• Boris dagliga blogg

Söndagen den 13:e december 2020

Julkulsmålning, sallad, julkalendrar, Midsomer och i bakgrunden lite, lite Premier League.

FOTBOLLSHISTORIA:
1981: Liverpool kanske borde ha stått över igen.

FÖDDA:
Mikael, Santi.

DAGENS LUCKA.

Sedan 2017 har jag haft en kalender på bloggsidan. I år är det Premier Leaguelagens 20 fotbollsarenor plus fyra andra engelska arenor Klicka på luckan och gissa vilken arena. Scrolla sedan ner för att få svaret och lite mer fakta om stadion.

DAGENS TRÖJA.

Jodå, till sist lyckades Watford peta in ett mål i bortamatchen mot Birmingham. Då är det en Watforttröja som gäller för mig dagen efter. Alltså idag på Luciadagen. Den dag som jag de senaste tio åren haft Italiens vita bortatröja från EM 2008. Men det blev ändring på det i år.

FAKTA OCH TANKAR OM LÖRDAGEN DEN 12/12 2020.

Julkulsmålning, sallad, julkalendrar, Midsomer och i bakgrunden lite, lite Premier League.


Igår var det en dag fylld med Premier League. Totalt blev det tio minuter var av de tre sista matcherna. Det skulle till en hundpromenad. Sedan hade jag jobb med en present som jag ska ge till en stor Arsenal-fantast på måndag. Det skulle målas två julkulor av Arsenals första- och andratröja. Där försvann match ett.

Efter det var det dags att sätta ihop middagen. Då inte yngsta köttätande dottern kom hem detta veckoslut så hade resen av familjen beställt en sallad. Jag komponerade den med vad jag inhandlat i fredags. Sallad, tomat, gurka, oliver, fetaost, majs, jordnötter, tonfisk, varmrökt lax och räkor. Till detta serverade jag ugnsvarma minibaguetter. Sedan skulle detta ätas och till efterrätt var det dagens kaffe från kaffekalendern och choklad från den egenhändigt gjorda chokladkalendern. Där gick match två.
 

Det var inte helt sant att hela matchen mellan Newcastle och West Bromwich försvann. Jag såg de sista tio minuterna och att Newcastle vann med 2-1. Sedan började jag titta på de första tio minuterna av det som kallades omgångens stora match. Den mellan de två Manchesterlagen United och City. Men så kom jag på att det som kallas ”stora” matcher oftast bara blir skit då lagen glömt andemeningen med fotboll. Nämligen att man kan bara vinna om man gör mål. ”Stormatcher” går oftast ut på Att inte släppa in mål. Alltså oftast tråkig fotboll och 0-0.
 

Så familjen tittade på alla Julkalendrar i TV och sedan var det hundarnas kvällspromenad. Då den var över kollade jag upp så att ”stormatchen” hade blivit 0-0, och det hade den. Everton och Chelsea avslutade kvällen, men då kom vi på att det var dags att se ett ”Morden i Midsomer” istället. Det blev avsnitt 51 ”Last Year's Model”. Tre mord per avsnitt är det vanliga, men här inträffade faktiskt inte ett enda mord. Mordet hade redan begåtts då avsnittet började. Sedan blev det mer som en gammal ”Perry Mason” där Barnaby omprövade sina bevis och under rättegångens gång fick den mordanklagade friad.

Efter det blev det de sista tio minuterna av Everton mot Chelsea som slutade 1-0, målet på en straff. Fem mål på fyra matcher, och det skylldes i studion på att det inte fanns någon publik. Då kunde inte spelarna prestera på topp. Fast då säsongen startade fanns heller ingen publik och då fullkomligen vräkte lagen in mål, så det snacket med saknad av publik köper jag inte. Möjligen är spelarna slöa efter alla sjukdomskänningar och isoleringar.

FOTBOLLSHISTORIA från den 13:e december.

1981: Liverpool förlorar då de äntligen ställer upp.

Den Intercontinentala cupen inleddes 1960, och fram till 2004 så var det en match mellan segraren i Mästarcupen (Champions League) och den Sydamerikanska cupen. Liverpool stod som mästare både 1977 och 1978 men ville inte ställa upp i Intercontinentala Cupen, men idag 1981 hade de rest till Tokyo's National Stadium för att inför 62 000 åskådare ta sig an brasilianska Flamengo. Det var första framträdandet i cupen för båda lagen. Elaka tungor gjorde gällande att det hade varit lika bra om Liverpool stått över även dagens final. Det var aldrig någon tvekan om att segern för Flamengo var rättvis. 3-0 slutade det.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 13:e december.

Mikael LUSTIG blir 34 år

Carl Mikael Lustig föddes 1986 i Umeå i Västerbotten. Då det blev fotboll för Micke så startade han i den lilla klubben i Umeå, Sandåkern. Där blev han back och försvarsspelare. Detta fungerade så bra att han sökte sig högre upp i serierna. Han hjälpte GIF Sundsvall upp i Allsvenskan, men då de ramlade ut efter en säsong så var det proffslivet som gällde. Mikael har alltså spelat en säsong i Allsvenskan. Han har hittills gjort 23 U- och 87 A-landskamper för Sverige (2004-, och fler lär det bli.

Klubbar som spelare:
Sandåkerns SK (2000-02),
Umeå FC (2003-05),
GIF Sundsvall (2005-08),
Rosenborg BK (2008-11),
Celtic (2012-19),
Gent (2019-20),
AIK (2020-).

Som meriter har Mikael blivit norsk mästare två gånger och skotsk mästare sex gånger. 2016/17 valdes han med i årets lag för skotska Premiership.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 13:e december.

Santi CAZORLA blir 36 år

Santiago "Santi" Cazorla González föddes 1984 i Llanera som ligger i Asturien i norra Spanien. Då han kom från en fotbollsälksnde familj så var det tidigt klart att Santi också skulle syssla med detta. Pappa José Manuel och äldre bror Fernando har också varit fotbollsspelare. Han är kusin med Raul Gonzaléz Blanco och med Mark Gonzaléz. Han startade i den lokala klubben Real Oviedo innan han som mittfältare blev proffs i Villarreal. Han har gjort 7 U- och 80 A-landskamper för Spanien (2004-19).

Klubbar som spelare:
Real Oviedo (1996-2002)
Villarreal (2002-06),
Recreativo (2006-07),
Villarreal igen (2007-11),
Málaga (2011-12),
Arsenal (2012-18),
Villareal (2018-20),
Al Sadd )2020-).

2008 och 2012 blev han Europamästare. Santi är också hundälskare. En av hans tre hundar heter ”Zlatan”.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv