• Boris dagliga blogg

Söndagen den 23:e februari 2020

Födelsedagskalas.
Stackars Hanna, Herrarna kan man lita på, de var aldrig spännande.
Tottenham är inte Barcelona.
Seriefinal (Liverpool frånräknat).
VAR måste hatas i Bournemouth!

Reglerna för VAR i Premier League måste ses över!

IDROTTSHISTORIA:
1901: Skottlands strörsta segermarginal.
1930: Fransk lagkapten som senare blir avrättad.
2000: Sir Stanley dör.
2017: Succétränaren sparkas.

FÖDDA:
Mido, Gareth.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGGTEXT FRÅN LÖRDAGEN DEN 22/2 2020

Födelsedagskalas.


Det var det stora födelsedagskalaset igår för Ebba. Alltså för hennes vänner och bekantar. En av dem kommer alltid ner från Stockholm. Efter att Ebba hämtat henne på Sturup så var det min tur att bidra. Nämligen med att ”klä” kladdkaka med diverse olika mousse, och garnera dem. Igår blev det ”vit chokladmousse” och ”hallonmousse” garnerade med blåbär och hallon. Sedan förpassades jag väldigt gärna upp på övervåningen. Där finns min TV, och i den var det sport hela eftermiddagen.
 

Stackars Hanna, Herrarna kan man lita på, de var aldrig spännande.


Förutom fotboll var det skidåkning. Det var lite världscuptävlingar i sprint från Norge och vad passade bättre än att Norge fick vinna dessa tävlingar. Jag såg då Falla vann samernas final, men herrarnas missade jag. De sex finalisterna där bestod av en italienare och fem norrmän. Den stackars italienaren kom sist. Mer intressant var sidskyttestafetterna. Först var det damerna och det såg risigt ut för Sverige i början, men på tredje sträckan gjorde Linn Persson en fantastisk insats. Inför sista skyttet så stod det mellan Norge och Sveriges Hanna Öberg. De sköt samtidigt, men bra försprång för de övriga. Norskan sköt fullt och Hanna missade fyra skott. Det blev straffrunda och en femte plats. Då var herrarna bättre att följa. Det räckte med första skyttet. Efter det var Sverige så långt efter att de aldrig mer var med vid skjutningarna då TV följde de tio topplagen. Fast det blev en tionde plats till slut, tre och en halv minut efter segrande Frankrike. Jodå, Norge blev tvåa.
 

Tottenham är inte Barcelona.

 
Sedan var det fotboll och Premier League för hela pengen. Det skulle väl föreställa toppmatcher som lördagen startade med och avslutade med. Londonderbyt mellan Chelsea och Tottenham var ju lite si och så då Tottenham saknade sina bästa anfallare i Kane och Son som båda är långtidsskadade. Hade det Barcelona så hade Man köpt in en ny anfallare trots att det inte är tillåtet att skriva nya kontrakt, men då fixar man dispens. Nu fick Tottenham och Mourinho se sig slagna än en gång under veckan. 2-1 slutade det.
 

Seriefinal (Liverpool frånräknat).


Sista matchen mellan Leicester och Manchester City var ju trean mot tvåan, så visst var det en toppmatch. Med en Vardy i gammal god form hade Leicester kunnat vunnit, men nu har han ju tillfälligt slutat göra mål och sätter skotten som bäst i stolpen. Citys målskytt Agüero är inte mycket bättre. Han hade chansen att ge sitt lag ledningen på en straff, men missade. Istället fick Manchester City lita på Jesus. Han, Gabriel Jesus, brukar göra mål på Leicester. Alltså behövde han bara komma in på plan som avbytare, och vara inne i tre minuter innan han hade satt segermålet till 1-0.
 

VAR måste hatas i Bournemouth!


Klockan fyra-matcherna var fyra stycken och topplaget här var Sheffield United. De var åtminstone det högst placerade laget i tabellen. De tog också ledningen med 1-0 över Brighton, men bar fyra minuter senare kvitterade bortalaget och så slutade den matchen 1-1. Annars var den stora samtalsmatchen efteråt Burnley mot Bournemouth. Här var hemmalaget klar favorit och de vann också med 3-0, men den segern ska de tacka de nya reglerna med VAR för. Det var nämligen så arr Bournemouth tog ledningen med 1-0, men vid granskning av målet så dömdes det bort för en mycket tveksam handssituation där bollen studsade på en axel till målgöraren, som ju inte blev målgörare då det dömdes bort. Burnley gjorde 1-0 och strax därefter gjorde Bournemouth ett fullständigt regelrätt 1-1. MEN… nu backade man bandet till en situation en halv minut före kvitteringen. I Bournemouths straffområde hade bollen tagit på axeln på en Bournemouthförsvarare. Fast VAR-domaren tyckte det var hands. Alltså fick Burnley en straff och Bournemouths mål dömdes bort. Vem som helst kunde varit knäckt efter detta och det var Bournemouth. 3-0 slutade det och än en gång så måste jag undra och VAR är rätta vägen att gå.
 

Reglerna för VAR i Premier League måste ses över!


Jag måste säga att jag har totalvänt från att vara lyrisk till att det äntligen fanns för att skipa rättvisa till det att jag är emot det nu. Inte för att det skulle ta lång tid eller så, utan för att man blir helt lurad om man kan gå tillbaka och ändra de senaste minuternas spel för att kolla upp vad som hänt i tidigare situationer. Att inte vinka eller blåsa utan att titta på situationer minuter efter de hänt är helt fel. Blås av direkt och kolla, och låt inte spelet fortsätta. Det fanns även situationer i TV-matcherna där stämplingar och klara utvisningar kollades och sedan friades. Bedömningar som nästa vecka med andra VAR-domare blir till utvisning. Tyvärr så måste det till lite klarare regler inom fotbollen och speciellt måste man ändra reglerna för när, hur och för vad som det ska kollas på VAR.

IDROTTSHISTORIA från den 23:e februari.

1901 Skottland – Irland

Sandy McMahon blev fyramålsskytt i Skottlands största seger. Sandy McMahon blev fyramålsskytt i Skottlands största seger.

Idag 1901 spelades första matchen i 1901 års Brittiska mästerskap. De regerande mästarna Skottland tog emot Irland på Celtic Park i Glasgow. Det blev aldrig riktigt spännande och då matchen var över hade Skottland tagit sin största seger i historien. 11-0. Irland hade förlorat 19 år tidigare till England med 13-0 så det var inte deras största förlust.

IDROTTSHISTORIA från den 23:e februari.

1930 Alexandre Villaplane är kapten för franska landslaget

Alexandre Villaplane som kapten står längst bak till höger. Alexandre Villaplane som kapten står längst bak till höger.

Idag 1930 var mittfältaren Alexandre Villaplane kapten för det franska landslaget för första gången. Det blev förlust med 2-0 till Portugal. Alexandre fick fortsätta att leda sitt land i de kommande världsmästerskapen 1930 i Uruguay. Därefter började han ägna sig åt annat än fotboll. Under andra världskriget var han en trogen nazist och för detta avrättades han den 26:e december 1944.

IDROTTSHISTORIA från den 23:e februari.

2000 Stanley Matthews ställer skorna.

Staley Mattews mottar den första Guldbollen, Ballon d'Or Staley Mattews mottar den första Guldbollen, Ballon d'Or

Idag 2000 avled den engelske fotbollslegendaren Sir Stanley Matthews. Han blev 85 år gammal. Förutom all historia som omgav Stanley så var det faktiskt så att han var världens förste vinnare av ”Guldbollen”. Utmärkelsen Ballon d'Or instiftades 1956, och den allra första gick alltså till en engelsman som avled idag 2000.

IDROTTSHISTORIA från den 23:e februari.

2017 Ranieri inte längre önskvärd.

Claudio Ranieri får sparken som Leicesters manager. Claudio Ranieri får sparken som Leicesters manager.

Idag 2000 avled den engelske fotbollslegendaren Sir Stanley Matthews. Han blev 85 år gammal. Förutom all historia som omgav Stanley så var det faktiskt så att han var världens förste vinnare av ”Guldbollen”. Utmärkelsen Ballon d'Or instiftades 1956, och den allra första gick alltså till en engelsman som avled idag 2000.

IDROTTSPROFIL som föddes den 23:e februari.

MIDO blir 37 år

MIDO Ahmed Hossam Hussein Abdelhamid är född 1983 i Kairo, Egypten.
Anfallare
13 U- och 51 A-landskamper för Egypten.

Klubbar som spelare:
Zamalek (1990-2000),
Gent (2000-01),
Ajax (2001-03),
Celta Vigo (2003 lån),
Marseille (2003-04),
Roma (2004-06),
Tottenham Hotspur (2005-06 lån),
Tottenham Hotspur (2006-07),
Middlesbrough (2007-10),
Wigan Athletic (2009 lån),
Zamalek (2009-10 lån),
West Ham United (2010  lån),
Ajax (2010 lån),
Zamalek (2011-12),
Barnsley (2012-13).  
 
Lag som tränare:
Zamalek (2014-15),
Ismaily (2015),
Zamalek igen (2016),
Lierse (2016),
Wadi Degla (2016-17),
Al Wehda (2018–19),
El Makkasa (2019–20).

IDROTTSPROFIL som föddes den 23:e februari.

Gareth BARRY blir 39 år

Gareth BARRY är född 1981 i Hastings, England
Mittfältare
38 U-, 1 B- och 53 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Brighton & Hove Albion (1995-97),
Aston Villa (1997-2009),
Manchester City (2009-14),
Everton (2013-14 lån)
Everton (2014-17),
West Bromwich (2017-).

Barry tog säsongen 2017/2018 rekordet från Ryan Giggs som den som gjort flest Premier League-matcher totalt. Giggs rekord låg på 632 matcher. Barry stannade på 653 matcher.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv