 3-1. Turneringen avslutades den 13:e augusti då Danmark tog brons genom seger över Storbritannien med 5-3 och finalen såg Sveriges båda Gunnar: Gren med två mål och Nordahl med ett, till att vinna över Jugoslavien. 3-1.

2009 välgörenhetsmatch
 

På St James´ Park i Newcastle spelades idag en välgörenhetsmatch mellan större delen av lagen från England och Västtyskland som möttes i VM 1990. Den gången vann Västtyskland på straffar. Det var Sir Bobby Robsons sista match som engelsk förbundskapten. Då Bobby drabbats av cancer och öppnat en fond i sitt namn för cancerforskningen så gick alla pengar från dagens match till denna fond. Dagens match såg ut att sluta som för tio år sedan. Tyskarna tog ledningen med 2-0, men engelsmännen kom tillbaka och kvitterade. I slutet fick de en straff som Alan Shearer satte i mål till seger med 3-2. På läktaren satt Bobby Robson. Det blev hans sista match i livet. Fem dagar senare avled han av sin cancersjukdom.

FÖDDA IDAG

64 år Felix MAGATH född 1953 i Aschaffenburg, Västtyskland
Mittfältare 
43 landskamper för Västtyskland.

Klubbar som spelare:
1960-64 VfR Nilkheim.
1964-72 TV 60 Aschaffenburg
1972-74 Viktoria Aschaffenburg,
1974-76 FC Saarbrücken,
1976-86 Hamburger SV. 

Klubbar som tränare:
1995-97 Hamburger SV,
1997-98 FC Nürnberg,
1998-99 Werder Bremen,
1999-2001 Eintracht Frankfurt,
2001-04 VfB Stuttgart,
2004-97 Bayern München,
2007-09 VfL Wolfsburg,
2009-11 Schalke 04,
2011-12 VfL Wolfsburg igen,
2014 Fulham,
2016- Shandong Luneng.

36 år MAICON, Maicon Douglas Sisenando född 1981 i Novo Hamburgo, Rio Grande do Sul, Brasilien
Försvarare 
4 U- och 76 A-landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
2001-04 Cruzeiro,
2004-06 Monaco,
2006-12 Inter,
2012-13 Manchester City,
2013-16 Roma,
2017 Avaí.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv