• Boris idrottsblogg

Fredagen den 16:e september 2016.

De svenska damerna kan man lita på! Grattis till EM!
Även Mourinho verkar tycka att Europa League är fullkomligt ointressant.
Inför ett överklagande per halvlek som det finns i tennisen. Då hade det inte blivit något mål.

Domaren ska lägga till tid vid byte. Det gjorde han inte igår. Inte ns domaren verkar tycka Europa League är så viktigt!

FOTBOLLSHISTORIA: 
1937: Första direktsända fotbollsmatchen i TV. (Arsenal)
1996: 183 km/h är det hårdaste skottet uppmätt i Premier League.
2007: Zlatan gör sin 100:e match i italiensk klubbfotboll.

FÖDDA: Willy, Rene, Neville.
LIVERPOOLARE: Jimmy, Karl-Heinz.
DAGENS TRÖJA
SVERIGEs förstatröja 2013/14.

De svenska damerna kan man lita på! Grattis till EM!


Dagens stora fotboll spelades på Gamla Ullevi i Göteborg. Där gällde det en EM-slutspelsplats till 2017. Svenska damerna tog emot Slovakien och allt skulle lösa sig enkelt så att Sverige skulle vara klara till EM i Nederländerna till sommaren. Dam-EM har utökats till 16 lag och givetvis tog sig Sverige dit. 2-1 slutade matchen och detta var det första målet Svenskorna släppte in i kvalet. Med sju raka segrar så är sista matchen mot Danmark på tisdag betydelselös för Sverige som har ointagliga 21 poäng. Även danskorna bör klara sig till EM oavsett hur matchen slutar. Grattis Sverige och Pia.
 

Även Mourinho verkar tycka att Europa League är fullkomligt ointressant.


Det jag satt och tittade på var den fullkomligt ointressanta Cupen Europa League. Matchen Feyernoord mot Manchester United kunde bli något stort. Det är ju två lag som båda vunnit Champions League en gång i tiden. Feyenoord gjorde det innan det ens hette Champions League. Det var på den tiden då Europas två bästa lag var Feyenoord och Celtic och svenske Ove Kindvall avgjorde med ett mål i förlängningen. Kanske gjorde detta att Feyenoord försökte ställa upp med det bästa laget. Mourinho hade plockat ut ett hopskrap att ett antal reserver och valde att sätta A-lagsspelarna på bänken.
 

Inför ett överklagande på ett domslut, per halvlek som det finns i tennisen. Då hade det inte blivit något mål.


Detta gjorde att det inte hände speciellt mycket i första halvlek. Det tyckte tydligen den gode Jose också, så efter 63 minuter satte han in alla sina tre avbytare. Inget speciellt listigt drag då man inte bara vänder en matchbild hur som helst i mitten av andra halvlek. Att detta var en andrahandsmatch bevisades också av domarinsatsen. Feyenoord gjorde ett mål som de fick godkänt, men passningen som var avgörande för målet var helt klart offside. Tänk om man som i tennisen kunde överklaga ett domslut och be att videogranska. Då hade det inte blivit mål.
 

Domaren ska lägga till tid vid byte. Det gjorde han inte igår. Inte ns domaren verkar tycka Europa League är så viktigt!


En annan miss domarna gjorde var att de först påstod att det var tre minuter kval efter 90 minuter. Under denna tid byter Feyenoord en spelare i ett byte som tar cirka en minut. Det tar domaren ingen notis om för efter tre minuter blåser han av matchen. Nej, inte bara inställningen av spelade och ledare utan även domarna visar att då mat ska dra ner på antal lag i Champions League så är det dags att tänka om hur resterande cupturnering(ar) ska se ut. Detta blir något för den nyvalde UEFA-presidenten Aleksander Ceferins från Slovenien att bita i.

FOTBOLLSHISTORIA från den 16:e september 1937 Arsenal på TV. 1996 hastighetsrekord. 2007 Zlatans 100:e i Italien

 

1937 Första direktsända TV-matchen

 
BBC sände idag 1937 den allra första direktsända TV-matchen. Fast det finns inget resultat bevarat någonstans hur det gick. TV-sändningen varade bara en kvart och då var det en presentation av startuppställningen och bara lite fotboll i början av matchen. Då det var en match mellan Arsenals A-lag och Arsenals reserver så var det ingen seriematch där resultatet finns bevarat. Detta var andra gången Arsenal var först. De var också första laget som var med i en direktsänd radiosändning. Det var 1927 mot Sheffield United. Den matchen slutade 1-1.
 

1996 rekordskott mot mål

 
Arsenal hade sparkat manager Bruce Rioch. I väntan på att Arsene Wenger skulle ta över fick Stewart Houston och Pat Rice leda dagens match mot Sheffield Wednesday. Det var problem med belysningen och matchen blev 25 minuter försenad. Onsdagslaget tog ledningen. En alldeles färsk Patrick Vieira fick debutera redan efter 25 minuter. Det dröjde tills andra halvlek innan Arsenal kom igång. Vid full tid hade de reducerat genom David Platt och sedan gjorde Ian Wright ett hat trick. 4-1 slutade det, men Sheffield United gick inte lottlösa. David Hirst hade ett rekord med sig efter matchen. Han gjorde det hittills hårdaste skottet mot målet i Premier Leagues historia. Visserligen tog det bara i ribban, men det uppmättes till 183 km/h.
 

2007 Zlatan 100 matcher

 
MFF och Ajax, sedan kom Zlatan Ibrahimovic till Italien och Juventus sommaren 2004. Efter två säsonger blev Juventus degraderat för Calciopoli-skandalen då ett antal klubbar anklagades för att ha påverkat vilka domare som hade dömt deras matcher. Juve beslöt att truppen skulle förbli intakt, men på något underligt sätt lyckades Zlatan komma därifrån och bli Interspelare. Idag 2007 mötte Inter Catania på hemmaplan. De vann med 2-0. Trots att Zlatan gick mållös från matchen så var den ändå ett litet jubileum. Det var Ibrahimovic´s 100:e match i ett italienskt klubblag.

FÖDDA IDAG

65 år Willy VAN DE KERKHOF född 1951
Mittfältare
63 landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare: 1966 till 1988
Twente
och PSV Eindhoven

65 år Rene VAN DE KERKHOF född 1951
Anfallare
47 landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare: 1966 till 1989
FC Twente,
PSV Eindhoven,
Apollon Smyrnis,
Seiko,
Helmond Sport
och FC Eindhoven.

58 år Neville SOUTHALL född 1958
Målvakt
92 landskamper för Wales.

Klubbar som spelare: 1970 till 2002
Llandudno Town,
Bangor City,
Conwy United,
Winsford United,
Bury,
Everton,
Port Vale (lån),
Southend United (lån),
Stoke City,
Doncaster Rovers,
Torquay United,
Huddersfield Town (lån),
Bradford City,
York City,
Rhyl,
Shrewsbury Town,
Dover Athletic,
Shrewsbury Town igen
och Dagenham & Redbridge.

Lag som tränare: 1999 till 2009
Wales landslag,
Dover Athletic,
Hastings United
och Margate.

LIVERPOOLARE

Blev 77 år Jimmy GRAY född 1900
Försvarare
Skotte.

Klubbar som spelare: Transvaal (1921-26),
1926 till 1930 tillhörde han Liverpool FC, men det blev endast 1 match och 0 mål i A-laget.
Exeter City (1930-36)

51 år Karl-Heinz RIEDLE född 1965
Anfallare
4 U- och 1 OS-landskamp för Västtyskland och 42 landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare: Augsburg (1982-86),
Blau-Weiß 90 Berlin (1986-87),
Werder Bremen (1987-90),
Lazio (1990-93),
Borussia Dortmund (1993-97),

1997 till 1999 spelade han för Liverpool FC. Det blev 76 matcher och 15 mål.
Fulham (1999-2001)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv