• Boris dagliga blogg

Söndagen den 3:e april 2022

DAGENS RUBRIKER.

Äntligen en plättpanna.   Wingspan och Brokenwood.   Rögle, Livepool och HIF.


NAMNSDAG
Ferdinand och Nanna

TEMADAG:
Kärlekens dag

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 3/4:
1905: Boca Junior grundas.
1999: Liverpool vinner derby, men snortande Fowler förlorar.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 3/4:
GABRIEL JESUS, Karim ANSARIFARD
, Stephanie COX
.

FAKTA OCH TANKAR OM LÖRDAGEN DEN 2/4 2022.

Äntligen en plättpanna.
 

Sista måltiden från veckans Familjekasse från City Gross var för hela den hemmavarande familjen. Den var alltså vegetarisk. kallades den och givetvis kunde plättarna göras på ett vanligt stekjärn. Faktum är att jag för något år sedan köpte en plättform i silikon som man lägger i stekpannan. Det lustiga var att denna form skänkte jag till paret som bor i Jönköping, så då de åkte tillbaka dit i måndags hade de denna insats med sig upp till Småland. Då jag kom på att ett hushåll givetvis behövde ett äkta plättjärn så inledde jag dagen med att gå till ICA Maxi och göra lite stödköp, men även ett köp en plättpanna i äkta gjutjärn. Jag tillagade middagen vid femtiden och det var mycket roligare att göra plättar med ett riktigt järn. Sedan blev det ju ganska gott också.

Wingspan och Brokenwood.
 

Mina övriga familjeevenemang igår var ett med dottern. Hon älskar sällskapsspel och jag tycker också att en del av dem är kul. Alltså tog vi en omgång med fågelspelet Wingspan. Det gäller inte bara att ha taktik för att vinna utan även att få rätt fågelkort. Jag hade verkligen tur med mina kort. De gav så många extrapoäng att jag vann med 110 poäng mot 50. Efter det fick hundarna sin kvällspromenad och sitt knäckebröd till kvällsfika.

Sedan var det hustrun, Rhiann och jag som skulle se vår deckare. Vi har tre kvällar i rad sett avsnitt från den kluriga Nya Zeeländska The Brokenwood Mysteries. Efter gårdagen har vi endast två avsnitt kvar. Igår handlade det om en möhippa för en ganska odräglig kvinnlig tennisspelerska. ”Bride Not to Be” hette det och som hörs så var det den odrägliga tennisspelerskan som hittades mördad. Det intressanta med både detta och andra avsnitt av serien är att de hittar en väldigt trolig mördare, men att det  ändrar sig ett antal gånger innan den verkligt skyldige kan sättas dit.
 

Bild: Klicka för trailer av ”Bride Not to Be”

Rögle, Livepool och HIF.
 

Sedan var det ju lördag och ett antal idrottsevenemang som jag på ett eller annat sätt följde. Andra kvartsfinalmötet mellan Oskarshamn och Rögle kollade jag bara upp resultat från då och då. Rögle som är mitt lag, Europamästare och segrare av SHL grundserie förlorade hemma till Oskarshamn med 1-2 i första matchen och var nästan tvungna att vinna igår. Det blev vinst, men väldigt knappt, med bara 3-2.

Enda matchen jag följde från start till slut var en med självklar utgång. Liverpool som aspirerar på att bli mästare mot nedflyttningslaget Watford kunde ju bara sluta på ett sätt. Även här har jag ett stort favoritlag, Watford och ett litet favoritlag, Liverpool. Hur gärna jag än ser att Watford tar sina poäng så måste jag erkänna att Liverpool behövde poängen mer. De fick också sina tre poäng. Det blev en välförtjänt seger. Fast den skulle bara varit 1-0. Att det blev 2-0 beror på att VAR tilldömde Liverpool en straff, som i mina ögon var oerhört tveksam. Det var en situation i straffområdet och flera minuter efteråt kollades det upp och domaren fick till det att en Liverpool-spelare blev nerriven. Det kan möjligen vara straff, MEN… om det varit en liknande situation i Watfords fördel så hade det aldrig blivit straff. VAR är ju något som gynnar topplag och missgynnar bottenlag. Men som jag skrev så hade det kvittat för Liverpool hade trots allt vunnit. Nu fick de leda ligan i någon timme tills det att Manchester City vunnit över Burnley med samma siffror.

Sedan startade Allsvenskan med ett HIF-möte. Hammarby IF mot Helsingborgs IF. Även här finns mitt favoritlag. I Sverige så håller jag på Helsingborgs IF. Fast jag vet att Hammarby är det starkare laget hade jag hoppats på att få se en överraskning. Det lustiga med matchen var att jag kom in i den då det stod 1-0. Sedan såg jag resten av första halvlek och hela andra halvlek tills det var två minuter kvar. Då var jag tvungen att sätta igång med plättarna. Så döm om min förvåning när jag sedan kollade att det slutat 2-1. Jag fick alltså inte se ett enda av de tre mål som gjordes i matchen.

IDAG: SÖNDAGEN DEN 3:E APRIL.

NAMNSDAG:

Ferdinand och Nanna
 

Namnsdagar den 3:e april i kronologisk ordning.
 
1721–1900 – Ferdinand
1901–1985 – Ferdinand
1986–1992 – Ferdinand, Gunvi (utgått) och Gunvor (nu 3 mars)
1993–2000 – Ferdinand och Florence (utgått)
Från 2001 – Ferdinand och Nanna

TEMADAG:

Kärlekens dag
 

Kärlekens dag firas den 3 april varje år. Kärlekens dag firas på samma sätt som Alla hjärtans dag, genom att vi ska sprida kärlek omkring oss. Vi borde fira Kärlekens Dag varje dag men vi kan göra det lite extra festligt just idag.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 3:E APRIL.

1905 Boca grundas.
 

Idag 1905 möttes fem unga italienska emigranter (Esteban Baglietto, Alfredo Scarpatti, Santiago Sana och bröderna Juan Farenga och Teodoro Farenga) i La Boca för att grunda en fotbollsklubb. Klubben fick namnet Boca från stadsdelen och ordet "Juniors" lades till för att ge en engelsk klang och prestige åt laget från det fattiga södra Buenos Aires. CA är en spansk förkortning för Club Atlético (ungefär idrottsklubb).
 

Fast det är kanske historien om deras klubbfärger som har en speciell historia som är extra intressant. Dessa bestämdes inte förrän 1907. Från början spelade laget i en massa olika färger. Då spelarna äntligen kom överrens valdes en svart-vit randig tröja. Då även en annan lokal klubb hade dessa färger valde man att spela om vem som skulle få behålla sina. Boca förlorade.
 

För att välja ny färg valde man att lotta fram dessa. Två medlemmar sändes ner till hamnen för att spana efter flaggan på det första fartyg de såg anlända. Då de tagit plats kom den svenska lastbåten Drottning Sophia (efter Sofia av Nassau, hustru till Oscar II) som gjorde resan mellan Köpenhamn och Buenos Aires. Klart! Blått och gult fick det bli.

1999 Liverpool vinner men Fowler förlorar.
 

Idag 1999 spelades ett av alla Merseyside derbyn. Då slutsignalen gick hade Liverpool vunnit med 3-2 vilket gladde alla rödklädda supporters. Men det var en händelse efter ett av målen som drog till sig världens intresse, med betoning på drog. Everton hade tagit ledningen men redan i 15:e minuten fick Liverpool straff. Robbie Fowler var den givne straffskytten och snyggt rullade han in det vid målvaktens vänstra stolprot.
 

Fowler var som alla andra spelare inne på hur bästa målgesten kunde se ut. Då Evertons supportrar anklagat honom för att använda droger sprang han ner till kortlinjen och lade sig ner och låtsades att den vita linjen var kokain. Den enda som försökte försvara honom var manager Gerard Houllier som påstod att Fowler skulle låtsas äta gräs, vilket skulle vara en festtradition från Kamerun som Rigobert Song lärt Fowler.
 

Detta gick inte FA på som stängde av Fowler i sex matcher och lät honom få en bot på 32 000 pund. Inte heller Liverpools egen ledning trodde på Houllier utan lät Fowler böta 60 000 pund. Så att göra mål är bra, men det gäller att fundera ut rätt målgest.
 

Bild: Klicka för att se målgesten.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 3:E APRIL.

GABRIEL JESUS blir 25 år.
 

GABRIEL Fernando de JESUS är född 1997 i São Paulo, Brasilien.
Anfallare
17 U- och 54 A-landskamper för Brasilien (2015-).

Klubbar som spelare:
Anhanguera (2010–12),
Palmeiras (2013–17),
Manchester City (2017–).

I OS-turneringen på hemmaplan 2016 var han med i det brasilianska lag som tog guld.

Karim ANSARIFARD blir 32 år.
 

Karim Adil ANSARIFARD är född 1990 i Ardabil, Iran.
Anfallare
23 U- och 92 A-landskamper för Iran (2005-).

Klubbar som spelare:
Inter Campus (2000–05),
Zob Ahan Ardabil (2005–06),
Saipa (2006–12),
Persepolis (2012–13),
Tractor Sazi (2013–14),
Osasuna (2014–15),
Panionios (2015–17),
Olympiacos (2017–18),
Nottingham Forest (2018-19),
Al-Sailiya (2019-20),
AEK Aten (2020-).

Han har tidigare valts ut som en av de bästa unga talangerna i världen av World Soccer tillsammans med Javier Hernández och Jack Wilshere.

Stephanie COX blir 36 år.
 

Stephanie Renee COX är född 1986 i Los Gatos, Kalifornien, USA.
Försvarare
23 U- och 89 A-landskamper för USA (2000-13).

Klubbar som spelare:
Elk Grove Pride (2002–05),
Portland Pilots (2005–08),
Los Angeles Sol (2009),
Boston Breakers (2010–11),
Seattle Sounders Women (2012),
Seattle Reign FC (2013–15).

Lag som tränare:
Seattle Reign FC (2017 assisterande)
Reign FC (2019 assisterande)
Gig Harbor High School (2016–)

Vid fotbollsturneringen under OS 2008 i Peking deltog han i det amerikanska lag som tog guld.

MATCHTRÖJAN JAG BÄR IDAG.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

Har du frågor, kommentarer eller synpunkter om dagens bloggtext så hör gärna av dig till mig på:
soccershirts@hotmail.com

HA EN VILSAM SÖNDAG1

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv