• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 1:a november 2017.

Champions League, stort eller...
Roma överlägset i en jämn match (???)

Övriga grupper.
Byte i toppen av League Championship.


FOTBOLLSHISTORIA:
1897: Juventus bildas och så småningom blir rött svartvitrandigt av misstag.
1952: Scarth gör troligen det snabbaste hat tricket i Engelsk fotboll.


FÖDDA IDAG:
Mark.

DAGENS TRÖJA
A S ROMAs förstatröja 2016/17

Idag fick det bli en tröja från någon av vinnarna i Champions League igår. PSG tog största segern, men Romas 3-0 på en bättre motståndare, Chelsea, gör att jag väljer denna tröja idag.

Champions League, stort eller...


Så var  det dags för en stor Champions Leaguekväll igen, fast stor och stor. Det är inte mycket sensationer som händer under hösten i denna turnering. Det är för många dåliga lag med. Om man måste har spel i grupper så borde det funnits ytterligare ett par utslagningsomgångar tidigt på hösten så att gruppspelet blir jämnare. Kanske det hade räckt med tre lag i varje grupp. Ettan och tvåan till vårens slutspel och trean till Europa League.
 

Roma överlägset i en jämn match (???)


Mitt intresse var svenskt. Jonas Eriksson dominerade ju helt och håller Roma mot Chelsea då det var han som var domare. Men då första mötet i London slutade 3-3 så var matchen intressant även om det varit en domare från något annat land. Innan en minut hade passerat så stod det 1-0. Men det var bara jämnt i statistiken och spelet på planen. Målmässigt var Roma överlägset och vann med 3-0. Fast visst blir det Roma och Chelsea som går vidare från denna grupp. Atletico Madrid och Qarabag spelade 1-1 och de båda får kämpa om en tredje plats och Europa League.

ROMA - CHELSEA 3-0

Övriga grupper.


Grupp A har Manchester United som igår vann mot fyran i  gruppen, Benfica, med 2-0. Unted till vårens slutspel. Sedan fanns de5t en spelande svensk Pontus Wernbloom som såg till att stänka dit 2-1 för sitt CSKA Moskva mot Basel. Det betyder att dessa båda har sex poäng var och här finns lite spänning kvar. Grupp B är redan klar då två omgångar återstår. Paris SG obesegrade och Bayern München är redan klara för slutspelet och Celtic och Anderlecht har en tredje plats att jobba för. Slutligen avverkades två matcher i Grupp D och här spelade alla lag oavgjort igår, men visst är det som så många trodde i förväg, Barcelona och Juventus som går vidare. Barca är klart och  Sporting Lissabon har en liten chans, men kommer troligen att bli trea.
 

Byte i toppen av League Championship.


Den enda stora liga som spelade igår var League Championship. Engelska andraligan avverkade omgång 15 och Sheffield United fick lämna ifrån sig förstaplatsen då de förlorade med 1-0 till Queens PR. Både Wolverhampton och Cardiff vann och tog sig förbi och belade de två platserna i toppen som ger dem en direktplats till Premier League. Fast det är ju 31 omgångar kvar.  

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 1:a november

1897 Då ”Den gamla damen” var riktigt ung.

 
Några studenter från Massimo D'Azeglio Lyceum bestämde sig att idag starta en fotbollsklubb i Turin. Den kom att heta Juventus. Namnet är latin för ”Ungdomens tid”. Då de brittiska öarna var föregångare vid bildandet av fotbollsklubbar på denna tid så kallades Juventus för Football Club, på engelska alltså. Det var inte ovanligt på den tiden att italienska klubbar spelade i urtvättade tröjor i röd nyans som så småningom blev rosa. 1903 blev Juventus lovade nya röda tröjor från Nottingham Forest. Något blev fel och istället kom det svartvitrandiga tröjor från Notts County. Sedan dess spelar Juventus, som har smeknamnet ” Bianconeri” eller även ”Den gamla damen” i svartvitrandigt.

1952 Englands snabbaste hattrick?


Jimmy Scarth hette en man som spelade ibland annat Gillingham FC. Det gjorde han åtminstone idag 1952. Då mötte han Gillingham Leyton Orient i Division 3 södra. Inom loppet av 2 minuter och 30 sekunder hade Jimmy gjort Engelska ligornas snabbaste hattrick. Ett nytt rekord på 2 minuter och 20 sekunder kom 2004 då James Hayter i Bournemouth gjorde sina tre mål mot Wrexham. Då man senare studerade sändningen från idag 1952 och en med ny tidsräkning, kom man fram till att Scarths tre mål kom på två minuter jämt. Men det som redan var inskrivet i statistiken kunde inte ändras, så än idag är det frågan om inte Englands snabbaste hattrick gjordes idag 1952?

FOTBOLLSSPELARE som är födda idag den 1:a november

54 år Mark HUGHES född 1963 i Ruabon i Wrexham i Wales
Anfallare
72 matcher för Wales.
Klubbar som spelare:
1978-86 Manchester United,
1986-88 Barcelona,
1987-88 Bayern München (lån),
1988-95 Manchester United igen (),
1995-98 Chelsea,
1998-2000 Southampton,
2000 Everton,
2000-02 Blackburn Rovers.
Lag som tränare:
1999-2004 Wales landslag,
2004-08 Blackburn Rovers,
2008-09 Manchester City,
2010-11 Fulham,
2012 Queens Park Rangers,
2013- Stoke City.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv