• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 3:e januari 2017.

Om man inte ska klaga finns inget att säga om matchen Middlesbrough - Leicester City.
Alla topplag vinner. Alltså är inte Liverpool ett topplag.
West Hams olyckliga domslut gör att fotbollen har mycket att lära av andra sporter vad det gäller att ha tydliga regler.
Fotbollsregler är som Bibeln. Inte några klara regler utan alla kan tolka dem på sitt eget sätt.


FOTBOLLSHISTORIA: 
En väldigt fattig dag då det gäller något större i fotbollshistorien.

FÖDDA IDAG: Lee.
LIVERPOOLARE: Arthur.

DAGENS TRÖJA
EVERTONs förstatröja 2006 - 2007.

Om man inte ska klaga finns inget att säga om matchen Middlesbrough - Leicester City.


Det skulle bli en heldag med Premier League igår. Det var visserligen inte så att jag följde varje minut för tittar man på fotboll på TV genom en dator som jag alltid gör, så är det bara att ”spola” tillbaka om det skulle ha hänt något viktigt. Så jag hann med en del andra saker också under eftermiddagen. En sak som jag funderade på var om jag skulle sluta skriva en massa negativt om bara vara positiv i kommentarerna av matcherna jag sett.
 

Alltså börjar jag med matchen 13:30 mellan Middlesbrough och Leicester City, och ska jag inte skriva något negativt så är matchen redan sammanfattad med slutresultatet 0-0.
 

Alla topplag vinner. Alltså är inte Liverpool ett topplag.


Andra matchen var intressant. Jag har hela jul- och nyårshelgen åter och åter påpekat att alla topplag vinner över alla bottenlag. Det gäller alla matcher hittills utom en. Fast det är nog så att Liverpool inte är ett riktigt topplag. I så fall spelar man inte 2-2 mot Sunderland. Men det var en match med många chanser, så där kan jag inte klaga.
 

West Hams olyckliga domslut gör att fotbollen har mycket att lära av andra sporter vad det gäller att ha tydliga regler.


Sista matchen mellan West Ham och Manchester United kan Bilic säkert klaga på. Inte för att hans West Ham spelade dåligt utan för att han fick en man felaktigt utvisad. Min inställning till utvisningar växer sig starkare för varje år. En annan detalj som är mycket märklig vad det gäller fotboll, är att man vägrar använda sig av den teknik som finns. 0-2 gjordes av Zlatan och han visste själv att han var offside och tofflade lite halvhjärtat bollen i mål. I alla andra boll- och pucksporter kan målchanser och tveksamma mål granskas av videoupptagningar. Det hade tagit max 15 sekunder att konstatera att målet var ogiltigt. Alltså en fjärdedel av den tid det tar att byta en spelare i det ledande laget då det återstår fem minuter av en match.
 

Sedan finns det även regeln med när en match är slut. I fotboll är det ju domaren som är den enda som vet. Ofta lägger han till en symbolisk tid av en minut i första halvlek och tre minuter i andra. Ofta blåser han av då denna löjligt korta tilläggstid är slut. Enligt vad jag kan om fotbollsregler så är det bara vid straff som man låter tiden gå längre, men alla domare (åtminstone de tre jag såg igår) blåste både hörna och frispark då tiden gått ut. Trots detta tilläts dessa situationer spelas ut. Frisparken jag tänker på tog en och en halv minut innan alla ställt upp och kommit överens om vem som skulle skjuta. Sedan passades frisparken fram och domaren lät målchansen få fortsätta. I handboll har man ju regeln att ett frikast får läggas då tiden är slut, men det måste gå direkt i mål. Då domarna inte klarar av att blåsa när tiden är slut i fotboll, så låt alla fasta situationer spelas ut och inte bara straffar.
 

Fotbollsregler är som Bibeln. Inte några klara regler utan alla kan tolka dem på sitt eget sätt.


Lät det som om jag klagade mot slutet? Eller kan det sägas vara något konstruktivt som kan få fler att förstå sig på fotboll om man har klarare regler. För fotbollen är en av de krångligaste sporter att begripa sig på eftersom det inte finns några riktiga regler utan bar riktmärken som det är upp till varje domare att tolka som han vill.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Denna tröja lyckades Micke i Fotbollsaffären få hem tidigt på våren 2007. Då var den inhämtad speciellt till mig. Tröjan har en speciell stil med ett assymetriskt mönster runt kragen och på ärmarna.

Umbro och Chang fortsätter att jobba ihop med Evertons tröjor.

Denna tröja tog Everton till en sjätte plats i Premier League. Det innebar en UEFA-cupplats. I FA-cupen detta år blev det förlust till Blackburn efter omspel i tredje omgången. Den omgång då Premier Leaguelagen går in i turneringen.

Ingen fotbollshistoria den 3:e januari!


Här brukar det alltid finnas lite fotbollshistoria, men den tredje januari är en mycket fattig dag när det gäller något stort eller märkligt, så det blir inget. Vi får se om dagen 2017 kan ge något att ta med till nästa år!

FÖDDA IDAG

40 år Lee BOWYER född 1977 i Canning Town i östra London.
Mittfältare
19 U- och 1 A-landskamp för England.

Klubbar som spelare:
Senrab (1989-91),
Charlton Athletic (1991-96),
Leeds United (1996-2003),
West Ham United (2003),
Newcastle United (2003-06), 
West Ham United igen (2006-09) ,
Birmingham City (2009-11)
Ipswich Town (2011-12).

LIVERPOOLARE

Blev 65 år Arthur BERRY född 1988 i Liverpool
Högerytter
25 amatörlandskamper för Storbritannien (England).

Klubbar som spelare:
Oxford University,
Wrexham (vid sex olika perioder mellan 1907-14),

vid olika tillfällen mellan 1908 och 1912 representerade han även Liverpool. Det blev totalt 4 matcher och inga mål.
Fulham (1909),
Everton (1910-11),
Oxford City (1912, 1913-14),
Northern Nomads (1914) 

Han blev dubbel olympisk mästare i fotboll både 1908 och 1912.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv