• Boris dagliga blogg

Lördagen den 21:a april 2018.

Arsene Wenger lämnar in!
Fulham gjorde sin plikt och återtog andraplatsen.
Avicii lämnade också in, men på ett betydligt mer tragiskt vis.
Nya tröjor.


FOTBOLLSHISTORIA:
1986: Alvin Martin gör ett unikt hat trick.

FÖDDA IDAG:
Isco, Tobias, Thomas.

DAGENS TRÖJA
SLASK WROCLAWs förstatröja 2011/12

Vid den tid då denna tröja köptes var jag ofta hos min dotter som sturerade i staden. Fotbollsstoltheten var också ett av topplagen i polska Ekstraklasa. Detvar då. Nu kämpar de för att inte ramla ur högsta divisionen. Igår gjorde de det så bra att de vann borta över Termalica B-B med 2-1 och det ska nog rädda Slask kvar.

Arsene Wenger lämnar in!


Förra året hade jag med en del skvaller och tankar om spelare och i vilka klubbar de skulle handla. Jag hade valt att ta faktan från sidan ”Fotbollstransfers.com.” När jag tittar tillbaka på vad jag valde publicera på min blogg förra våren så ser jag att inte ett enda av de rykten som gick då var sanna. Nåja, nästan inte ett enda. Ett av de hetaste ryktena då var att Arsene Wenger skulle få sparken eller åtminstone inte vara kvar till hösten. Eftersom han då varit i klubben i 21 år och resterat mycket stort i Arsenal så ville ingen sparka honom. Arsene själv hade inga planer på att sluta utan skrev ett nytt kontrakt som skulle sträcka sig fram till sommaren 2019. Det innebär att han har ett år kvar på sitt kontrakt med Londonklubben. Men igår meddelade både Arsene och Arsenal (med det namnet är han hu skapt för klubben) att det blir inte fler år. 22 säsonger ledde Wenger Arsenal och tog dem till tre ligamästerskap, sju FA-cupsegrar och sju Community Shieldsvinster. Senaste FA-cupsegern kom i fjor, men i år ser det ut att bli ett år utan titlar. Om nu inte Arsenal vinner Europa League. Det hade varit en fin avslutning för Arsene Wenger.
 

Fulham gjorde sin plikt och återtog andraplatsen.


På spelfromten så fanne det en match av intresse för mig. Det handale om League Championship och om Cardiff City ska kunna ta sig upp i Premier League. De spelade inte igår, men deras värste konkurrent om andraplatsen i serien spelade igår. Det var ett Londonderby mellan ”poplaget” Millwall och Fulham. Fram till halvtid hjälpte Millwall bra till, men efter paus visade Fulham varaför de var det bättre laget. Först två snabba och så ett i slutet gjorde att den blev seger till Fulham med 3-0 på bortaplan. Det betydde också att Fulham gick förbi Cardiff med två poäng och tog över andraplatsen. Fast då har Cardiff två matcher ärre spelade.
 

Avicii lämnade också in, men på ett betydligt mer tragiskt vis.


Jag funderade på att tänka och tycka till lite om dagens matcher, men då jag skulle skriva så hade jag nyheterna på och idrott och musik hör ju ihop på så sätt att varje fotbollsklubb har ett par klubblåtar, varje turnering har sin signaturmelodi och fotbollsspelare och artister använder ofta samma arenor att visa upp sig på, och då brukar faktiskt musikerna slå fotbollsspelarna vad det gäller publik. En som alltid drog full publik på sina galor var Tim ”Avicii” Bergling. Drog skriver jag för att han hittades död påsitt hotellrum igår på sitt hotellrum i Muscat i Oman. Han blev ett år för gammal för att sålla sig till ”27orna”. Tim blev 28 år. Hans fotbollsbidrag var soundtracket till datorspelet FIFA15 som han skrev.
 

NYA TRÖJOR
 

Jag har lagt tonvikten på att presentera de nya landslagströjorna som ska användas i VM. Fast ärven de lag som inte kom dit släpper nya tröjor nu. Dessa länder hare hoppats på att använda sina nya ställ i VM, men så blev inte fallet. Nu börjar även de stora klubblagen visa upp sina nya tröjor som de ska använda säsongen 2018-19. 

Jag startar med VM:s kanske fräckaste förstatröja. Den har varit ute ett tag, men det var först i veckan jag hittade en just bild. Jag är ju svag för grönt så Nigeria ligger alltid bra till. Med tanke på Nikes ganska tråkiga stil så har definitivt inte Nigeria fått en tråkig tröja. Jag rankar den häftigast av alla VM-träjor. Sist av bildera so har jag en annan av Nikes landslag. Chile. De underpresterade och kom inte till VM, men nya kläder har de fått. Lika tråkig som den helröda förstatröjan är, lika tuff är den vita bortatröjan med röda och blå streck. Hade jag varit Chilespelare så skulle jag propsa på att använda andratröjan i så många matcher som möjligt.

Sedan har jag med Liverpools nya förstatröja. New Balance fortsätter tillverka och Standard Chartered fortsätter sponsra. Tyvärr har ingen av de två lyckats göra en Liverpooltröja som sticker ut. Helt röd utan några extravaganser. Det enda man gjort är att skaffa en "Arsenalhals" från deras förstatröja i år. Nu har jag inte provat tröjan, men den ser väldigt obekväm ut om man ämnar ha knappen knäppt. Standard Chartered är ganska tråkigt att se över bröstet. Har inte detta företag någon typ av logo som man kunde förenkla det hela med. Laget förenklade sin egen logo för några år sedan och använder sig bara av Liverbirden. Det fungerar bra. Andra och tredjetröja är också p väg och mycket märkligt är det att Liverpool accepterar en helblå andratröja, samma färg som ärkerivalen Everton. Tredjetröjan i vitt och grått är däremot lite häftig. Jag lägger ut dem då jag hittat bättre bilder. Förstatröja släpps till försäljning i början av maj och kommer i vanlig ordning att användas vid sista hemmamatchen denna säsong.

Här är ett förslag på hur jag menar att en Liverpooltröja med sponsorlogo kunde sett ut. Vill man inte ha den i originalfärg kan de vara i vitt eller gult. Sedan lägger jag även in Liverpools andra och tredjetröja 2018-19.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 21:a april.

1986 Alvin Martins unika hat trick

 
Idag 1986 spelade West Ham hemma mot Newcastle i ligan. Då matchen var över hade West Ham vunnit med 8-1. Alvin Martin gjorde hat trick. Allt detta är kanske inte helt ovanligt, men ett speciellt rekord slogs:

Det var inte slutresultatet 8-1 utan Matrins hat trick. Han gjorde det mot tre olika målvakter. Vid första målet stod ordinarie målvakt Martin Thomas, men han var inte helt kurant före matchen utan byttes ut i halvtid och mittfältaren Chris Hedworth fick ställa sig i mål. På honom gjorde Martin sitt andra mål. Nyckelbenet gick sönder då en kvart återstod och Hedworth tvingades lämna över målvaktströjan till forwarden Peter Beardsley. Ett brutet nyckelben gjorde att Hedworth fick spela mittfältare igen. Martins tredje mål gjorde han i 84:e minuten på Beardsley.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 21:a april.

26 år ISCO (Francisco Román Alarcón Suárez) född 1992 i Benalmádena, Spanien.
Offensiv mittfältare
67 U- och 26 A-landskamper för Spanien.
Klubbar som spelare:

PDM Benalmádena (1997–99),
Atlético Benamiel (1999–2006),
Valencia (2006–11),
Málaga (2011–13),
Real Madrid (2013–).

39 år Tobias LINDEROTH född 1979 i Marseille, Frankrike.
Mittfältare
22 U- och 76 A-landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
Mjällby AIF (1985-92),
IFK Hässleholm (1992-95),
Feyenoord (1995-96),
IF Elfsborg (1996-98),
Stabæk IF (1998-2001),
Everton (2001-04),
FC Köpenhamn (2004-07),
Galatasaray (2007-10).  
Lag som tränare:
IF Elfsborg U19 (2011-17),
IF Elfsborg (2017- assisterande).

53 år Thomas HELMER född 1965 i Herford, Västtyskland.
Försvarare
68 landskamper för Tyskland.
Klubbar som spelare:
SC Bad Salzuflen (1975-84),
Arminia Bielefeld (1984-86),
Borussia Dortmund (1986-92),
Bayern München (1992-99),
Sunderland (1999-2000),
Hertha Berlin (1999 lån).
Europamästare med Tyskland 1996.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln