• Boris dagliga blogg

Lördagen den 21:a december 2019

Sluta med meningslös kontroll på Hyllie och skicka ut alla dessa poliser på stan istället!
Jag blev diskriminerad på Clas Ohlson.

Lås in Zlatanstatyn och återplacera den 2076.
Arteta leder Arsenal. Ska Ljungberg till Malmö?FOTBOLLSHISTORIA:
1957: Sex mål och trots det förlust.
2009: Martas fjärde seger.

FÖDDA:
Cheikhou, Matias, Steve.

DAGENS LUCKA

I årets julkalender har jag plockat ut bilder av en fotbollströja jag äger.
Det gäller att lista ut vilket laget är, om det är första, andra eller tredjetröja och vilken säsong tröjan användes.
I morgon får Ni svaret plus en ny tröja att fundera på.
Klicka på Lucka 21 för att öppna kalendern. Då får du även svaret på Lucka 20.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN FREDAGEN DEN 20:e DECEMBER 2019

Sluta med meningslös kontroll på Hyllie och skicka ut alla dessa poliser på stan istället!


Igår dök två tidningar upp i brevlådan. Torsdagens tidning levererades inte då den skulle. Att jag nämner tidningen beror på två insändare som jag läste och håller fullständigt med om. Den ene handlade om alla poliser som är posterade på Hyllie station får att kolla pass och passagerare. Denna ”främlingsfientlighet” som regering och politiker tvingat svenska poliser att delta i tyckte insändaren var horribel då det inte visat sig något som helst gott eller resultat av kontrollerna. Sedan kommer det fina och det var att insändaren tyckte att alla dessa poliser hade gjort mycket större och bättre verkan om de satts ut på Malmös gator för att kontrollera det våld som pågår där.
 

Jag blev diskriminerad på Clas Ohlson.


Jag återkommer till nästa insändare, men måste innan dess berätta vad jag råkade ut för igår. Jag var på Mobilia och där besökte jag två butiker. Först var det Akademibokhandeln. I kassan fick jag den obligatoriska frågan: ”Är du medlem?” Svar: ”Nej!” Nästa fråga: ”Är det något du vill bli?” Då det inte kostar något och man kan tjäna lite på det så valde jag att bli medlem.  Det visade sig att jag redan var det, men min mailadress stämde inte så det ändrade vi på. Nästa butik var Clas Ohlson. I kassan kom samma frågor och då passade jag på att bli medlem, trodde jag. Mitt personnummer knappades in och då detta var klart fick jag en panel där jag  beordrades att skriva i  mitt mobilnummer. Jag förklarade att jag inte ägde någon mobil och fick till svar: ”Jaså, Ja, då kan du inte bli medlem!”. Får man som butik i Sverige lov att diskriminera alla personer som inte har en mobil??? Nej, BU för Clas Ohlson.
 

Lås in Zlatanstatyn och återplacera den 2076.


Insändare två i Sydsvenskan var egentligen en sak som jag tagit upp tidigare och det skulle kunna vara hämtat från min bloggtext. Personen ville att Zlatan-statyn skulle plockas ner och ställas i ett förråd så länge, tills det att reglerna för en staty kan gälla. De reglerna säger att man hedrar ingen nu levande person med en staty utan att det normalt gå tio år efter personens död innan man reser ett dylikt monument. Så om man räknar med att Zlatan blir runt 85 år så är det dags att plocka fram statyn 2076. Då tror jag att den får vara ifred!
 

Arteta leder Arsenal. Ska Ljungberg till Malmö?


Under gårdagen så blev Arsenal och Manchester City mer överens än TV 4 och ComHem har blivit. De jag tänker på är Arsenals nye tränare. Det kommer att bli Pep Guardiolas hjälptränare, spanjoren Mikel Arteta. Det blir hans första jobb som huvudtränare och Fredrik Ljungberg får med all sannolikhet leta nytt jobb. Genast hade ett antal fotbollsinitierade kommit på idén att Ljungberg skulle vara perfekt som ny tränare i Malmö FF. Även om Ljungberg är skåning så har han vissa rötter i Halmstad och tyckte att det var ett hyfsat bra förslag. Dessutom har han ju en gammal landslagskollega i Daniel Andersson som ”chef” i MFF. Tiden får utvisa hur det blir med MFFs nye tränare.
 

Efter veckans omgång tar alla utom England jul- och nyårsledigt.


Sedan var livefotbollen igång igen. I England så startar den hektiska jul- och nyårsfotbollen med massor av omgångar och i alla andra länder så inleddes sista omgången för detta år. Spanien och Italien startar en vecka in i januari igen och Bundesliga tar några veckors jullov till. Hoffenheim och Dortmund var först ut att ta ”semester”. Dortmund förde matchen och hade 0-1 tills det var drygt tio minuter kvar. Då var de givmilda och skänkte Hoffenheim två mål i julklapp. 2-1 till Hoffenheim. Sedan var det  Fiorentina och Romas tur att ta julledigt. Här var det ett väntat resultat då Roma vann med 4-1. Jag såg lite av två lag som definitivt inte har julledigt. Det var Middlesbrough mot Stoke. Stoke överraskade med att ta ledningen, men Middlesborough kom tillbaka och vann med 2-1. Det var en match som mer handlade om nedflyttnigsstriden än toppen.

FOTBOLLSHISTORIA från den 21:a december.

1957 sex mål räckte inte

I division två var det idag hemmamatch för Charlton Athletic på The Valley. Besökarna hette Huddersfield Town. Allt gick emot hemmalaget. Derek Ufton skadades i 17:e minuten, och då det inte fanns några reserver, på den tiden, tvingades de spela med 10 spelare. I paus ledde gästerna med 2-0.  Bytet som gjordes i Charlton var att vänsteryttern Jimmy Summer satte på sig ett par helt nya skor. Dessutom fick han spela center. Han gjorde 2-1 målet, men det verkade inte hjälpa. Efter 62 minuter hade Huddersfield utökat ledningen till 5-1. De skulle göra ytterligare ett mål, men då hade Summers gjort fyra mål till och passat fram lagkompisen Buck Ryan två gånger. Efter 90 minuter stod Charlton som segrare med 7-6. Summers lovade att alltid spela med de nya skorna. Tyvärr blev det sant då han dog endast 32 år gammal i leukemi.
 

Men rekordet är Huddersfields. ALDRIG TIDIGARE ELLER SENARE HAR ETT ENGELSKT LIGALAG GJORT 6 MÅL OCH TROTS DETTA FÖRLORAT MATCHEN.

FOTBOLLSHISTORIA från den 21:a december.

2009 fjärde gången i rad till Marta

FIFA delade ut priset till årets spelare idag 2009. För herrar delades priset ut första gången 1991 och 2001 fick även damer denna utmärkelse. Idag var sista gången priset delades ut. Från 2010 kallas det istället FIFA Ballon d'Or. Det unika idag 2009 var att det var första gången en fotbollsspelare vunnit för fjärde året i rad. Segraren hette Marta Vieira da Silva eller rätt och slätt Marta. Men det var inte slut där. Hon vann även utmärkelsen 2010 och är ensam om att ha blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare fem år i rad.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 21:a december.

Cheikhou KOUYATÉ blir 30 år

Cheikhou KOUYATÉ är född 1989 i Dakar, Senegal
Försvarare/Mittfältare
3 U-, 4 OS- och 54 A-landskamper för Senegal.

Klubbar som spelare:
ASC Yego Dakar  (1996–2006),
RWDM Brussels (2006–07),
RWDM Brussels (2007–08),
Anderlecht (2008–14),
Kortrijk (2008–09 lån),
West Ham United (2014–18),
Crystal Palace (2018–).

Han är fyfaldig Belgisk mästare och deltog 2018 i världsmästerskapet i fotboll i Ryssland 2018.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 21:a december.

Matias ALMEYDA blir 46 år

Matias Jesús ALMEYDA är född 1973 i Azul, Argentina
Mittfältare
35 landskamper för Argentina.

Klubbar som spelare:
River Plate (1991-96),
Sevilla (1996.97),
Lazio (1997-2000),
Parma (2000-02),
Inter (2002-04),
Brescia (2004-05),
Quilmes (2005),
Lyn (2007),
Fénix (2009)
River Plate igen (2009-11).
  
Lag som tränare:
River Plate (2011-12),
Banfield (2013-15),
Guadalajara (2015-18).
San Jose Earthquakes (2019-).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 21:a december.

Steve PERRYMAN blir 68 år

Stephen John PERRYMAN är född 1951 i Ealing, Middlesex, England
Försvarare/Mittfältare
17 U- och 1 A-landskamp för England.

Klubbar som spelare:
Tottenham Hotspur (1969-86, 655 matcher),
Oxford United (1986–87),
Brentford (1987–90).
  
Lag som tränare:
Brentford (1987–90 spelende),
Watford (1990–93),
Tottenham Hotspur (1994 tillfällig),
Start (1995),
Shimizu S-Pulse (1999–2000),
Kashiwa Reysol (2001-02).
Exeter City (2003-18 sportchef),
M K Dons (2018- sportchef).

Efter fotbollskarriären har han även varit med och startat företaget Steve Perryman Sport Travel, som ordnar sport och fotbollsresor för supportrar.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv