• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 20:e juni 2017.

13:e omgången katastrof för Skånska Superettanlag.
Asiens lag (Australien) förlorade till världsmästarna utan världsmästare.
Ärligt talat: Hur många vill höra vilka positioner olika spelare har på planen?
Sverige kan nog inte försvara EM-titeln efter två oavgjorda.


GÅRDAGENS SKVALLER
Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Nicklas Bärkroth.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1954: 25 mål under en VM-dag.
1976: Tjeckoslovakien vinner EM med Panenkas straff.
1995: "Icke-flygande holländaren" Bergkamp till Arsenal.

FÖDD IDAG:
Frank, Brede, Asmir.

DAGENS TRÖJA

13:e omgången katastrof för Skånska Superettanlag.


Skånska lag i Superettan i omgång 13 måste anses som en riktig otursomgång. Tretton var alltså ordet. HIFs stora fiasko i Borlänge följdes av ett nästan lika stort fiasko i Trelleborg. Dit hade det solklara bottenlaget Gefle tagit sig och trots ett tippat stornederlag vann Gävlelaget med 1-0. Ska man se de skånska insatserna positivt så är det väl att: Nu kan det bara bli bättre!
 

Asiens lag (Australien) förlorade till världsmästarna utan världsmästare.


Confederations Cup spelade sista gruppspelsmatchen i första omgången. Likt Trelleborg var Tyskland storfavoriter mot Asiens mästare Australien. Ja, ni hör hur vansinnigt det sista låter, men Australien tillhör Asien fotbollsmässigt. Tyskland som är regerande världsmästare hade inte många spelare med som vann VM för tre år sedan. U-21 är i Polen så det är otroligt att Löw fått ihop ett lag till denna turnering. Men de spelade som världsmästare framåt. Bak hade inte målvakten sin bästa dag utan bjöd mer eller mindre Australien på två mål. Men det gjorde inte så mycket då de stänkte in tre mål framåt.
 

Ärligt talat: Hur många vill höra vilka positioner olika spelare har på planen?


Det fina med det nya tyska laget var att de skiftade positioner och spelsystem under matchen. Det fin med detta var att det satte griller i huvudet på Glenn Strömberg som hela tiden ska analysera och förklara vilken spelare som spelar på vilken position och vem som är ”ving” och vem som går till höger, vänster, fram eller bak, eller kanske till och med spelar på mitten. Ja, Ni hör! Finns det verkligen någon framför TVn som är intresserad av detta. Det är nästan så man längtar efter Bosse Hansson som kunde dra episoder om spelarnas släkt och leverne.
 

England leder Sveriges grupp.


Då Confederations Cup gör någon dags uppehåll så går det att följa U-21 EM. Tyvärr, eller kanske det är tur? så har jag inte Eurosport som sänder pojkfotbollen. Men Sveriges matcher går ju på femman så dessa kan jag se. Fullpoängaren i Sveriges grupp Slovakien inledde mot England. Efter att ha haft ledningen tappade de till 1-2. Det betyder att England gick i topp på tabellen med fyra poäng.
 

Sverige kan nog inte försvara EM-titeln efter två oavgjorda.


Detta skulle Sverige försöka ändra på i sena kvällsmatchen. Efter drygt fem minuter stod det 1-0 till Polen. Det var inte mycket till anfall Sverige hade. Kom de fram någon gång så var det lama anfall och enkla räddningar för polens målvakt. Men så blixtrade svenskarna till och innan halvtidspausen hade de likt England vänt till 2-1. Andra halvlek kontrollerade Sverige och segern var klar då Filip Dagerstal helt onödigt drar ner sin polske motståndare i straffområdet. En solklar straff och så var detta EM i stort sett över för de Svenska fotbollsgrabbarna. Det finns en chans att ta sig till semifinal och det är om England förlorar mot Polen samtidigt som Sverige slår Slovakien. Så det blir väl att hålla tummarna på torsdag.

CONFEDERATIONS CUP
Australien - Tyskland  2-3

GÅRDAGENS SKVALER

Pepe uppmanar Cristiano Ronaldo att följa med till PSG?


Pepe väntas skriva på för Paris Saint-Germain. Nu vill han att Cristiano Ronaldo följer efter, enligt uppgifter.
Den portugisiske landslagsbacken Pepe, 34, har lämnat Real Madrid.
Mittbacken är nära en övergång till franska storklubben Paris Saint-Germain.
Nu skriver spanska tidningen Marca att Pepe försöker övertala landslagskollegan Cristiano Ronaldo, 32, att följa med honom till PSG.
Ronaldo vill lämna Real Madrid och är enligt flera trovärdiga medier inställd på en återkomst i Manchester United.
PSG är dock också ute efter världsstjärnan och enligt tidigare uppgifter är ägaren redo att betala det som krävs för att få till en affär.
Det återstår att se om Pepe, som likt Ronaldo representeras av Jorge Mendes, kan övertyga kompisen.

Agenten: "Lewandowski väldigt besviken på Bayern"


Det ryktas om en flytt till Real Madrid. Nu antyder agenten att Robert Lewandowski kan lämna. Stjärnan är besviken på Bayern München.
Robert Lewandowski lyckades inte vinna skytteligan i Bundesliga den gångna säsongen.
Pierre-Emerick Aubameyang gjorde ett mål mer än den polske landslagsanfallaren.
Lewandowski har tidigare medgett att han förväntade sig mer hjälp från sina lagkamrater i jakten att bli skytteligavinnare.
Nu berättar agenten Maik Barthel att Lewandowski är väldigt besviken på Bayern München och Carlo Ancelotti.
– Robert sa till mig att han inte fick något stöd och att tränaren inte agerade för att hjälpa honom i sista matchen för att vinna skytteligan, säger han till Kicker.
– Jag har aldrig sett honom så besviken tidigare. Han hoppades verkligen att laget skulle stötta honom proaktivt, fortsätter agenten.
Bayern vann sista matchen med 4-1, men Lewandowski gick mållös.
Stjärnan kopplades i dagarna ihop med Real Madrid, som en av kandidaterna att ersätta Cristiano Ronaldo.

Lech Poznan värvar Nicklas Bärkroth


Nicklas Bärkroth lämnar allsvenska toppklubben IFK Norrköping för spel i polska Lech Poznan.
Lech Poznan meddelar på sin officiella hemsida att Nicklas Bärkroth, 25, anlänt för sin läkarundersökning.
Om inget oväntat sker kommer yttermittfältaren ansluta från IFK Norrköping på ett fyraårskontrakt.
– Jag är glad över att vara här. Lech Poznan är en mycket professionell klubb och jag hoppas att jag kan fortsätta växa här, säger Bärkroth till klubbens hemsida.
Enligt fotbolldirekt.se får IFK Norrköping mellan 4,5 och 5 miljoner kronor för Bärkroth, som bara hade ett halvår kvar på kontraktet.
– Det är en bra affär för både Nicklas och Norrköping, säger agenten Per Jonsson till sajten.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Inför EM 2012 dök det upp många nya landslagströjor i Fotbollsaffären i Malmö. Då jag jobbade halvtid där, så kunde jag ofta vara den första som skaffade mig en ny landslagströja. Tyskland går alltid långt så det var riskfritt att köpa den. Jag har för mig att denna tröja var min i april 2012.

Adidas är en van tillverkare av Tysklands matchtröjor. På senare tid har den vita tröjan ofta fått instag av flaggans tre färger, svart, rött och gult. Här sitter de ganska fräckt som smala tvärränder från uppe till vänster och ner till högra sidan. I nacken sitter ett 3D Deuchland Fussball Bund.

Jag hade Tyskland som favorit i EM. Gruppspelet gick gallant och bestod i segrar över Portugal, Nederländerna och Danmark. 4-2 mot Grekland i kvartsfinalen var övertygande. Sedan hände något i semin. Där överraskade Italien med att vinna med 2-1 och Tysklands EM-spel var över. Tröjan har använts i VM-kvalet. I Berlin hade Tyskarna denna tröja och gick mot en övertygande seger över Sverige innan de totalt tappade matchen och en säker 4-0 ledning slutade med 4-4.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1954 målrekord.
1976 EM final.
1995 Bergkamp till Arsenal

1954 flest mål under en dag i ett VM

 
De sista matcherna i Grupp 2 och 4 spelades idag 1954 i fotbolls-VM i Schweiz. I de fyra matcherna tillverkades det totalt 25 mål, vilket är ett snitt på 6,25 mål per match. Matcherna var Ungern-Västtyskland 8-3, Turkiet-Sydkorea 7-0, Italien-Belgien 4-1 och England-Schweiz ”bara” 2-0. Då finalen spelades den fjärde juli möttes lagen från 8-3 matchen. Det var bara det att då vann Västtyskland över Ungern med 3-2 och tog därmed sitt första VM.

1976 Tjeckoslovakien Europamästare

 
Finalen i det femte Europamästerskapet i fotboll spelades idag 1976 i ett land som inte finns mer, Jugoslavien, mellan två länder som inte finns mer, Tjeckoslovakien och Västtyskland. I själva finalspelet i Jugoslavien deltog bara fyra länder. Förutom finalländerna och värdlandet var det Nederländerna. Dagens final slutade 2-2 efter både full tid och förlängning. Detta var alltså första gången en EM-final avgjordes på straffsparkar.

Den sista blev klassisk. Tjeckerna hade gjort mål på alla sina fyra första straffar. Uli Hoeness hade missat en för tyskarna. Om Antonín Panenka gör mål på sin straff är Tjeckoslovakien Europamästare och tyskarna behöver inte lägga den sista straffen. Panenka gör det som efter detta kommer att kallas just en ”Panenka”. Han förlitar sig på att målvakt Sepp Maier ska kasta sig. Det gör han och Panenka chippar en lös boll mitt i målet.

1995 ”Icke-flygande Holländaren” till Arsenal

 
Arsenals manager Bruce Rioch kunde idag 1995 meddela att en holländsk storstjärna Dennis Bergkamp hade skrivit under ett kontrakt att spela i Londonklubben. 7,5 miljoner pund kostade han. Det skulle visa sig att kontraktet som hela tiden förnyades löpte Dennis fotbollsspelarliv ut. Då han lade skorna på hyllan 2006 hade han spelat 315 matcher för Arsenal. Han var väldigt nyttig i ligan men hade det värre då Arsenal spelade långa bortamatcher i de Europeiska ligorna. Då fick han oftast stå över eftersom han vägrade att gå ombord på ett flygplan. Därför gick Bergkamp ofta under smeknamnet ”Den icke-flygande Holländaren”.

FÖDD IDAG

39 år Frank LAMPARD född 1978 i Romford, London, England.
Mittfältare
16 U- och 106 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
1994-2001 West Ham United,
1995-96 Swansea City (lån),
2001-14 Chelsea,
2014-16 New York City,
2014-15 Manchester City (lån).

36 år Brede HANGELAND född 1981 i Houston, Texas, USA.
Försvarare
12 U- och 91 A-landskamper för Norge.

Klubbar som spelare:
1998-2000 Vidar,
2000-05 Viking,
2006-08 FC Köpenhamn,
2008-14 Fulham,
2014-16 Crystal Palace.

30 år Asmir BEGOVIĆ född 1987 i Trebinje, Jugoslavien.
Målvakt
11 U-landskamper för Kanada och 56 A-landskamper för Bosnien och Hercegovina.

Klubbar som spelare:
2003-10 Portsmouth,
2005 La Louvière (lån).
2006 Macclesfield Town (lån),
2007 Bournemouth (lån),
2008 Yeovil Town (lån),
2008 Yeovil Town (lån),
2009 Ipswich Town (lån),
2010-15 Stoke City,
2015- Chelsea.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln