• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 25:e maj 2017.

Zambia går starkt i U-20 VM.
Det gör även Uruguay.
Tävlingen som korar lag nummer 17 i Europa.
Manchester United till Champions League.
Lustigt att United inte valde de nya tröjorna.
"Zlatan, stanna så ska du få ligga med min fru!"

NYA TRÖJOR
Stade Rennais och Dundees förstatröjor 2017/18

GÅRDAGENS SKVALLER:
Mario, Alexis, Stefan.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1934: Lilla väskfinalen i Uruguay.
1967: Celtic är första laget från Storbritannien som vinner Mstarcupen.
2005: Liverpools mirakel i Istanbul.

FÖDDA IDAG:
Daniel, Luc, Carlos.

DAGENS TRÖJA

Zambia går starkt i U-20 VM.


Gårdagens VM matcher spelades i Sydkorea. Grupp C och D avverkade andra omgången i gruppspelet. I Grupp C Har Zambia kopplat greppet. Två raka segrar. Igår var det Iran som fick se sig besegrade med 4-2 och då ligger ändå Iran kvar på andra plats på tre poäng. Costa Rica och Portugal spelade 1-1 och tog varsitt poäng och delar tredje platsen.
 

Det gör även Uruguay.


D-gruppen har Uruguay som vunnit två raka, igår med 2-0 över Japan. Sydafriaka ligger sist i gruppen med noll poäng. De förlorade till Italien med 0-2 igår. Detta betyder att matchen mellan de båda lag som har tre poäng var blir direkt avgörande vilka som ska få följa Uruguay till åttondelsfinalerna. Kampen stor mellan Japan och Italien.
 

Tävlingen som korar lag nummer 17 i Europa.


Annars var den stora matchen den som skulle besluta vilket lag som är Europas 17:e bästa klubblag. Det är nämligen den placering som kommer efter de 16 lag som spelat Champions League i vår. Mest att spela för hade Manchester United. En seger för dem skulle inte bara betyda 17:e bästa lag utan även en Champions Leagueplats till hösten. Ajax som blev tvåa i nederländska ligan har redan en kvalplats till UEFAs förnämsta liga till hösten.
 

Manchester United till Champions League.


Matchen var inte av någon större kvalitet. Trots att Ajax hade mest bollinnehav och chanser så var det aldrig några vassa chanser. Det kändes aldrig oroligt för att Manchester United inte skulle vinna. Efter två stycken turmål och svagt Ajaxförsvar så var titeln hemma. Zlatan fick sin 33:e titel och frågan är om han inte är sugen på att stanna kvar i United nu då de är klara för Champions League. Tränare Mourinho har ju med Porto vunnit Europs League för att åter därpå vinna Champions League.
 

Lustigt att United inte valde de nya tröjorna.


Lite förundrad var jag över gårdagens matchdresser. Ajax som just presenterat sina nya dresser var hemmalag och använde nästa års kit. Manchester United har fått en ny bortadress i svart och fräckt mönster, men istället valde man årets blå ställ. Men det fungerade ju bra trots det. Sedan var allt lite avslaget inför den stora fest som Friends Arena hade förberett. Allt beroende på sprängdådet i Manchester i förrgår. Av alla personer som visat sitt deltagande för offren gillade jag Robbie Fowers bäst. ”Måtte han som utförde sprängningen brinna i Helvetet!”
 

"Zlatan, stanna så ska du få ligga med min fru!"


En annan kommentar från matchen igår var då Unitedspelarna firade segern och Zlatan gick ut mot publiken. En massa fotografer trodde det var för att de skulle få ta kort på honom, men Zlatan körde bort fotograferna så att han kunde ta en selfie. Han ville nämligen ha med en banderoll som en Unitedsupporter hade gjort. Där stod: "Zlatan, stanna så ska du få ligga med min fru!"

NYA TRÖJOR

STADE RENNAIS förstatröja 2017/18


Franska division 1 laget Stade Rennais presenterade sin hemmatröja som kommer från Puma. En väldigt enkel röd skapelse som kunde varit ganska tråkig, men det svarta och vita i krage och ärmar förhöjer tröjan lite.

DUNDEE FC förstatröja 2017/18


Skotska Premier Leaguelaget Dundee FC och Puma presenterade den nya svarta hemmatröjan för nästa säsong. Svart med vita prickar på axlarna och en knapp i halsen. Det är exakt samma modell som Leicester Citys nya hemmatröja. Helt OK. Svart är ju alltid lite fräckt.

GÅRDAGENS SKVALLER

MARIO BALOTELLI


Nices anfallare Mario Balotelli kan hamna i Sampdoria som ersättare till Patrik Schick eller Luis Muriel, enligt uppgifter.
Sampdoria riskerar att tappa sina två anfallare Patrik Schick och Luis Muriel i sommar.
Nu uppger Premium Sport att Serie A-klubben tittar på eventuella ersättare.
Enligt uppgifterna överväger Sampdoria att lägga bud på Mario Balotelli, som numera tillhör Nice. 
26-åringen har gjort totalt 17 mål för den franska klubben den här säsongen.

ALEXIS SANCHEZ


Det chilenska förbundet skrev av misstag att Alexis Sanchez tillhör Bayern München i senaste landslagstruppen.
På sistone har det ryktats en hel del om en övergång till Bayern München.
I dagarna uppmanade dessutom Arturo Vidal sin landslagskompis Alexis Sanchez att ansluta.
Chile har i dagarna släppt sin trupp till Confederations Cup och inledningsvis stod det att Alexis tillhör Bayern München, rapporterar flera internationella medier.
Det chilenska förbundet korrigerade snabbt truppen och ändrade till Arsenal. Ett misstag som satt fart på spekulationerna än mer.
Samtidigt uppger El Mercurio att Alexis agent Fernando Felicevich träffat representanter från Bayern München för att diskutera detaljer om en möjlig övergång i sommar.
Alexis sägs kunna få en årslön på omkring 125 miljoner kronor och att Bayern kan betala närmare 565 miljoner kronor för att köpa loss honom.

STEFAN SCHWARZ


David Moyes har lämnat Sunderland. Nu vill tidigare svenske landslagsstjärnan Stefan Schwarz ta över som manager.
Sunderland är på jakt efter en ny manager då David Moyes valt att avgå efter degraderingen från Premier League.
Nu skriver Daily Mail att Stefan Schwarz, som spelat för Sunderland, uttryckt sitt intresse för att ersätta Moyes.
48-åringen har en FIFA Pro-licens och är därmed kvalificerat för jobbet. Schwarz medger att uppdraget lockar.
– Jag tillbringade fyra väldigt bra år i Sunderland och det är en klubb som jag verkligen bryr mig om. Jag har spelat för en del väldigt stora klubbar i Europa och vunnit många troféer, men min tid i Sunderland är där uppe med alla de (storklubbarna), säger Schwarz till Evening Chronicle och fortsätter:
– Jag tror att jag förstår mentaliteten hos Sunderlands fans och kulturen i området. Sunderlands lag måste ha en identitet, och spelarna behöver känna till sina plikter och ansvar gentemot varandra. Jag vet också hur man ska arbeta med spelare från många olika kulturer, vilket är viktigt i den moderna sporten. Om chansen att bli manager i Sunderland kommer skulle jag självklart vara mycket intresserad.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1934 cupfinal i Uruguay.
1967 Celtic vinner.
2005 Miraklet i Istanbul

1934 The valise derby

 
Idag 1934 spelades finalen i Uruguayanska cupen. Den går under namnet ”the valise derby”. Valise är en liten väska, och det var en sådan som var sydabock i matchen. Lagen som möttes var Peñarol och Nacional. Matchen stod 0-0 då en Peñarolspelare slog ett inlägg som gick igenom straffområdet. Bollen gick utanför kortlinjen där Nacionals fysioterapeut hade sin läkarväska. Bollen träffade väskan och studsade in på planen igen och Peñarol gör mål. Givetvis blir det stora protester och två Nacionalspelare blir utvisade. Slutligen inser domaren vad som hänt och underkänner målet. Allt rabalder har tagit så lång tid att man tvingas bryta matchen då det blir mörker. Matchen blir uppskjuten och omspel sker den 27:e augusti. Då vinner Nacional med 3-2.

1967 Celtic tar första brittiska segern

 
Idag 1967 spelades Mästarcupfinalen på Estádio Nacional i Lissabon. Finallagen var Inter och Celtic. Redan i 7:e minuten satte Inters Sandro Mazzola en straff och sedan spelade italienarna som italienska lag gjorde på den tiden. Elva spelare drog sig ner i eget straffområde för att försvara ledningen. Det höll till 63:e minuten då Tommy Gemmell lyckades kvittera. Inter kunde inte ställa om och sex minuter före slutsignalen gjorde Stevie Chalmers segermålet för skottarna. Detta var första gången ett brittiskt lag vann Mästarcupen. Truppen bestod av 15 spelare och 14 av den kom inom en radie på 15 kilometer från Glasgow.

2005 Champions Leaguefinalen som hos Liverpool-fans kallas ”Miraklet i Istanbul”.

 
Idag 2005 hade 69600 personer samlats på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul. Finallagen var Milan och Liverpool. Det började med att italienarna startade bäst. Efter ledning med 3-0 i halvtid var det många som höll på Liverpool som slutade titta på förnedringen. Men i andra halvlek startade miraklet. Ett självsäkert Milan slappnade av och efter en kvart var ställningen 3-3. Detta stod sig även efter förlängningen. Segraren skulle koras på straffar. Här blev hjälten Jerzy Dudek som räddade två straffar och fick Serginho att sätta sin straff i trävirket. Då Dudek räddade Andriy Shevchenkos straff behövde inte Liverpool lägga sin sista. Miraklet i Istanbul var ett faktum och Liverpool var Champions League-mästare.

FÖDDA IDAG

64 år Daniel PASSARELLA född 1953 i Chacabuco, Argentina
Försvarare
70 landskamper för Argentina.

Klubbar som spelare:
1971-73 Sarmiento,
1974-82 River Plate,
1982-86 Fiorentina,
1986-88 Inter,
1988-89 River Plate igen.  

Lag som tränare:
1989-94 River Plate,
1994-98 Argentinas landslag,
1999-2001 Uruguays landslag,
2001 Parma,
2002-04 Monterrey,
2005 Corinthians,
2006-07 River Plate. 
1978 var han kapten i Argentinas landslag som blev världsmästare.

50 år Luc NILIS född 1967 i Hasselt, Belgien.
Anfallare
31 U- och 56 A-landskamper för Belgien,

Klubbar om spelare:
1973-80 Halveweg Zonhoven,
1980-86 Winterslag,
1986-94 Anderlecht,
1994-2000 PSV Eindhoven,
2000 Aston Villa.  

Lag som tränare:
2005-06 K. Heusden-Zolder S.K. (teknisk direktör),
2006-11 PSV Eindhoven (scout),
2007-10 PSV Eindhoven (assisterande),
2011 Kasımpaşa SK (assisterande),
2011-13 Gençlerbirliği S.K. (assisterande),
2015- PSV Eindhoven (anfallstränare)

38 år Carlos BOCANEGRA född 1979 Upland, Kalifornien, USA.
Försvarare
110 landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
1997-99 UCLA Bruins,
2000-04 Chicago Fire,
2000 MLS Pro-40 (lån),
2004-08 Fulham,
2008-10 Rennes,
2010-11 Saint-Étienne,
2011-13 Glasgow Rangers,
2012-13 Racing Santander (lån),
2013-14 Chivas USA

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln