• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 12:e september 2017.

Första tränaren sparkad efter fyra matcher.
Bilic klarar sig ett tag till som tränare.
Jag hade fel. Djurgården vill visst ta upp jakten på MFF.
Vansinniga siffror inom toppklubbarna.


FOTBOLLSHISTORIA: 
1990: Färöarna vinner sin första EM-kvalmatch som spelas i Landskrona mot Österrike.
2009: Adebayor flippar ut totalt då han möter sin gamla klubb Arsenal för första gången i en City-tröja.

FÖDDA:
Evanilson, Yuto.

Första tränaren sparkad efter fyra matcher.


Diskussionerna om vilken Premier Leaguetränare som först kan få sparken är över. ”Crystal Palace sparkar Frank de Boer.” Redan efter fyra ligaomgångar får Frank de Boer lämna sitt uppdrag i Crystal Palace. Crystal Palace bekräftar nu på sin officiella hemsida att managern Frank de Boer får sparken. Den holländske tränaren får lämna efter enbart 77 dagar på jobbet och fyra matcher i Premier League.Londonklubben har fortfarande noll poäng i ligan. Enligt brittiska medier kan Roy Hodgson bli ny manager i Crystal Palace.
 

Bilic klarar sig ett tag till som tränare.


En annan manager som ansågs ligga bra till för att få sparken var gårdagens födelsedagsbarn. 49 årige Salven Bilic. Han hade också startat sitt lag med tre raka segrar. Fast då ska man ha med i betraktese att hans lag West Ham har haft sin hemmaarena London Stadion upptagen och startat med tre bortamatcher. Igå gjorde de hemmadebut mot Huddersfield. Nykomlingen som inte förlorat en match mot laget som bara förlorat. Men fotboll är inte logiskt på detta sätt och statistiken är till för att brytas. West Ham spelarna gav Slaven sin present genom att rättvist vinna med 2-0. Huddersfield fick inte som femte lag i historien hålla nollan i fyra raka öppningsmatcher.
 

Jag hade fel. Djurgården vill visst ta upp jakten på MFF.


Min förutsägelse om Allsvenskan igår om att Djurgården inte skulle komma närnare MFF i tabellen visade sig vara felaktig. Djurgården visade att de visst vill ta upp jakten på serieledarna. På Gamla Ullevi hade stockholmarna inga större problem att vinna med 3-1 över Änglarna och Järnkaminerna är nu ”bara” sju poäng efter Malmö. Trelleborgs FF har också tagit upp jakten på ledarna i Superettan. Med 2-0 över GAIS igår ligger TFF på en säker tredje plats sex poäng efter serieledande Dalkurd.
 

Vansinniga siffror inom toppklubbarna.


Avslutningsvis så har en sammaställning av värdet av de största klubbarna kommit. Forskningsgruppen CIES Football Observatory har publicerat en lista över de dyraste trupperna i Europa. De har tittat på Europas fem främsta ligor, England, Italien, Spanien, Tyskland och Frankrike. Manchester City är återigen i topp och har spenderat motsvarande 8,14 miljarder kronor på sin trupp.
Topp 10
1. Manchester City – 8,13 miljarder kronor
2. Paris Saint-Germain – 8,1 miljarder kronor
3. Manchester United – 7,47 miljarder kronor
4. Chelsea – 6,14 miljarder kronor
5. Barcelona – 5,98 miljarder kronor
6. Real Madrid – 4,64 miljarder kronor
7. Juventus – 4,48 miljarder kronor
8. Liverpool – 4,16 miljarder kronor
9. Arsenal – 3,96 miljarder kronor
10. Tottenham – 3,44 miljarder kronor

FOTBOLLSHISTORIA från den 12:e september

1990 EM-kval i Landskrona

 
Färöarna hade blivit godtagna av UEFA och trots att de gjorde sin första landskamp 1988 på Island, förlust med 0-1, så spelades idag 1990 Färöarnas första riktiga landskap i fotboll. Det gällde att försöka kvala in till EM i Sverige 1992. Färöarna hade hemmamatch, men bara konstgräs. Så matchen flyttades till Sverige och Landskrona IP. Hit kom storfavoriterna Österrike som skulle vinna lätt över lilla Färöarna. Men Färöarna lyckades med det Sverige inte klarade av i EM-kvalet 2015.
 

Det lilla ölandet blev beryktat redan efter första matchen. De vann nämligen med 1-0. Torkil Nielsen gjorde matchens enda mål, men den störste hjälten var Jens Knudsen, Färöarnas målvakt iklädd sin karakteristiska toppluva. Det blev en oavgjord match i kvalet borta mot Nordirland, annars bara förluster och sista plats i gruppen. Den vanns av Jugoslavien som kvalade in till EM, men uteslöts av UEFA på grund av oroligheterna i landet. Tvåan i gruppen, Danmark kallades in som reserv och vann hela mästerskapet. Och alla sensationer kom från kvalgrupp 4.

2009 City – Arsenal och Adebayor

 
På det som för den tiden hette City of Manchester Stadium möttes idag hemmalaget Manchester City och Arsenal. Mycket intressant var att se Citys nya toppvärvning Emmanuel Adebayor. Han hade gjort mål i sina tre första matcher för sitt nya lag. Det var inte under de allra bästa former han lämnade sin gamla klubb Arsenal, och Adebayor var övertänd. I en duell med van Persie trampar han sin gamle lagkamrat helt medvetet på handen. Det är inget domaren ser. City vinner med 4-2 och 3-1 målet gör Adebayor. För att fira springer han över hela planen ner till eget straffområde och kastar sig jublande och hånfullt mot de tillresta Arsenalsupportrarna. Detta blev för mycket för FA som dömer Adebayor i efterhand till tre matchers avstängning för olämpligt uppträdande.

FÖDDA IDAG

42 år EVANILSON Evanílson Aparecido Ferreira född 1975 i Diamantina, Minas Gerais, Brasilien
Försvarare/mittfältare
13 landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare
1996-98 América-MG,
1999 Cruzeiro,
1999-2005 Borussia Dortmund,
2005 Atlético Mineiro,
2006 1. FC Köln,
2006 Atlético Paranaense,
2007 Sport,
2008 Vitória,
2009-10 América-MG igen,
2010-12 Timbaúba,
2012 Independente Limeira,
2012 Botafogo-PB.
Han är kanske inte Brasiliens mest kända stjärna, men håll med om att namnet är coolt. Tänk att heta Eva Nilson i Brasilien.

31 år Yuto NAGATOMO född 1986 i Saijo, Japan
Försvarare
88 landskamper för Japan.
Klubbar som spelare:
2002-04 Higashi Fukuoka High School,
2005-07 Meiji University,
2007-11 FC Tokyo,
2010-11 Cesena (lån),
2011- Inter.
Han är gift med den japanska skådespelerskan Airi Taira. Yuto friade på fotbollsarenan San Siro i februari 2016. Fast han spelar i Inter och hon jobbar i Japan så håller äkenskapen än.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv