• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 25:e februari 2020

Seger och serieledning i bowlingen.
Rusningstrafik???
Klart att Liverpool alltid vinner till slut.
Ny boll i Premier League.


IDROTTSHISTORIA:
1967: Åska dödar spelare
2001: Första final i en Engelsk cup som avgörs på straffar.

FÖDDA:
Eduardo, Park, Yuji, Jenny.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGGTEXT FRÅN MÅNDAGEN DEN 24/2 2020

Seger och serieledning i bowlingen.


Måndag igår och hade man jobbat så hade det varit att släpa sig tillbaka till skolan efter en veckas Sportlov. Nu var inte våren så tuff då det bröts av med många lov. Nu är det i stort sett lov alltid. Det var precis vad det var igår. Inte mycket som hände fram till klockan sex. Då var det tid för mig att vara i Löddeköpinge för att spela en ny match i den bowlingliga jag är med i. Igår spelade jag tillsammans med den bäste vi har i laget. Faktiskt hände något som inte hänt så ofta på senare år. Jag slog honom i två av serierna. I första spelade vi lika dåligt båda två, men han var sämst. I andra serien var han över 200 poäng, så där hade jag ingen chans. Men sista serien hade vi 180 och 170 poäng och jag var det som hade 180. Fast tävlingen går ju inte ut på att slå varandra i laget utan att slå motståndaren. Det gjorde vi och nu leder vi serien igen efter fem i omgångar.
 

Rusningstrafik???


Måndagar betyder också att jag hämtar en Familje-matlåda på City Gross. Jag upptäckte att det gick att hämta ut den mellan klockan fyra och nio. Alltså kunde jag vänta att hämta det tills efter bowlingen. Då åkte jag ju ändå förbi, så att jag slapp trängas i rusningstrafiken, klockan fyra. Ett märkligt ord detta ”Rusningstrafik”. Varför kallas det så då trafiken står stilla?
 

Klart att Liverpool alltid vinner till slut.


Omgång 27 spelades klart igår i Premier League. Då Liverpool var iväg före jul och blev världsmästare för klubblag fick de ställa in matchen mot West Ham. Den spelades den 29:e januari och Liverpool vann i London med 2-0. Redan igår, en knapp månad efter förra mötet så var de två lagen ingång mot varandra igen. Denna gång hade Liverpool hemmaplan. 1-0 efter ett par minuter och frågan var hur stor segern skulle bli. I mitten av andra halvlek började många undra om de skulle få se en stor sensation. Då ledde bottenlaget West Ham med 2-1. Sedan bjöd Fabianski på mål nummer två och då förstod man att här blir det inga sensationer. Och mycket riktigt kom även 3-2 och Liverpool hade tagit sin 26:e ligaseger denna säsong.
 

Ny boll i Premier League.


Allt som vanligt igen alltså i Premier League. Fast inte riktigt. Trots att man spelar vintersäsongen så övergav man den gula vinterbollen till veckans omgång. Och Premier League gick inte tillbaka till höstens vita sommarboll. Istället hade man plockat fram en ny boll som är tänkt att kunna hjälpa VAR koll bättre. Fråga mig inte hur. Kanske är det helt enkelt bara en kommersiell sak, då även matchbollar och replicas av dessa säljs som smör. Premier Leagues nya boll är vit med orangea cirklar.

IDROTTSHISTORIA från den 25:e februari.

1967 dödsfall i fotbollsmatch

Idag 1967 spelade Highgate United kvartsfinal i FA Amateur Cup mot Enfield. Efter knappt en halvtimmes spel inträffade det märkliga att ett åksväder hastigt drog in över fotbollsplanen. Blixten slog ner i mittcirkeln och tre spelare slogs till marken. Matchen bröts givetvis och spelarna kördes i ilfart till sjukhus. Två av dem klarade sig bra efter lite vård, men Tony Allden avled av sina skador dagen efter. Denna sorgliga händelse förde med sig att omspelet hade samlat över 30 000 åskådare som ville hylla minnet av Allden.

IDROTTSHISTORIA från den 25:e februari.

2001 vann Liverpool som ingen annan gjort förr.
 

Idag 2001 spelades Ligacupfinalen i England. Matchen spelades i Cardiff på Millennium Stadium och det var Liverpool som mötte Birmingham City.  73 500 fanns på läktaren och fick se Liverpool ta ledningen med 1-0. Det verkade bli slutresultatet, men strax före 90 minuter kvitterade Birmingham på en straff. Det blev förlängning och efter det straffar. Då Jamie Carragher satte sin straff betydde detta 5-4 och Birminghams Andy Johnson var tvungen att göra mål, men hans straff var inte bättre än att Sander Westerveld kunde rädda och segern gick till Liverpool. Detta låter som en av många finaler, men den var den första i den Engelska finalen i FA eller Ligacuphistorien som avgjordes på straffar.

IDROTTSPROFIL som föddes den 25:e februari.

EDUARDO blir 37 år

EDUARDO Eduardo Alves da Silva är född 1983 i Rio de Janeiro, Brasilien
Anfallare
12 U- och 64 A-landskamper för Kroatien.

Klubbar som spelare:
CBF Nova Kennedy (junior),
Bangu (1996-98),
Dinamo Zagreb (1999-2007),
Inter Zaprešić (2002-03 lån),
Arsenal (2007-10),
Sjachtar Donetsk (2010-14),
Flamengo (2014-15),
Sjachtar Donetsk igen (2015-16),
Atlético Paranaense (2017),
Legia Warsaw (2018).

Han flyttade till Kroatien som 15-åring då han blev värvad av Novalja. Eduardo fick kroatiskt medborgarskap 2002, två år senare debuterade han i både U21-landslaget och A-landslaget.

IDROTTSPROFIL som föddes den 25:e februari.

PARK Ji-Sung blir 39 år

PARK Ji-Sung är född 1981 i Goheung, Sydkorea
Mittfältare
25 U- och 100 A-landskamper för Sydkorea.

Klubbar som spelare:
Myongji University (1995-2000),
Kyoto Purple Sanga (2000-03),
PSV Eindhoven (2003-05),
Manchester United (2005-12),
Queens Park Rangers (2012-14),
PSV Eindhoven igen (2013-14 lån).

2005 ansågs Park vara storfavorit till att vinna "årets asiatiske fotbollsspelare". Chansen såg dock ut att gå förlorad då AFC meddelade att nominerade spelare som inte kom till galan i Kuala Lumpur i Malaysia skulle diskvalificeras. Detta skapade tumult i Asien, speciellt då andra favoriter som Japans Shunsuke Nakamura och Irans Ali Karimi inte heller kunde dyka upp.
Den officiella ceremonin hölls 30 november 2005 – exakt samma dag som Manchester United spelade en ligacupsmatch mot West Bromwich Albion. Park stod inför ett svårt beslut och valde att strunta i utmärkelsen och spelade matchen istället. Medan ceremonin pågick spelade Park matchen som tog Manchester till kvartsfinal genom en 3–1-vinst. Engelsk och koreansk media kritiserade starkt AFC för att ha uteslutit Park på grund av detta.

IDROTTSPROFIL som föddes den 25:e februari.

Yuji NAKAZAWA blir 42 år

Yuji NAKAZAWA är född 1978 i Yoshikawa, Saitama, Japan
Försvarare
12 U- och 112 A-landskamper för Japan.

Klubbar som spelare:
América (1996–97),
Tokyo Verdy (1999–2001),
Yokohama F. Marinos (2002–18).

Han startade spela för Yoshikawa Higashi Junior High School och Misato Technology High School, men väckte inget större intresse bland talangscouter. Dock hade han bestämt sig för att bli fotbollsproffs och flyttade till Brasilien. Där förbättrade han sin fotbollskunskaper och tränade och spelade med América Mineiro.

IDROTTSPROFIL som föddes den 25:e februari.

Jenny BINDON blir 47 år

Jenny BINDON född 1973 i Belleville, Illinois, USA
Målvakt
77 A-landskamper för Nya Zeeland.

Klubbar som spelare:
Belle-Clair Soccer (1979–86),
Three Kings United
Glenfield Rovers
Bay Olympic
Hibiscus Coast

Lag som tränare:
Takapuna AFC (2016),
UCLA Bruins (2017–19 assisterande och målvaktstränare),
Loyola Marymount Lions (2019-).

Mellan 1991 och 1998 spelade hon även basketboll och tennis på elitnivå. 
Då hon är gift med nyazeeländaren Grant Bindon, och flyttade dit så blev hon landslagskvinna för Nya Zeeland istället för USA.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv