• Boris dagliga blogg

Måndagen den 8:e april 2019

Nu är det sommar och shortsen är på.
För mycket fuskskador i Arsenal.
Det visade sig bli rätt med VAR.
Kul att ha Watford i FA-cupfinal.
Att göra en "MFF" betyder att man missar en straff.
​​​​​​​Det blev inget sensationellt med PSG-matchen.


FOTBOLLSHISTORIA:
1908: The Strongest bildas.
2010: AFC Aldermaston slår nytt engelskt rekord.

FÖDDA:
Jerry, Igor, Therese, Grzegorz.

DAGENS TRÖJA

Nu är det sommar och shortsen är på.


Det är på sin plats att starta med lite personliga dagboktanteckningar även idag. Det beroende på att igår blev det sommar. Det blir det för mig den dag på våren då jag byter från långbyxor om jag ska ut, till shorts. Nu är det bytt för i år. Dags att byta tillbaka är alltid samma tid varje höst. Det är nämligen den dag som vi skiftar tid och går över till normaltid igen. Alltså i slutet av oktober. Vårbyter sker alltid tidigast då vi går över till sommartid och senast den första maj. 2019 kom det alltså den 7:e april.
 

För mycket fuskskador i Arsenal.


Den dagen spelades det även ett antal fotbollsmatcher. Som den engelsman jag är då det gäller denna sport så fanns det en Premier Leaguematch och en FA-cupmatch att sätta tänderna i igår. Fast det visade sig att jag satte tänderna i den middag jag lagade till familjen under dessa matcher också, så det blev inte 100% tittande på engelsk fotboll. Först ut var Everton mot Arsenal och det verkade som om Londonlaget redan hade tankarna på torsdagens Europa League kvartsfinal mot Napoli. Det var inte mycket fotboll Arsenal presterade. Mest låg spelarna ner och krävde att alla skulle titta på dem då de var dödligt sårade, för att sekunderna efter ”behandling” kunna springa vidare som om ingenting hänt. Jag vet inte hur många gånger Alexandre Lacazette låg ner i dödsångest. Det är ju fruktansvärt löjligt att se. Usch och tvi! Tur att Everton vann med 1-0.
 

Det visade sig bli rätt med VAR.


Andra matchen som egentligen skulle tilldra sig hela mitt intresse var vem som ska få möta Manchester City i  FA-cupfinalen den 18:e maj på samma arena som semifinalerna spelades, Wembley. Det var här fiskgratängen kom in i bilden och då jag själv kom in i bilden av semifinalen gjorde Wolverhampton precis 0-2. Enklar offside och då det fanns VAR så borde målet vara bortdömt. Självklart tyckte jag detta då jag håller på Watford. Men målet godkändes. Bilderna visades många gånger och jag fattade inte varför man har VAR och sedan struntar i att andända bildera. Men fjärde gången de visade offsiden i en uppförstorad stillbild så såg även jagen liten utsträckt Watford-försvarar-fot som fanns i linje med målgörare Raul Jimenez huvud. I linje och alltså inte offside.
 

Kul att ha Watford i FA-cupfinal.


Så som matchen kom att utveckla sig så var det desto häftigare då Watford tog sig till final. Först en strålande reducering av inhoppande Gerard Deulofeu. Sedan en straff på övertid som kapten Deeney dundrar in. I förlängningen gör Deulofeu 3-2 innan han skadar sig och Ken Sema får göra sitt första inhopp på Wembley. Det blir alltså Watford som får möta Manchester City i finalen. Kul för dem och  mig, men tyvärr brukar Watford förlora mot lag som är högre placerade i tabellen. Wolves har en oavgjort mot City i ligan så kanske hade de passat bättre som finalmotståndare om man vill att detska bli en sensation i FA-cupen.
 

Att göra en "MFF" betyder att man missar en straff.


Lite sensation är det redan i Allsvenskan. MFF går dåligt. IFK Göteborg spåddes en riktigt usel säsong efter förlusten i första matchen mot Eskilstuna, men igår körde de över Elfsborg med 3-0 och de gjorde även en ”Malmö FF”, alltså missade en straff. Östersund slog Falkenberg med 3-2 och Hammarby och Kalmar spelade 1-1. Även i år håller alltså Allsvenskan med att sprida ut en omgång över i stort sett en hel vecka.
 

Det blev inget sensationellt med PSG-matchen.


Innan jag lät texten här gå i tryck så tog jag en liten koll på alla resultat från gårdagen och såg att Strasbourg ledde med 2-1 borta mot paris SG. Jag kom på att jag hade kanalen med matchen och var beredd att få se en sensation då PSG skulle förlora sin andra match för säsongen. Men de kvitterade givetvis och då tänkte jag få se en annan sensation då det skulle innebära att PSG skulle vara klara mästare om de gjorde ett mål  till. Vid seger skulle de bli de första redan klara mästarna i en av de stora ligorna. Men allt sket sig. Det slutade 2-2.

FOTBOLLSHISTORIA från den 8:e april.

1908 The Strongest bildas

Idag 1908 bildades en av Bolivias äldsta klubblag. Det hörs att klubben hade engelska influenser då de tog namnet The Strong Football Club. För att vara riktigt säkra på sin storhet ändrade de namnet efter något år till The Strongest Football Club. Klubbens namn visar sig inte vara helt felaktigt. Sedan Bolivianska ligan kom till har laget alltid legat i högsta ligan. 1930 gjorde de något unikt. De vann ligan utan att släppa in ett enda mål. Snacka om tätt försvar.

2010 AFC Aldermaston slår rekord

Idag 2010 sätter AFC Aldermaston ett rekord som ingen klubb vill skryta med. Visserligen låg de långt ner i det Engelska seriesystemet, i en liga kallad the Wessex League. Dagens match var mot Downton FC och det blev förlust med 0-2. Detta var Aldermaston 40:e förlust i rad. Nytt engelskt rekord. I den 41:a matchen lyckades de spela 1-1 mot Warminster Town och förbannelsen var bruten. Innan de ramlade ner i the Hampshire Premier League (som skulle motsvara division 11) så lyckades de faktiskt få en seger. 2-1 över Petersfield Town den 14:e april. Numera kallas ligan laget spelar i UHL Division ONE East, men det är fortfarande rankat som division 11.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 8:e april.

Jerry BENGTSON blir 32 år

Jerry Ricardo BENGTSON Bodden är född 1987 i Santa Rosa de Aguán, Honduras.
Anfallare
4 OS och 52 A-landskamper för Honduras.

Klubbar som spelare:
Vida (2007-10),
Motagua (2011-12),
New England Revolution (2012-15),
Belgrano (2014-15 lån),
Persepolis i Iran (2015-16),
 Zob Ahan i Iran (2016-17),
Deportivo Saprissa (2017-18),
Olimpia (2018-).

Igor AKINFEEV blir 33 år

Igor Vladimirovich AKINFEEV ärfödd 1986 i Vidnyoe, Sovjetunionen.
Målvakt
8 U- och 111 A-landskamper för Ryssland.

Klubbar som spelare:
CSKA Moskva (1991-)

Therese SJÖGRAN blir 42 år

Kerstin Ingrid Therese SJÖGRAN är född 1977 i Södra Sandby, Skåne.
Mittfältare
214 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Harlösa IF (1983-89),
Veberöds AIF (1989-96),
Wä IF (1997-98),
Kristianstad/Wä DFF (1999-2000),
Malmö FF (2001-10),
Sky Blue FC (2011),
LdB FC / FC Rosengård (2011-15).

Har fått Diamantbollen 2007 och 2010. Med sina 214 landskamper är hon den svensk som spelat flest matcher för ett svenskt landslag i fotboll genom tiderna.

Grzegorz LATO blir 69 år

Grzegorz Bolesław LATO är född 1950 i Malbork, Polen
Anfallare
100 landskamper för Polen.

Klubbar som spelare:
Stal Mielec (1966-80),
Lokeren (1980-82),
Atlante (1982-84),
Polonia Hamilton (1984-88). 
 
Lag som tränare:
North York Rockets (1988-90),
Stal Mielec (1990-93),
Olimpia Poznań (1993-95),
Amica Wronki (1995-96),
Stal Mielec (1996-97),
Widzew Łódź (1999).

Han blev skyttekung i VM 1974 med 7 mål och bidrog till att Polen tog brons.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln