• Boris dagliga blogg

Fredagen den 7:e juli 2023

RUBRIKER.

Veterinär, Flygresenärer, Happy Valley och pussel.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 7/7:
1957: Pelé gör debut i Brasiliens landslag 16 år och 9 månader gammal.
1990: Hemmalaget Italien vinner bronsmatchen i VM över England.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 7/7:
Jürgen GRABOWSKI.

NATIONALDAG:
Salomonöarna

NAMNSDAG:
Klas
 
TEMADAG:
Hudvårdens dag

FAKTA OCH TANKAR OM TORSDAGEN 6 JULI 2023.

Veterinär, Flygresenärer, Happy Valley och pussel.
 

Igår handlade dagen om att köra bil. Normalt var det koko-golf, men den stod jag över då Rhiann skulle till djursjukhuset Evidensia i Helsingborg. Hon hade tid för ultraljud av hjärtat. Hennes mor och två av hennes systrar är döda, av tumörer och hjärtproblem. Rhianns tumörer har vi koll på och då tyckte vi att det var lika bra att kolla upp hjärtat också. Damen blir ju tio år på måndag. Det verkade bra och hjärtat hade inga onormaliteter om man betänker att det är en hund på tio människoår, eller 70 hundår.

Nästa körning var klockan tre. Då askulle yngsta dottern och hennes belgare vara på Malmö Central för att ta tåget till Kastrup, flyget till Bryssel och sedan tåget till Gent. En av belgarens bästa kompisar skulle gifta sig till veckoslutet och de båda jag skjutsade var bjudna till bröllopet.

Sedan var det lugna puckar. Det var så lugnt att jag själv fick titta på deckare. Då passade jag på att titta ikapp på sista säsongen av den engelska ganska mörka deckarhistorien kallad ”Happy Valley”. Där hände de saker som skapade en stor spänning. Ett mord skedde och man vet som tittare vem som är mördaren. Samtidigt rymmer en av huvudpersonerna så sitter inne på livstid och är en riktig psykopat. Jag har två avsnitt kvar på denna serie.

Mellan körningar och TV-tittande så passade jag på att lägga pussel. Det gick utmärkt bra och hela bilden blev klar. Pusslet handlade om Kinsiskt Nyår och bilden på framsidan skulle bara vsa vad alla där såg på. Alltså fanns det ingen mall att gå på, men det lyckades trots allt att lägga 1000 bitar på rätt plats på fyra dagar.

IDAG! FREDAG 7 JULI 2023.

Till flagga och nationalsång. Till flagga och nationalsång.

NATIONALDAG:
Salomonöarna

 

Salomonöarna är en konstitutionell monarki som erhöll självstyre år 1976 och två år senare, 7 juli 1978, erhöll landet självständighet från Storbritannien. Salomonöarna består av närmare tusen öar Stilla havet.

NAMNSDAG:
Klas

 

Namnsdagar för den 7:e juli i kronologisk ordning:
 
Före 1680 – Willibaldus (till minne av ett helgon vid namn Willibald från 700-talet)
1680–1768 – Claudius (utgått)
1769–1900 – Klas
1901–1985 – Klas
1986–1992 – Klas, Claudia (utgått) och Klaus (utgått)
1993–2000 – Klas och Kaj (nu 13 augusti)
Från 2001 – Klas

TEMADAG:
Hudvårdens dag

 

Hudvårdens dag är instiftad av MARIA ÅKERBERG. Maria Åkerbergs produkter är ett svenskt ekologiskt hudvårdsmärke. Vetskapen om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår miljö är grunden och drivkraften bakom företaget Dermanord som producerar märket Maria Åkerberg. Målet är helt naturliga produkter med 100% ekologiskt innehåll.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 7 JULI.

1957 Edson Arantes do Nascimento i landslaget.
 

Då han var 15 år gammal gjorde han entré i Santos, laget som han var trogen nästan hela sin karriär. Det dröjde inte länge förrän han var landslagsaktuell. Idag 1957 fick Pelé chansen då Brasilien mötte Argentina. Pelé var 16 år och åtta månader och 15 dagar gammal. Tyvärr så förlorade han sin premiär med 2-1. Men Brasilien fick ett mål. Vem gjorde det? Jo, Pelé givetvis!

1990 match om tredje plats i Italien-VM.
 

På Stadio San Nicola i Bari spelades idag 1990 bronsmatchen mellan hemmalaget Italien och England. Det dröjde ända till 71:a minuten innan Roberto Baggio kunde ge sitt lag ledningen. Engelsmännen hade inte gett upp och tio minuter senare lyckades David Platt kvittera. Lagen förberedde sin på förlängning då Italien fick straff fyra minuter före slutat. Denna satte VM:s skyttekung Salvatore Schillaci. En märklig spelare som var i stort sett okänd före VM, och fortsatte vara det efter VM. En mer känd spelare fick se sig besegrad i sin sista match. Det var Englands målvakt Peter Shilton, som denna dag gjorde sin 125:e och sista landskamp.
 

Se ett kort sammandrag av matchen HÄR!

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES 7 JULI.

Jürgen GRABOWSKI blev 77 år.
 

Jürgen GRABOWSKI är född 1944 i Wiesbaden, Västtyskland, och han dog den 10:e mars 2022, också i Wiesbaden.
Mittfältare
1 U-, 1 amatör- och 44 A-landskamper för Västtyskland (1965-74).

Klubb som spelare:
SV 1919 Biebrich (1952-60),
FV Biebrich 02 (1960-65),
Eintracht Frankfurt (441 matcher 1965-80).

Lag som tränare:
Eintracht Frankfurt (1977).

Han spelade sin sista landskamp 1974. Det var VM-finalen mot Nederländerna. Den vanns med 2-1 och Jürgen blev världsmästare.

DAGENS MATCHTRÖJA 7 JULI 2023.

DAGENS RHIANN.

DAGENS ORD.

HA EN MYSIG FREDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv