• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 2:a juli 2020

Golf i Kävlinge, MFF-seger, bottenlagsmöten i Premier League och nya sponsorkontrakt.

FOTBOLLSHISTORIA:
1982: Fiasko för Maradona i hans första VM. (Därför var Pelé större)
1994: Escobar mördas för ett självmål.
2010: Luis Suarez tog över "Guds hand".

FÖDDA:
Danny, Alex, Pak.

DAGENS TRÖJA

BLOGGTEXT OM ONSDAGEN DEN 1/7 2020

Golf i Kävlinge, MFF-seger, bottenlagsmöten i Premier League och nya sponsorkontrakt.
 

Det blev tidig lunch idag. Den bestod av en torskgratäng med nypotatis. Allt enligt City Gross matlåderecept. Att vi käkade redan klockan tolv (ja, det var den tiden jag kallade tidigt) berodde på att golfdottern Frida bestämt tid till det årliga golfmöten med en släkting som jobbar på bageri. Det betyder att han jobbar morgon och förmiddag, men klockan 13:16 kunde vi gå ut på Kävlinge GK. De lever kvar lite i det gamla med udda tider. Normalt är det tiominutersperioder som gäller, men i Kävlinge så var det 13:16. Ett perfekt golfväder och en underbart fin bana var definitivt ingen garanti för ett tillfredsställande spel. 36 poäng är idealet och jag anser att är man bara över 30 så är det okay. Över 30 poäng var ingen av oss tre. Gladast var vår golfhund Rhiann för hon fick sin korv med bröd i pausen.
 

Klockan hann bli över sju innan jag kom till ro och satte mig på altanen med min dator. Där och med fortsättning på TV-rummet blev det fotboll för hela slanten. Är man intresserad av lokal fotboll, jag tänker på svensk sådan, så var det tre matcher i Allsvenskan. Alla med lite överraskande utgång. Ledaren IFK Norrköping tappade sina första poäng då Elfsborg lyckade få 1-1 på Östgötaporten. Guldfågeln Arena ligger i Kalmar och där vann Östersund sin första seger denna säsong med 2-1. Slutligen lyckades ett tidigare ganska lamt Malmö FF vinna över de regerande svenska mästarna Djurgården med 1-0 i en statistiskt helt jämn match.
 

Men jag var mer intresserad av bottenstriden i Premier League. Detta för att jag önskar att Watford ska kunna klara sig kvar. De har att kämpa mot fyra andra nedflyttningskandidater. Det verkar som om två av dem redan är klara. Norwich är det definitivt. Det blev förlust med 4-0 till Arsenal. Ett annat lag som efter fyra säsonger i högsta ligan verkar få stiga ner är Bournemouth. De mötte ett normalt överkomligt Newcastle, men inte igår. Bournemouth förlorade med 4-1. Slutligen så var det West Ham mot Chelsea. Ett starkt Chelsea som förra omgången såg till att slå Manchester City så att Liverpool kunde bli mästare. Igår så påverkade de Premier League igen. Denna gång på ett negativt sätt för Watford eftersom nedflyttningskandidat West Ham fick vinna med 3-2. Detta gör att jag har svårt att se hur ett kämpande och stundtals kul spelande West Ham ska kunna ramla ur. Nej, de tror jag kan klara nytt kontrakt. Då är det tydligen Watford och Aston Villa som det står mellan och som kommer att följa Norwich och Bournemouth ner i League Championship.
 

Juli månad innebär att nya kontrakt kommer att gälla. När det handlar om spelare så har UEFA och FIFA beslutat att kontrakten kommer att gälla tills serierna är avslutade. Detta gäller inte klubbarnas avtal med tröjtillverkare och sponsorer. Bournemouth har redan spelat tre matcher med sin nya tröja och sponsor. Chelsea spelade igår med sin nya tröja för 2020-21. De hade inte heller Yokohama tires som sponsor längre utan bröstet pryddes av en stor trea. Här har vi den nya tröjan.

FOTBOLLSHISTORIA från den 2:a juli.

1982 Maradona ut från VM
 

Spanien stod som värd för VM och i detta VM spelades inte åttondelsfinaler utan det blev ett nytt andra gruppspel för de som blivit etta och tvåa i det första gruppspelet. Grupp C i andra gruppspelet kom att innehålla Italien, Argentina och Brasilien. Italien drog det längsta strået och blev till slut även världsmästare. Men det var Argentina och Brasilien som möttes idag 1982. Inför VM hade det skrivits mycket om den nye unge superstjärnan Diego Maradona från Argentina. 21 år gammal var han inte riktigt den stjärna han själv hade hoppats. I besvikelsen över att i 75 minuten ha släppt in 3-1 klarade inte Maradona stå emot utan i besvikelsen sparkade han brasilianaren Batista i magen efter en duell. VM var över för Maradona och det blev tvärt emot den succé som både Agrentina och Diego Armando hade hoppats på.

FOTBOLLSHISTORIA från den 2:a juli.

1994 Escobar mördad.
 

Andres Escobar, som tio dagar tidigare hade spelat VM-fotboll för sitt land Colombia och i matchen mot USA gjort ett självmål då han försökte bryta ett inlägg, mördas idag 1994. Han sköts ihjäl med sex revolverskott utanför en bar i en förort till staden Medellín. Enligt Escobars flickvän, Pamela Cascardo, ropade mördaren "Gol!" ("Mål!") för varje kula. Mördaren, Humberto Muñoz, greps strax efteråt och dömdes till 43 års fängelse, men han släpptes fri redan 2005. Mordet anses ha varit en "bestraffning" för självmålet, medan en annan teori är att mördaren, som var livvakt åt de rika Gallón-bröderna, var utskickad av något av de spelsyndikat som satsat stora pengar på att Colombia skulle vinna matchen.

FOTBOLLSHISTORIA från den 2:a juli.

2010 Suarez hands räddar Uguguay.
 

Uruguay spelade idag 2010 kvartsfinal i VM i Sydafrika. De mötte överraskningslaget Ghana. Afrikanerna tog ledningen i första halvlek och Uruguay kvitterade i andra. Det blev förlängning och i sista minuten av den nickade Dominic Adiyiah in Ghanas ledningsmål, men… I sista stund dök Luis Suarez upp som en extra målvakt och räddade ett givet mål för Ghana och avancemang. Ghana fick en chans till då Asamoah Gyan skulle slå in straffen. Den tog i ribban och det stod fortfarande 1-1 och matchen skulle avgöras på straffar. Dessa vann Uruguay med 4-2 och de gick till semifinal. Suarez som givetvis blev utvisad hade räddat sitt lag vidare i VM med en avsiktlig hands. Efteråt sa han: ”Guds hand tillhör mig nu!”

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 2:a juli.

Danny ROSE blir 30 år

Daniel Lee "Danny" ROSE är född 1990 i Doncaster, England.
Försvarare
55 U- och 29 A-landskamper för England och 4 landskamper för Storbritannien (2016-).

Klubbar som spelare:
Leeds United (2005-07),
Tottenham Horspur (2007-),
Watford (2009 lån),
Peterborough United (2009 lån),
Bristol City (2010-11 lån),
Sunderland (2012-13 lån).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 2:a juli.

Alex MORGAN blir 31 år

Alexandra Patricia "Alex" MORGAN Carrasco är född 1989 i San Dimas, Kalifornien USA.
Anfallare
10 U- och 169 A-landskamper för USA (2010-).

Klubbar som spelare:
California Golden Bears (2007–10),
West Coast FC (2008–09),
California Storm (2010),
Pali Blues (2010),
Western New York Flash (2011),
Seattle Sounders Women (2012),
Portland Thorns FC (2013–15),
Orlando Pride (2016–),
Lyon (2017 lån)

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 2:a juli.

PAK Nam-Chol blir 35 år

PAK Nam-Chol är född 1985 i Pyongyang, Nordkorea.
Mittfältare
74 A-landskamper för Nordkorea (2004-12).

Klubbar som spelare:
April 25 (2004-12),
Muangthong United (Tahailand) (2012-14),
Sisaket (2014 lån)

Han har gjort näst flest landskamper i Nordkoreas fotbollslandslag.

DAGENS ORD.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln