• Boris dagliga blogg

Söndagen den 11:e oktober 2020

Burkar, "Sköter vi oss så kommer vi att ses på arenorna inom rimlig tid, Nations League, Grantchester och Trump.

FOTBOLLSHISTORIA:
1958: Bill Nicholson tar över som manager för Spurs.
1962: Pelé mot Eusebio.
2006: Englands målvakt Robinson gör en grov miss.

FÖDDA:
Kika, Seamus, Bobby.

DAGENS TRÖJA.

UEFA Nations League spelade igår, och en av matcherna gick i Kiev. Där vann Tyskland över Ukraina med 2-1. Detta gör att det blir en tysk bortatröja som DAGENS TRÖJA idag.

FAKTA OCH TANKAR OM LÖRDAGEN DEN 10/10 2020.

Burkar, "Sköter vi oss så kommer vi att ses på arenorna inom rimlig tid, Nations League, Grantchester och Trump.


Lördagen var för mig en vilodag, medan resten av familjen hade diverse sysslor att sköta som besök på tippen, besök hos gudbarn och försök att få trädgården att gå i vinterdvala. Fast helt sysslolös var jag inte. Det blev stödköp till middagen och så städade jag upp i ”burklådan”. Det är den kökslåda som alla burkar och baljor med lock finns. Problemet var att det fanns lock utan burk och givetvis även burkar utan lock. Nu finns det bara sådana kärl som har ett eget lock.
 

Sydsvenskans sportkrönikör Max Wiman hade ett väldigt bra inlägg i coronakrisen kontra publikdragande sportsammanhang. Han ondgjorde sig över Lugis Lundaspel som man från arrangörhåll påstår skulle hålla till jul och nyår. Det skulle innebära att 700 lag med minst 7000 ungdomar, ledare och föräldrar ska samlas. Ett vansinne som måste ändras. Han var liksom jag inne på att vi behöver behålla restriktionerna på max 50 personer i en samling. Han önskade också att alla skulle leva efter reglerna och att det till exempel bara skulle släppas in 50 personer åt gången på Ullared, eller vilken affär och köpcenter som helst. Och jag håller med om att det är sjukt att det kan vara hur mycket folk som helst när det gäller handel. Hade vi fått rätt på det och idrotten bärgar sig så blir det som Max så bra avslutade sin krönika: ”Sköter vi oss så kommer vi att ses på arenorna inom rimlig tid.”
 

Fotbollen gick igår på kanaler som jag inte äger så det blev ingen UEFA Nations League. De enda intressanta matcherna var väl i Grupp 4 i det som kallas Liga A. Fast så värst intressanta var inte dessa två matcher. Spanien mötte Schweiz och Tyskland var i Ukraina. På förhand var det ganska klara favoriter i dessa matcher och i efterhand så vann favoriterna även om det bara var med ett måls övervikt. Spanien vann med 1-0 och Tyskland med 2-1.
 

För mig och hustrun så var det dags att kolla in nya ”Grantchester”. Nya för att den prisade skådespelaren James Norton som gjorde prästen Sidney Chambers slutade efter fyra omgångar och i denna femte säsong så har Tom Brittney tagit över som prästen William Davenport. Övriga skådespelare och rollfigurer är de samma som tidigare. Faktum är att jag gillar serien mycket bättre nu. Dels är det ett avslutat fall i varje avsnitt. Sedan så avslutas varje avsnitt med att Will sammanfattar livets händelser i en avslutande predikan. Där det positiva i allt mordhistorien tas fram.
 

Jag såg att även Zlatan var bra efter sin coronasmitta. Han kunde ju stannat i USA och blivit vicepresident åt Trump. Jag ser många likheter mellan dessa två personer. Nu senast så var det gäller coronasjukan som drabbat dem båda. På tal om Trump så finns det en väldigt bra video som jag bifogar.

FOTBOLLSHISTORIA från den 11:e oktober.

1958 Bill Nicholson ny manager i Tottenham.

Bill Nicholson höll sig till Tottenham Hotspur i hela sitt liv. Från 1938 till 1955 spelade han 314 matcher för laget. Det blev till en landskamp för England också men det var enda gången han lämnade Tottenham. 1958 fick Spurs manager Jimmy Anderson sparken och idag tillträdde Bill Nicholson som ny manager. På eftermiddagen var det match mot Everton och man får säga att debuten som manager gick ganska bra. Tottenham vann idag 1958 med 10-4. 1961 firade Bill och hans lag sin största triumf genom att vinna dubbeln, ligan och FA-cupen. 1974 förlorade Tottenham UEFA-cup finalen mot Feyenoord och då sa Bill upp sig som manager för laget han tillhört i 36 år.

FOTBOLLSHISTORIA från den 11:e oktober.

1962 Pelé är fortfarande världens bästa.
 

Santos från Sydamerika och Benfica från Europa möttes idag i Lissabon i andra matchen av Intercontinental Cup. Santos hade vunnit första matchen den 19:e september på Maracaña med 3-2 så de borde ha god chans att vinna hela cupen med en seger hemma. Fast de flesta tänkte inte så mycket på vilket lag som skulle vinna utan mer på vilken världsstjärna som skulle glänsa mest. Båda lagen hade en stor stjärna, kanske de två bästa fotbollsspelarna just då. I Santos spelade Pelé och i Benfica Eusebio. Det blev Santos och Pelé som regerade. Santos vann dagens match med hela 5-2 och Pelé som avgjort första mötet gjorde ett hat trick i dagens match.

FOTBOLLSHISTORIA från den 11:e oktober.

2006 enkelt göra mål på England.
 

Kvalet till EM 2008 hade kommit igång efter sommarens VM i Tyskland. England hade bortamatch idag 2006 mot Kroatien. Det var tredje omgången för båda nationerna och hittills hade ingen av den släppt in något mål. England keeper Paul Robinson var den förste som fick ge sig efter ett nickmål av Kroatiens brasse Eduardo. Men det är det som inträffade åtta minuter senare som alla kommer ihåg efteråt. Då hade Phil Neville bollen och skickade den bak till sin målvakt som skulle rensa upp. Men en liten tuva gjorde att bollen hoppade till just då Robinson tog sats att dra på. Det resulterade i ett praktfullt hål i luften och en boll som sakta och försmädligt rullade in i mål. England förlorade med 2-0 och Robinson hölls utanför landslaget i två år.

Fast Paul Robinson har gjort mål också som det mot Watford i Premier League. Målet finns på andra videon

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 11:e oktober.

Kika van ES blir 29 år

Kika van ES är född 1991 i Boxmeer, Nederländerna.
Försvarare
64 A-landskamper för Nederländerna (2009-).

Klubbar som spelare:
Olympia '18 (2003-08),
Willem II (2008–10),
VVV-Venlo (2010–12),
PSV/FC Eindhoven (2012–16),
Achilles '29 (2016–17),
FC Twente (2017–18),
Ajax (2018–19),
Everton (2019-).

Van Es var en del av den nederländska trupp som spelade EM på hemmaplan år 2017. Laget vann mästerskapet och Kika van Es spelade samtliga sex matcher för Nederländerna.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 11:e oktober.

Seamus COLEMAN blir 32 år

Seamus COLEMAN är född 1988 i Killybegs, Irland
Försvarare
13 U- och 56 A-landskamper för Irland (2007-).

Klubbar som spelare:
St. Catherine's (2000-06),
Sligo Rovers (2006-09),
Everton (2009-),
Blackpool (2010 lån).

Seamus startade som utövare av Gaelic football innan han gick övertill vanlig fotboll. 2009 och 2010 utsågs han till Irlands bäste U-21spelare

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 11:e oktober.

Bobby CHARLTON blir 83 år

Sir Robert "Bobby" CHARLTON är född 1937 i Ashington, England
Anfallare
11 U- och 106 A-landskamper för England (1953-70).

Klubbar som spelare:
Manchester United (1953-73) 606 matcher,
Preston North End (1974-75),
Waterford United (1976).

Lag som tränare:
Preston North End (1973-75 spelande tränare),
Wigan Athletic (1983 hjälptränare).

En Manchester Unitedlegend som bl a överlevde Münchenkraschen 1958.
Världsmästare 1966.
Bobby Charlton kallas numera oftast för Sir Bobby efter att han 1994 blivit adlad av den engelska drottningen. Sir Bobby satt i Manchester Uniteds styrelse fram till 2019.

DAGENS ORD.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv