• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 24:e oktober 2017.

Avslagen Allsvenska de sista omgångarna.
Reservlags match och Liverpool kan vinna.
Nederländerna är på dekis. Missar VM och andra tränaren sparkad i England.
Många vill bli ny tränare i Everton och Leicester. T o m Giggs har anmält sitt intresse.
FOTBOLLSHISTORIA:
1857: Världens första fotbollsklubb bildas.


FÖDDA IDAG:
Wayne, Asa.

DAGENS TRÖJA
COVENTRY CITYs förstatröja 1991/92

Det var inte många matcher av större dignitet igår som jag kunde välja segrare från. Därför gick jag till Englands Professional Development League. Coventry vann med 4-3 borta mot Crystal Palace. Därav dagens tröja.

Avslagen Allsvenska de sista omgångarna.


Allsvenskan färdigspelade omgång 28 av 30. Men ärligt talat så verkar det inte längre vara någon riktig geist i toppen. För det spelades ju en toppmatch i Malmö. Ettan MFF mot tvåan AIK. Och vad bjöd dessa två ”Sveriges bästa klubblag” på? Jo, ett antal skott på mål, ganska jämt fördelat. Fast vad det gällde att göra mål så var det helt jämt. 0-0. Ett lag jag satte till kvalspel mot Trelleborg i gårdagens blogg tog ett sista krafttag och vann sin match med 2-0 över Kalmar FF. Det betyder att Jönköping passerade GIF Sundsvall som nu ligger på kvalplats.
 

Reservlags match och Liverpool kan vinna.


Annars var det mest fotboll i lite lägre divlagsserier. Ett par sådana reservlagsserier spelade nästan full omgång i England. En match i Premier League 2 var så intressant att Viasst visade den. Det var mötet mellan U 23 lagen från Manchester United och Liverpool. Likt OS så fanns det en hel del spelare som var över 23 år. Flest sådana i Liverpool. Det var kanske därför de vann med 3-1. Kanske är det dags för Klopp att titta till dessa spelare och sätta upp i A-laget.
 

Nederländerna är på dekis. Missar VM och andra tränaren sparkad i England.


Fotbollstransfers.com har en del nyheter och skvaller. En av dem säger att det står riktigt illa till med Nederländsk fotboll. Landslaget missade VM. Förste sparkade tränaren i Premier League blev Frank de Boer i Cryetal Palace och igår kom det de flesrta väntat på. Ronald Koeman fick lämna Everton. Från Ft: ”
Efter en rad dåliga resultat agerar Everton. Den nederländske managern Ronald Koeman får sparken. Everton meddelar på sin officiella hemsida att Ronald Koeman får lämna sitt uppdrag som manager. Det blev toalt 16 månader i klubben för den holländske tränaren. Everton ligger just nu på 18:e plats i Premier League, vilket är under nedflyttningsstrecket. Det har tidigare ryktats om att bland annat David Moyes är aktuell att ersätta Koeman.

 

Många vill bli ny tränare i Everton och Leicester. T o m Giggs har anmält sitt intresse.


Ryktena enligt Ft är många: ”Nu skriver Daily Star att U21-tränaren David Unsworth är favorit att ersätta tätt följd av David Moyes och Sean Dyche. Enligt tidningen är dock även Sam Allardyce, Carlo Ancelotti och Chris Coleman på Evertons radar.”
Det finns dock ett skvaller om en annan som söker tränarjobb: Ryan Giggs intresserad av att ta över Everton eller Leicester. Manchester Uniteds förre storspelare Ryan Giggs hymlar inte om att Everton och Leicester intresserar honom. Everton och Leicester har gått skilda vägar med Ronald Koeman respektive Craig Shakespeare. Manchester United-legendaren Ryan Giggs hymlar inte om att gärna tar över rodret i en av de klubbarna.
– Leicester blev mästare för två år sedan och Everton är en fantastisk klubb med fantastisk historia. Båda klubbar intresserar mig, säger Giggs enligt Sky Sports och fortsätter:
– Det är dock flera tränare därute som förmodligen är intresserade av de posterna. Från min sida är jag öppen för klubbar som delar mina ambitioner. Det finns lag i både Premier League, Championship och League One som är tänkbara. Det viktiga är hur de är som klubbar.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 24:e oktober

1857 världens första fotbollsklubb bildas.

 
Nathaniel Creswick och William Prest var två medlemmar ur Sheffield Cricket Club. Då de ville ha något att ägna sig åt även på vinerhalvåret träffades de idag 1857 på Parkfield House i en förort till Sheffield som kallas Highfield. Här bildade de idag Sheffield Football Club som existerar än idag.
 

De är fortfarande en amatörklubb och spelar i Northern Premier League Division One South, som rankas som nivå åtta i det Engelska ligasystemet. Sheffield FC är världens första fotbollsklubb. Världens andra klubb blev Hallam FC, som också är från Sheffield. Då dessa lag möts är det mycket rivalitet och deras matcher är det äkta Sheffieldderbyt. Detta namn har sedermera felaktigt mötena mellan Sheffield United och Sheffield Wednesday brukat kallas.

FOTBOLLSSPELARE SOM FÖDDES IDAG den 24:e OKTOBER.

32 år Wayne ROONEY född 1985 i Croxteth i Liverpool, England
Anfallare
17 U- och 119 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
1996-2004 Everton,
2004-17 Manchester United (183 mål, klubbrekord),
2017- Everton igen.

67 år Asa HARTFORD född 1950 i Clydebank, Skottland
Mittfältare
50 landskamper för Skottland.
Klubbar som spelare:
1967-74 West Bromwich Albion,
1974-79 Manchester City,
1979 Nottingham Forest,
1979-81 Everton,
1981-84 Manchester City igen,
1984 Fort Lauderdale Sun,
1984-85 Norwich City,
1985-87 Bolton Wanderers,
1987-89 Stockport County,
1989 Oldham Athletic,
1989-91 Shrewsbury Town.
Lag som tränare:
1985-87 Bolton Wanderers (spelande),
1987-89 Stockport County (spelande),
1989-91 Shrewsbury Town,
1991 Boston United,
1993 Stoke City (hjälptränare),
1996-2005 Manchester City (assisterande),
2007-08 Macclesfield Town (assisterande)
2012- talangscout åt Norwich City.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv