• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 7:e januari 2020

Ingen röd dag i Danmark.
Olika uppfattning om vad som är bästa laget!

Zlatans staty kan ju sändas till Milano!
Peter Linde verkar ha fått en del om bakfoten!
Vet någon om Arsenal spelar med bästa laget eller inte?
Zlatan i Milan!


FOTBOLLSHISTORIA:
1970: Kaizer Motaung bildar Kaizer Chiefs.
2006: Xabi Alonso gör ett "ishockey-mål" i tom kasse.
2013: Messi får sin fjärde Ballon d`Or i rad.

FÖDDA:
Eden, Davide.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN MÅNDAGEN DEN 6:e JANUARI 2020

Ingen röd dag i Danmark.


Igår firades det Trettondedag jul till minne av Jesus dop, de tre vise männen och i England talar man om ”Twelve Days of Christmas”. Det är i stora delar av den kristna världen en helgdag och fri från jobb. Nu kan jag väl inte säga att vi i vår familj firar dagen, och för Frida som går in i sista månaden som tandläkare i Danmark så var det ingen ledighet alls. Danskarna har inte Trettondedag jul i sin kalender överhuvudtaget. Det har vi i Sverige, och det innebar att jag slapp gå upp klockan fyra och skjutsa äldsta dottern till Hyllie station. Det gjorde yngsta dottern. Fast henne får jag åka till tågstationen idag istället. Dock inte förrän vid femtiden på morgonen.
 

Olika uppfattning om vad som är bästa laget!


Det var alltså en lugn dag med hundpromenad och svar på upprörda inlägg på Facebook. Det blir alltid så då jag kritiserar något storlag som har fanatiska supportrar här i Sverige. Jag klagade på att storlagen i England inte ställer upp med bästa lagen i FA-cupen. I förrgår visade TV Liverpool mot Everton och då jag påstod att Klopp inte plockat ut bästa laget så påstod Liverpoolfans att det hade han visst. Det är ju klart att eftersom Liverpool vann matchen så kanske supportrarna har rätt och att det var Liverpools bästa uppställning. Men som tur är så har vi olika uppfattning och saker och ting här i världen, och det är ju tur. Det hade ju varit hemskt om alla tyckt samma i allting.
 

Zlatans staty kan ju sändas till Milano!


Ta bara frågan om Donald Trump. Här finns det många som tycker olika. Jag skulle inte bli förvånad om han väljs till ny president i nästa val också, trots att det verkar som om hela världen är emot honom. Vi har ju vår egen Trump i Zlatan. Fast om jag får välja mellan de två så blir det Zlatan. Han är något med oförarglig. Han var ju till och med nästan timid i sitt första framträdande i Milan igår. Trots lagkamraternas missar och felbeslut så applåderade Zlatan alla lagkompisarna. Det verkar ju som om både han och Milan trivs med varandra. Så varför inte skicka statyn av Zlatan till Milano. Nu då den ändå är nedsågad.
 

Peter Linde verkar ha fått en del om bakfoten!


Ingen kan väl ha blivit förvånad av detta tilltag. Fast det finns en som är förvånad och besviken: skulptören Peter Linde. Han verkar ha fått allt om bakfoten då han tar det som ett påhopp på honom själv. Peter Linde har gjort en utmärkt fin skulptur, men han verkar inte ha en aning om vem som han skulpterat. Det är ju ingen som är förargad på Linde som sågat ner statyn. Felet ligger helt på de politiker i Malmö som tänker oerhört kortsiktigt och trodde de skulle bli populära för att de tog emot statyn och satte upp den på ett helt felaktigt ställe. Sedan kan jag hålla med Linde i ett uttalande och det är att de som tagit ”lagen i egna händer” och sågat ner statyn är skyldiga till ett brott och ska straffas. Men sedan är frågan hur mycket resurser som Malmöpolisen kan och ska lägga ner på detta brott i förhållande till andra grövre.
 

Vet någon om Arsenal spelar med bästa laget eller inte?


Kvällen avslutade jag med gårdagens FA-cupmatch. Jag såg efter om jag kunde reta upp några Arsenal-supporters genom att anklaga Arteta för att inte ta ut det bästa laget i matchen mot Leeds. Men här stötte jag på problem. Ingen, inte ens ledning eller tränare i Arsenal, vet vilket som är det bästa Arsenallaget. Om de nu inte hade bästa laget så gjorde de som Liverpool. De vann med 1-0. Leeds toppar ju League Championship och det var de som var närmast segern i första halvlek. Arsenal hade andra och det var där de trillade in målet som tar den vidare i FA-cupen. Leeds är utslaget.
 

Zlatan i Milan!

FOTBOLLSHISTORIA från den 7:e januari.

1970 Syafrika får en ny fotbollsklubb

Idag 1970 bildades det en fotbollsklubb i Sydafrika. På den tiden fanns en fotbollsliga i USA som hette NASL (North American Soccer League). Det var då som alla stora spelare köptes upp av de Nordamerikanska klubbarna. Här fanns åldrande superstjärnor som Pelé, George Best, Johan Cruyff och Franz Beckenbauer. Det fanns även en spelare från Sydafrika vars namn är Kaizer Motaung. Han spelade i Orlando Pirates, Atlanta Chiefs och Denver Dynamos.

Det var under perioden mellan han var i Atlanta och Denver som han stannade några år hemma i Soweto i Sydafrika. Klubben han bildade då, uppkallade han efter sig själv och den klubb han lämnade i USA. Kaizer och Chiefs. För tillfället spelar klubben i högsta divisionen som i Sydafrika är Premier Soccer League. Tre gånger har de blivit mästare.

Om man granskar klubbmärket så kan man undra var en indianhövding kommer in i Sydafrika, men det är Kaizer Motaung som plockat detta från Atlanta Chiefs klubbmärke.

FOTBOLLSHISTORIA från den 7:e januari.

2006 Liverpool vidare i FA-cupen
 

Tredje omgången av FA-cupen spelades idag 2006. Det är denna omgång Premier Leaguelagen gör sin entré. Liverpool hade åkt till Luton för att lätt manövrera ut Championship-laget. Luton hade ledningen med både 2-0 och 3-1 innan Liverpool tog sig samman och lyckades vända till 4-3. Men Luton tryckte på för en kvittering och tog upp sin målvakt för att fa ytterligare en anfallare. Då fick Xabi Alonso tag på bollen och från en bit in på egen planhalva kunde han rulla in bollen i tomt mål och slutresultatet 5-3. Det visade sig vara en bra språngbräda till hela mästerskapet som Liverpool vann i den jämna finalen mot West Ham 3-3 och straffar.

FOTBOLLSHISTORIA från den 7:e januari.

2013 fjärde raka för Messi.

Lite försenat delades idag 2013 Ballon d'Or ut till de bästa spelarna och managers under 2012. Lionel Messi vann sin fjärde raka ”guldboll”. Kanske inte så konstigt då han under fjolåret slog Gerd Müllers gamla rekord från 1972 på 85 mål i klubb- och landslag under ett år. Messi gjorde 91 mål 2012. Däremot lyckades hans lag Barcelona bara vinna en titel och det var Spanska cupen. De andra pristagarna var USA:s Abby Wambach. Bästa managers blev Spaniens Vicente del Bosque och vår egen Pia Sundhage.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 7:e januari.

Eden HAZARD blir 29 år

Eden Michael HAZARD är född 1991 i La Louvière, Belgien
Mittfältare
37 U- och 106 A-landskamper för Belgien.

Klubbar som spelare:
Royal Stade Brainois (1995-2003),
Tubize (2005–2005),
Lille (2005-2012) 
Chelsea (2012-19),
Real Madrid (2019-).

Under VM 2018 gjorde Hazard en magnifik turnering där han som lagkapten bar sitt Belgien till ett VM-brons, vilket var landets första VM-medalj genom alla tider. Han utsågs även till hela VM:s bästa spelare efter Kroatiens Luka Modric.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 7:e januari.

Davide ASTORI blev 31 år

Davide ASTORI var född 1987 i San Giovanni Bianco, Italien.
Försvarare
4 U- och 14 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
Pontisola (1997-2001),
Milan (2001–08),
Pizzighettone (2006–07 lån),
Cremonese (2007–08 lån),
Cagliari  (2008–16),
Roma (2014–15 lån),
Fiorentina (2015–16 lån),
Fiorentina (2016–18).

Den 4 mars 2018 hittades Astori död på sitt hotellrum i Udine. Hela Serie A-omgången denna dag ställdes in på grund av dödsfallet.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv