• Boris dagliga blogg

Söndagen den 7:e augusti 2022

Studiedagar och vänta med recensioner, Njae Liverpool, 2-0, brädspel.

NATIONALDAG:
Elfenbenskusten

NAMNSDAG
Dennis och Denise

TEMADAGAR:
Hembygdsgårdarnas dag

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 7/8:
1999: Alan Shearers enda röda kort i karriären.
1999: 6-6 är målrekord för oavgjord match i alla professionella ligor.

FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 7/8:
Lauren HEMP.

FAKTA OCH TANKAR OM LÖRDAGEN DEN 6:E AUGUSTI 2022.

Studiedagar och vänta med recensioner, Njae Liverpool, 2-0, brädspel.

Under den tid som lärare då vi hade vettiga studiedagar valde jag en film och bildkurs. Vi hade nämligen ett femtiotal olika kurser att välja på och alla skolor i Malmö hade studiedag samtidigt och gemensamt. Förutom att man hade en studiedag med ett tema som man själv hade valt så träffade man kollegor på andra skolor. De sista åren jag var lärare så var studiedagarna bara tid som man satt av till ingen nytta. Då kunde man börja utnyttja det som vi myntade då man var ny lärare och hade en massa vänner som också var ganska nya lärare. Studiedagsafton! Alltså en dag man kunde ha fest för en Studiedag var inte så viktig. Men under en period på några år hade vi vettiga Studiedagar. På den filmkurs jag inledde med så såg vi nästsista dagen filmen ”Döda poeters sällskap”. Då vi återvände till klassrummet fick vi reda på att istället för att diskutera filmen så var det slut för dagen. Diskussionen skulle vi ta nästa morgon. Det var alldeles rätt att inte med en enda gång komma med kritik utan sova på saken och se på situationerna med nya ögon. Med detta så ville jag komma till den fantastiska konsert som Ed Sheeran bjöd oss på igår. Efter en natts sömn kom jag på att det var för många låtar som Ed framförde med sin loopmaskin. De få låtar han hade sitt band med sig var mycket fylligare. Vi hade alla varit på Sofiero och lyssnat på The Ark och kom plötsligt på att vi tyckte bättre om deras framträdande än Ed Sheeran. Även om jag inte skulle vilja missa fredagens konsert. Ed avslutade i Köpenhamn igår och drar vidare till Göteborg. The Ark kommer till Malmö och äldsta dottern och jag ska kanske till Mölleplatsen och se dem igen. Yngsta dottern drar till Jönköping, men såg att på The Arks turnéplan fanns en spelning i Huskvarna.

Belgaren skulle stå för middagen igår så jag var fri från alla sysslor. Det blev en stallarunda med hundarna och efter det hade hundarna och jag eftermiddagen för oss själva. Yngsta dottern och belgaren stack till badstranden och äldsta dottern och hustrun stack till ett ettårskalas. På så sätt kunde jag göra Premier Leaguedebut. Det skedde med matchen Fulham mot Liverpool. Det var en match som bara kunde gå på ett sätt. Liverpool som vann sin första titel för säsongen förra veckoslutet genom att besegra Manchester City skulle hur lätt som helst slå nykomlingarna Fulham. Men fotboll är fotboll och Fulham överraskade positivt samtidigt som Liverpool överraskade negativt. Då detta inträffar så blir det oavgjort. 2-2 var ett ganska rättvisande slutresultat även om det var Liverpool som hade bollen mest.

Match nummer två blev för min del Bournemouth mot Aston Villa. Dels var jag intresserad att se hur nykomlingen skulle klara sig mot Aston Villa som har två svenska landslagsspelare i laget. Robin Olsen och Ludwig Augustinsson. Fast dessa två som är givna i en svensk startuppställning platsar inte i ett Aston Villa som åkte på en förlust på 2-0. Det säger ganska mycket om klassen på det svenska landslaget i fotboll som ju tyvärr inte lyckades ta sig till VM, och det ska vi kanske vara tacksamma för. 2-0 har hittills varit Premier Leagues populäraste resultat i premiäromgången. Arsenal inledde med Detta resultat över Crystal Palace. Newcastle vann med resultatet över nykomlingen Nottingham. Chelsea lyckades med nöd och näppe få 1-0 mot Everton. Av de tilltänkta topplagen imponerade Tottenham mest med sin seger över Southampton. Här fanns en svensk landslagsspelare som till och med lyckades göra mål. Dejan Kulusevski fastställde slutresultatet till 4-1 på en snygg bredsida i bortre hörnet.

Tillbaka till verkligheten var det en god lördagsmiddag jag blev serverad. Efter detta valde vi att ha bräddspelskväll. Ticket to Ride Europa och därefter Wingspan. Äldsta dottern och jag blev tvåa och trea varsin gång och givetvis var det belgaren som vann båda spelen, men det kunde han gott få göra som tack för att han fixade vår middag. Sedan vad det kväll inför den sista semesterdagen för döttrarna. Själv ska jag spela golf så för en pensionär kan man aldrig räkna med semester.

IDAG; SÖNDAGEN DEN 7:E AUGUSTI 2022.

NATIONALDAG:
Elfenbenskusten

Till flagga och nationalsång. Till flagga och nationalsång.
Elfenbenskusten erhöll sin självständighet från Frankrike den 7 augusti 1960. Landet benäms också:  Ivory Coast,  Elfenbeinküste, Costa de Marfil,  Côte d’Ivoire med mera.  Landets regering begärde i oktober 1985 att landets namn skulle vara Côte d’Ivoire på alla språk, detta har dock inte slagit igenom överallt. I Sverige är Elfenbenskusten ännu det officiella namnet på landet.

NAMNSDAG
Dennis och Denise

Namnsdagar för den 7:e augusti i kronologisk ordning:
 
Före 1901 – Donatus (till minne av en biskop och martyr i italienska Arezzo på 300-talet) och Detlof (utgått)
1901–1985 – Arnold 
1986–1992 – Arnold (nu 4 augusti), Annmari (utgått) och Annika (nu 21 april)
1993–2000 – Dennis och Donald (utgått)
Från 2001 – Dennis och Denise

TEMADAGAR:
Hembygdsgårdarnas dag

Hembygdsgårdarnas dag
 
Under Hembygdsgårdens dag ska hembygdsrörelsen visas upp i hela sin bredd. Tanken är att var helst du befinner dig i landet så ska det gå att besöka en hembygdsgård den första söndagen i augusti. På hembygdsgårdens dag kan du uppleva slåttergillen, bygdespel, dräktparader, musikfestivaler med mera.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 7:E AUGUSTI 2022.

1999 rött kort till Shearer.

Shearers enda röda kort. Shearers enda röda kort.
Alan Shearer startade sin karriär i 1988 i Southampton för att 1992 gå till Blackburn Rovers. 1996 kom han hem till Newcastle och fram till idag hade han gjort många mål och spelat så fläckfritt att han ibland gick under namnet "Mary Poppins". Men i dagens match mot Aston Villa råkade han i närkamp med Colin Calderwood som blev liggande. Ovanligt nog hade Shearer redan fått en varning och då han nu fick sin andra var det Shearers första och enda utvisning i karriären. Matchen dömdes av den lite kontroversielle färgade rättskiparen Uriah Rennie. Visserligen blev Alan utvisad ytterligare en gång under karriären mot Charlton drygt två år senare, men vid en eftergranskning av FA ströks den utvisningen ur statistiken.

1999 slutresultat 6-6.

Film: Sammandrag av matchen Film: Sammandrag av matchen
KRC Genk var regerande belgiska mästare som åkte för att spela säsongens första match borta mot Westerlo. Det var inte många som hade en lyckad dag i matchen. Allra minst målvakterna som släppte in sex mål var. Det dömdes fem straffar och fyra spelare blev utvisade, men rekordet i alla professionella ligamatcher slogs idag. Ingen oavgjord match hade någonsin innehållit så många mål tidigare. De 5:e maj 2010 tangerade emellertid Hibernian och Motherwell detta rekord i Skottska ligan då de också spelade 6-6.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 7:E AUGUSTI 2022.

Lauren HEMP blir 22 år.

Lauren May HEMP är född 1969 i North Walsham, England
Mittfältare.
35 U- och 28 A-landskamper för England och 3 för Storbritannien (2016-).

Klubbar som spelare
Norwich City (2008–15),
Bristol City (2016–18),
Manchester City (2018-)


TITLAR:
Med Manchester City
FA Women's Cup: 2019–20
Women's League Cup: 2021–22
Med England
Europamästare: 2022

MATCHTRÖJAN JAG BÄR DEN 7:E AUGUSTI 2022.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

Har du frågor eller synpunkter om dagens blogg så hör gärna av dig till:
soccershirts@hotmail.com

HA EN RIKTIGT SKÖN SÖNDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv