• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 26:e augusti 2021

Väder för inomhusgöra.   MFF hade faktiskt två jättefördelar hos domarna.   Charlie Watts död.   Oddsen på Keith måste ha varit lägstKanske en Zlatan-staty ändå

IDAG: 26/8 -21:
Temadagar:
Alla hundars dag
Jämställdhetsdagen
Polisens dag

Namnsdag:
Östen

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 26/8:
1963: Alfredo di Stéfano kidnappas.
1982: Shankly Gates på Anfield öppnas.

FOTBOLLSPROFIL FÖDD 26/8:
Rachel VAN HOLLEBEKE.

DAGENS MATCHTRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR FRÅN ONSDAGEN DEN 25/8 2021.

Väder för inomhusgöra.


Vädret var inte det gynnsammaste igår. Då tänker jag på uteverksamheter som golf. Fast det fanns inte på programmet då jag var hundpassare. Innan dess hann jag fixa lite extra blandfärs då jag skulle tillaga en köttfärslimpa som eventuellt ska vara middag på fredag. Jag hann både tvätta mig själv och de fotbollströjor som jag hade i tvättkorgen. Dock sköttes dessa tvättar på två olika platser i hemmet. Det blev även en liten hundrunda innan jag kollade tidningen.
 

MFF hade faktiskt två jättefördelar hos domarna.


Det innehöll blandade nyheter. Glädjande var så klart MFFs avancemang i Champions League då det är en Malmötidning som är min morgonavisa. Jag tänkte på att jag hade skrivit om MFFs otur men VAR-granskningar, men det fanns mist två händelser som gick Malmös väg. Då tänker jag på Anders Christiansen otroligt höga spark i eget straffområde där han klackar Ludogorets anfallare i huvudet då benet är på väg ner. Experterna i studion ansåg att MFFaren träffade bollen först så då skulle det inte vara straff. Men alla brytningar utanför straffområdet påstås det inte ha någon betydelse om man tar bollen först då man sedan även sparkar till spelaren. Då ska det vara frispark. Så vad var skillnaden. Andra fördelen var att domaren lagt till fem minuter som extra tid. I två av dessa pysslades MFFare om på planen och sedan bytte man två spelare. Istället för att som normalt då lägga till sju minuter så blåste domaren av matchen efter exakt fem minuter.
 

Charlie Watts död.


Då tidningarna mestadels innehåller sorgliga nyheter så får väl Charlie Watts död räknas dit. Trummisen i The Rolling Stones som räknats som den lugne och coole strök allts med i måndags. Hans dödsorsak har inte angetts, men han har under flera år kämpat med strupcancer. Charlie blev 80 år. I sin ungdom lyssnade han mycket på jazz och bestämde sig för att bli trumslagare. 1960 spelade han med ett lokalt band när han träffade Alexis Korner, som övertygade Watts om att gå med i Korners band Blues Incorporated. Samma år fick bandet en ny sångare och två nya gitarrister; Mick Jagger, Brian Jones och Keith Richards. Då blev det för mycket för Charlie. Han hade sin utbildning som reklammakare att tänka på och hoppade av. 1962 kontaktades han av bandet igen som behövde en trummis. Bandet hade ändrat namn till Rolling Stones och i januari 1963 gick Charlie med igen.
 

Oddsen på Keith måste ha varit lägst.


Året därpå gifte sig Charlie med Shirley Ann Shepherd. De var gifta i 57 år fram till Charlies död. Redan 1969 decimerades Rolling Stones då Brian Jones fick sparken av de övriga medlemmarna eftersom Brian hade stora drogproblem och bara några veckor senare hittades han död i sin swimmingpool. Det var Brian som från början hade bildat gruppen, valt deras låtar och medlemmar och var den mest inflytelserika och intelligenta i gruppen. Allt detta kastade han bort på droger. Även de andra hade problem med droger och trots att Charlie var den coola så var han också med om att testa bl a heroin. Det ryktas att vid ett tillfälle då det var fest hade Mick Jagger kallat Charlie för: ”Min trummis!” Varvid han fått en lusing och svaret: ”Det är du som är min jävla sångare!” Oddsen för att Charlie Watts skulle bli den andre medlemmen av Rolling Stones att stryka med var väl inte så stora. Lägst odds i detta sammanhang måste Keith Richards ha. Men 77 år gammal så hänger han med än. Fast frågan är om det blir så mycket fortsättning. Många påstår att utan Charlie Watts vid trummorna så finns det inget Rolling Stones längre.
 

Kanske en Zlatan-staty ändå?


Sedan måste jag säga att jag börjat fundera på Zlatan-statyn igen. Jag läser och ser att före matchen på lördag då Manchester City tar emot Arsenal så ska man avtäcka två statyer på City of Manchester Stadium, som arenan hette då den invigdes 2003, men av sponsorskäl döptes den om 2011 till Etihad Stadium. Hur som helst så handlar det inte om två avlidna spelare som uträttat storheter för Manchester City utan om två ännu verksamma idrottsmän. Vincent Kompany och David Silva är statyer utanför arenan och till nästa år ska de få sällskap av Segio Agüero. Detta är ju spelare som nu inte längre stöttar klubben utan håller till i Anderlecht (Vincent tränare), Real Sociedad (David Silva spelare) och Barcelona (Agüero). Så frågan är hur Manchesterbor kommer att förhålla sig till dessa statyer när vissa Malmöbor vandaliserade Zlatan-statyn. Det verkar alltså som om jag har svängt i denna fråga.

IDAG: TORSDAGEN DEN 26/8 2021.

TEMADAGAR:
Alla hundars dag

Alla hundras dag, egentligen National Dog Day. Som hörs på namnet så är det ett amerikanskt påfund som husdjursexperten Colleen Paige instiftade 2004. Datumet kommer sig av att Colleen och hennes familj adopterade sin första hund den 26:e augusti. Men viss är det väl värt att göra lite extra för sin hund idag.
 

Jämställdhetsdagen

”Jämställdhetsdagen, en dag då man uppmärksammar lite extra, skillnader mellan flickor och pojkar samt kvinnor och mäns möjligheter att påverka samhället och sina egna liv.” Detta citat är hämtat från Socialdemokraternas sida i Växjö. Och det är väl så man får se jämställdhetsdagen, fast det kan ju inte bara gälla mellan män och kvinnor utan även alla andra som inte har beslutat vilket kön de tillhör.
 

Polisens dag

Den sista torsdagen i augusti firas Polisens dag. En dag då man hyllar det fantastiska arbetet poliser i Polismyndigheten och Säkerhetspolisen gör för människors trygghet och för ett fungerande samhälle. Polisens dag är instiftad av Polisförbundet.

NAMNSDAG:
Östen
 

Namnsdagar för den 26:e augusti i kronologisk ordning:
 
Före 1901 – Zephyrinus (till minne av en påve från 200-talet)
1901–1985 – Östen
1986–1992 – Östen, Ejvind (utgått) och Öjvind (utgått)
1993–2000 – Östen och Ejvind
Från 2001 – Östen

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 26:E AUGUSTI.

1963 Alfredo kidnappas.
 

Både Pelé och Maradona har hävdat att Alfredo di Stéfano var den bäste fotbollsspelaren genom tiderna. Han föddes i Argentina och var landslagsspelare både där och i Spanien. (Han avslutade som landslagsman även för Colombia, 6 stycken landskamper). Di Stefano kom till Real Madrid 1953. Då han var med klubben på turné idag 1963 i Caracas i Venezuela bröt sig revolutionären Paul del Rio in på di Stefanos hotell och kidnappade honom under pistolhot. Del Rio hade hoppats på att inleda en revolution liknande den Castro gjort på Kuba. Genom kidnappningen skulle hans organisation ” Fuerzas Armadas de Liberación Nacional” bli känd över världen.
 

Två dagar senare släpptes di Stefano oskadd. 2005 förenades de två igen. Då var det premiär för filmen ” Real, the Movie” och denna händelse fanns med. Paul del Rio hade då gett upp sina planer om revolution sedan länge och arbetade som skulptör och konstnär.

Alfredo och hans kidnappare till höger Alfredo och hans kidnappare till höger

1982 Shankly Gates öppnas för första gången.
 

Liverpools store manager var Bill Shankley, 1959 till 1974. Han tog klubben till tre ligatitlar, två FA-cuptitlar och en UEFA-cupvinst. Den 29:e september 1981 ville hans hjärta inte vara med längre. Samtidigt passade Liverpool på att bygga ut och om Anfield. En ingång skulle hedra Bill och den kallades Shankley Gates. Som kronan på verket fanns på toppen en snidad utsmyckning med Liverpools emblem och texten ”You´ll never walk alone”. Idag 1982 invigdes och öppnades denna port för första gången.
 

Inskriptionen ”You´ll never walk alone” är en låt som Liverpoolbandet Gerry & the Pacemakers fick en stor hit med 1963. Låten togs genast upp som kampsång av Liverpool men också skottska Celtic. Vilken klubb som var först är svårt att bevisa. Först med att spela in låten var däremot Frank Sinatra. Det gjorde han 1945. Det var då ”You´ll never walk alone” skrevs av amerikanerna Richard Rodgers och Oscar Hammerstein II. Den var med i musikalen Carousel som hade premiär på Broadway i New York 1945.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 26:E AUGUSTI.

Rachel VAN HOLLEBEKE blir 36 år

Rachel Marie VAN HOLLEBEKE är född 1985 i Del Mar, Kalofornien, USA. Före 2012 hette hon Rachel BEUHLER
Försvarare
50 U- och 113 A-landskamper för USA (2004-2015).

Klubbar som spelare:
Stanford Cardinal (2003–06),
San Diego WFC SeaLions (2006–08)
FC Gold Pride (2009–10),
Boston Breakers (2011),
Atlanta Beat (2012),
Portland Thorns FC (2013-15).

OS-guld 2008.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv