• Boris dagliga blogg

Lördagen den 1:a februari 2020

Dag 5 i veckan i Svendborg.
Rooney's back.


FOTBOLLSHISTORIA:
1936: 209 mål på 44 matcher.
2008: David Bentley först att göra hattrick på Manchester U.
2012: Katastrofen i Port Said som dödar 79 människor.

FÖDDA:
Darren, Kevin, Gabriel, Stanley.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGGTEXT FRÅN FREDAGEN DEN 31/1 2020

Dag 5 i veckan i Svendborg.


Sent i säng och tidigt upp. Igår var jag tvungen att köra Frida till hennes sista arbetsdag i Danmark. Vi hade ju beställt bullar och tårtor på Fötex. På väg ut från B B&B2 fastnade jag med bilen i en av Niels häckar. Men det gick ju att lätt komma loss. Tyvärr lossnade ena barskärmen. Den satt så pass bra fast att det inte var några problem med att köra, fast att dra på på motorvägen mot Malmö kändes lite osäkert. Efter att ha lämnat av bullar, tårtor, Fridor och talat lite med personalen på tandläkarkliniken åkte jag hem.
 

Då jag visade vägen genom Google Maps till Frida första gången hon skulle hit själv för två år sedan så visste jag att hon gick förbi en mack och verkstad. Frida visste många på hennes jobb som lämnade bilarna där. Därför rekommenderade hon att jag skulle stanna till på väg mot rummet. Jag frågade en anställd som visade mig vigare till chefen som i sin tur visade mig till en anställd. Han hade koll på detta och fem minuter senare satt skärmen på plats igen. Pris: 0 kronor.
 

Jag hade nu förmånen att kunna vila lite innan frukost och ihoppackning av allt vi köpt och Fridas liv i Svendborg i två år. Bor man på Bed & Breakfast så blir det inte så mycket. En resväska och en kudde, men detta har hon haft med sig på tåg eller buss varje vecka de år hon bott här. Då hade jag mer att packa in: Lite alkoholfri öl, kaffe, presenter, hundkorg, dator och en gitarr. Det gick galant och halvtolv var jag tillbaka på kliniken för lite lunchunderhållning.
 

Det var inte bara Frida och jag som spelade under lunchen. Även chefen tog mod till sig och spelade inför alla sina anställda för första gången. Låten hon framförde var Arthur Hamiltons ”Cry me a river” från 1953. Det var lite av Dexter Gordon då hon spelade på sin saxofon. Efter alla rörande avskedstal och presentutdelning så spelade Frida och jag ett antal sånger, irländskt, Kim Larsen och så avslutade vi med den heldanska låten Himmelshund som alla kunde och sjöng med på. Vad överraskade de blev då vi förklarade att den var svensk och hade gjorts av en som heter Hasse Andersson; Änglahund på svenska.
 

Då alla återgick till sina arbeten, packade jag ner allt i bilen. Då det var fredag så hade det inte varit så lysande att låta tårtor och frukostbullar bli kvar. Alltså fick detta följa med till Malmö. Då Frida varit runt ett par rundor bland sina numera forna kollegor så hade jag flyttat bilen. Jag hade även mottagit SMS hemifrån där hustrun påmint om att nycklar skulle lämnas in. Jag svarade att det hade hon redan gjort i tisdags. Då Frida kom ut så berättade jag om SMSet. Genast halade hon upp ett litet nyckelknippe och rusade tillbaka. Väl ute igen förklarade Frida att hon hade glömt att lämna in sin skåpsnyckel.
 

Nu skulle det som inte fanns i början av veckan och som olika butiker påstod att de skulle få in till fredag hämtas ut. I en leksaksaffär var det ett pussel. Kvinnan i butiken påstod att hon fått in sju stora lastpallar som stod i förrådet och bad oss komma tillbaka senare. Vi sa att vi skulle in på Kvickly och handla lite, så hon hade en kvart på sig. Fantastiskt nog så hade hon hittat pusslet. Efter lite andra inköp av diverse leksaker. Det skulle bli presenter till Fridas alla gudbarn. På Kvickly hade vi köpt lite dricka och jag bestämde mig att äntligen smaka ett pølsehorn. Frida har tjatat på mig sedan hon startade i Svendbog, men jag har aldrig varit sugen. Det var jag nu och jag åt en korv som var inbakad i ett bröd med ketchup.
 

Innan hemfärden var vi även i en underklädesaffär som hade rea på en del dampyjamas. Rea betyder ju normalt att man säljer ut de produkter som man har haft rea på. I måndags hade de inte de storlekar som Frida önskade, men då beställde de in dessa. Lite underligt, men kundvänligt. Med det sista inköpet från Svendborg begav vi oss till bilen. Resan hem tog drygt två timmar och att skriva om en bilresa på en motorväg är inte så upplivande. Två saker kan dock nämnas. BroBizzen fungerade på båda broarna och halvvägs byttes Green Day ut mot Dan Hylander.
 

Halvfem var vi på Ärtgränd. Det var många glada då vi kom hem. Eva, Esme och gladast var nog Rhiann. Hon fick också de största presenterna. Jag bar in den nya hundkorgen med det nya gosedjuret i. Genast hoppade hon upp i korgen, spottade ut bävern hon hade i munnen och tog schnauzern, det nya gosedjuret. Efter att ha packat in och upp begav sig Frida och hustrun till Hyllie för att hämta Ebba som kom från Växjö. Samtidigt skulle de hämta hem lite middag. Sushi för andra gången denna vecka. Det tog lång tid för mig att pröva sushi, men nu kan jag tycka att det är riktigt gott.
 

Gott var det även att komma hem till det vardagliga även om det var ett nytt veckoslut som startat. Med vardagligt, menar jag fredagens På spåret. Titta på fotboll och TV-serier på en TV och ta en kvällsfika med hundarna. Frida sa godnatt klockan tio och då påpekade jag att dagen innan så hade vi begett och ut på stan vid denna tid. Visst var det en fin vecka, men det är även skönt att vara hemma igen. Sedan kan man undra hur det känns för Frida som studerat i Polen och jobbat i Danmark i nästan tio år. Nu är hon verkligen hemma igen och börjar på Folktandvården i Hyllie på tisdag.
 

Rooney's back.


Det största inom fotbollen igår var att det var Deadline Day för alla övergångar under januari. Många spelare flyttade på sig, men det var inga större uppmärksammande spelare som bytte klubb. Live-fotbollen på TV stod mellan Derby County och Stoke City. Det var ingen match från toppregionerna i League Championship, men jag fattar att TV gärna visar Derby då de under januarifönstret fick ta hand om Wayne Rooney när han flyttade hem från USA och DC United. Han gjorde 3-0, sitt andra mål för Derby, på en fin frispark. Det var inte mycket Stoke hade att sätta emot. En klar seger med 4-0.

FOTBOLLSHISTORIA från den 1:a februari.

1936 svårslaget målrekord

Idag 1936 sattes det rekord i målgörande i de engelska ligorna. I de 44 matcher som spelade gjordes det 209 mål. Det blir ett snitt på 4,75 mål per match. Det låter svåröverträffat i vilket land som helst idag. Endast en match Aldershot - Bristol City i Division Three South, slutade 0-0, men det uppvägdes av resultat som Chester City 12-0 på York City och Crewe Alexandra mot Chesterfield som blev 5-6.

FOTBOLLSHISTORIA från den 1:a februari.

2006 Bentley första att göra ett speciellt hat trick.
 

Blackburn Rovers mötte idag 2006 Manchester United hemma på Ewood Park. Det blev en match i publikens smak med hela sju mål. Då dessutom hemmalaget gjort fyra och motståndarna bara tre så var det extra glädje på läktarna. Men en spelare skrev in sig i historieböckerna efter denna match. Det var Blackburns ytter David Bentley. Han blev den förste spelaren i Premier Leagues historia som gjorde ett hat trick mot Manchester United.

FOTBOLLSHISTORIA från den 1:a februari.

2012 katastrofen i Port Said

Det är lite oklart om denna händelse egentligen hade med fotboll att göra då det var väldigt oroligt i Egypten. Med idag 2012 så spelade Al-Masry Club och Al-Ahly på Port Said-stadion i Port Said i Egypten.

Matchen slutade 3-1 och omedelbart efter slutsignalen rusade publik som stått bland Al-Masry supportrarna in på planen och började anfalla Al-Ahly spelare och supportrar med knivar, slagträn och stenar. Då katastrofen ebbat ut hade 79 människor dött och över 1000 var skadade. 73 personer greps och i den kommande rättegången dömdes 21 av dem till döden.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a februari.

Darren FLETCHER blir 36 år

Darren Barr FLETCHER är född 1984 i Dalkeith, Skottland
Mittfältare
6 U-, 1 B- och 80 A-landskamper för Skottland.

Klubbar som spelare:
Hutchison Vale (junior),
Tynecastle Boys Club (junior),
Celtic Boys Club (junior),
Manchester United (1995-2015),
West Bromwich Albion (2015-17),
Stoke City (2017-19).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a februari.

Kevin KILBANE blir 43 år

Kevin Daniel KILBANE är född 1977 i Preston, England
Försvarare
9 U- och 110 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
Preston North End (1990-97),
West Bromwich Albion (1997-99),
Sunderland (1999-2003),
Everton (2003-06),
Wigan Athletic (2006-09),
Hull City (2009-12),
Huddersfield Town (lån 2011),
Derby County (lån 2011),
Coventry City (2012).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a februari.

Gabriel BATISTUTA blir 51 år

Gabriel Omar BATISTUTA är född 1969 i Avellaneda, Santa Fe, Argentina
Anfallare
77 landskamper för Argentina.

Klubbar som spelare:
Newell's Old Boys (1987-89),
River Plate (1989-90),
Boca Junior (1990-91),
Fiorentina (1991-2000),
AS Roma (2000-03),
Internazionale (lån 2003),
Al-Arabi i Qatar (2003-05).

Copa Americamästare 1991 och 1993 och Confederations Cupvinnare 1992.
Batistuta har också deltagit i tre VM-slutspel (1994, 1998 och 2002) och gjort totalt 10 mål, han är därmed Argentinas främste målskytt i VM-slutspel.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a februari.

Stanley MATTHEWS blev 85 år

Sir Stanley MATTHEWS född 1915 i Hanley, Stoke-on-Trent, England och dog den 23:e februari 2000 i Stoke.
1 skollandslag, 13 FA-XI-, 29 under-kriget- och 54 A-landskamper för England. 2 landskamper för Storbritannien.

Klubbar som spelare:
Stoke City (1932-47),
Blackpool (1947-61),
Stoke City igen (1961-65),

Det betyder att han var 50 år då han bestämde sig för att sluta, men han fortsatte i engelska ligan till han var 52 och på Malta tills han var 55. 

Lag som tränare:
Port Vale (1967-68 spelande tränare)
Maltesiska Hibernians (1970-71 spelande tränare)

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv