• Boris dagliga blogg

Måndagen den 11:e mars 2019

Elfte säsongen Mästarnas Mästare drog igång.
FA-cup förstår spänningen i ligan.
Liverpool släppte in två mål.

Chelsea tappade poäng och Ole Gunnar kan förlora.
Svenska cupen stör inte ligaspelet.
​​​​​​​Manchesters båda managers.


FOTBOLLSHISTORIA:
1900: Juventus spelar sin första tävlingsmatch.
1934: Första VM-kvalmatcherna någonsin spelas.

Fabio, Didier, Thomas.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA får bli Arsenals. Dels för att jag ska spela bowling ikväll i lag med Krister som är en obotlig Arsenalsupporter. Sedan vann Arsenal omgångens "stormatch" igår över Manchester United med 2-0. Det var Uniteds första förlust i engelsk fotboll sedan Ole Gunnar tog över.

Elfte säsongen Mästarnas Mästare drog igång.


Förutom fotboll så startade årets upplaga av ”Mästarnas Mästare”, ett program som jag gärna följer och har gjort i tio år innan årets omgång. Det finns både tävlingsmoment och historia från gamla mästare atttitta på. Och gammal mästare igår var Kjell Isaksson, en 70-årig ”gammal” stavhoppare, med en otrolig spänst. Carolina Klüft är bara 36 och bör vara favorit i den grupp som tävlade igår. Tommy Salo var den sämste deltagare hittills i tävlingen. Han fullföljde inte en av de tre tävlingsgrenar som avverkades igår. Kanske skulle man valt att plocka in någon annan istället då det faktiskt visade sig att Tommy inte var frisk när gårdagens grenar spelades in. Får se hur det blir till nästa vecka.
 

FA-cup förstår spänningen i ligan.


Se hur det blir nästa vecka önskar jag även om Premier League. Men nu är det ju så att Engelska FA värderar sin cup så högt att den även i kvartsfinalerna får inkräkta på ligaspelet. Här hade man önskat att FA-cupen skulle kunna spela ”mitt-i-veckan” som alla andra stora nationer har lagt upp sina cuper. Nu kommer det att bli en massa inställda matcher dels för de sex Premier Leaguelag som är kvar i FA-cupen och dels för de lag de skulle mött i omgång 31. Det spelas bara fem matcher lördag, söndag.
 

Liverpool släppte in två mål.


Igår spelades det tre matcher och de forna serieledarna Liverpool hade inte och skulle inte ha några som helst problem att vinna över Burnley på hemmaplan. Det hade de inte heller, men det lite märkliga är att Liverpools solida försvar, men minst antal insläppta mål ändå släppte till två stycken mot ett bottenlag. Visserligen var det första regelvidrigt, men ändå. Fast gör man fyra mål så är allt OK.
 

Chelsea tappade poäng och Ole Gunnar kan förlora.


Chelsea spelade sin senaste hemmamatch mot Tottenham och vann den med 2-0. Igår var Wolverhampton på besök. De hade visserligen bara ett skott på mål, men å andra sidan gickdet in. Eden Hazard, vem annars, lyckades på övertid fixa 1-1. Det var alltså med nöd och näppe Sarris gäng fixade en poäng. Sista matchen i omgång 30 var denna omgångs stora match. Två av de sex topplagen möttes. Arsenal mot Manchester United. Ju fler matcher United spelat utan förlust desto närmare en sådan kommer de. Igår var det dags för Ole Gunnar att få känna på att förlora. Visserligen gjorde han det i Champions League mot PSG, men då det skulle räknas över två matcher så gick United segrande ur den kampen. Igår kunde Arsenal vinna med 2-0 och med det resultatet bytte de plats så att Arsenal nu ligger fyra.
 

Svenska cupen stör inte ligaspelet.


Jag förde FA-cupen på tal och tyckte att spelprogrammet var fel. Sverige kör ju sin cup innan serien startat då stör den ju inte heller ligaprogrammet. Malmö FF må tyckas vara ett av Sveriges bästa lag, men i Svenska Cupenåkte de dit mot Öster som i sin tur förlorade till AIK. AIKs moståndare i semifinalen blev klara igår. AFC Eskilstuna heter laget. De hade Halmstads BK i kvarten och efter 1-1 full tid lyckades Eskilstuna peta in en boll i förlängningen. Förlängning blev det även mellan Djurgården och Hammarby. Segraren får BK Häcken i semi. Stockholmslagen tvingades till straffsparksavgörande och där var Djurgården starkast. Semifinalerna är alltså BK Häcken mot Djurgården och AIK mot Eskilstuna.
 

Manchesters båda managers.


Avslutningsvis lite om två managers i Manchester. Trots Ole Gunnar Solskjaers första förlust så antas att han bli permanent manager för Manchester United, vilket skulle ge Molde runt 75 miljoner i kompenastion. Citys manager Pep Guardiola har placerats i Juventus och säger nu själv att hanhar två år kvar av sitt kontrakt med Mancester City. Skulle han sluta innan dess så skulle det i så fall bero på att han får sparken, och det vverkar inte särskilt troligt.

FOTBOLLSHISTORIA från den 11:e mars.

1900 Första tävlingsmatchen för Juventus.

Första lagbilden av Juventus Första lagbilden av Juventus

Vid 1900-talets början spelade italienska ligan i smågrupper där gruppsegrarna sedan möttes för att göra upp om mästerskapet. Det var bara sex lag som deltog. Gruppen som kallades Lombardiet hade bara ett lag: Milan. I Piedmont-gruppen fanns tre lag: FBC Torinese, Ginnastica Torino och Juventus. Just idag 1900 spelade alltså Juventus sin första tävlingsmatch i sina rosa originaltröjor. Det blev förlust till Torinese med 0-1. De två följande matcherna mot Ginnastica Torino vanns båda med 2-0, men då de skulle göra upp om segern i gruppen blev det ny förlust till Torinese. Denna gång med 1-2. Redan 1905 var Juventus mästare för första gången i Italien. Det var samma säsong som de bytte från rosa till svart-vit-randigt.

1934 VM-kval inleds med nio mål

Idag 1934 spelades VM-kval för första gången i Europa. Till VM 1930 var det bar 13 länder som var intresserade. Nu var det så många att det tvingades till kval. Spanien spelade i en grupp med Portugal. De inledde idag med en seger med 9-0. Då de senare även vann returen var de kvalificerade. Tysklands kvalgrupp innehöll både Frankrike och Luxemburg. Här gick två lag vidare till sommarens VM. Tyskland inledde idag med att också göra nio mål. De vann 9-1 över Luxemburg. Då Frankrike senare också besegrade Luxemburg var kvalspelet slut. Tyskland och Frankrike gick till VM.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 11:e mars.

FÁBIO COENTRÃO blir 31 år

FÁBIO COENTRÃO Fábio Alexandrey da Silva Coentrão född 1988 i Vila do Conde, Portugal
Försvarare
26 U- och 52 A-landskamper för Portugal.

Klubbar som spelare:
Rio Ave (1999-07),
Benfica (2007-11),
Nacional (2008 lån),
Zaragoza (2008 lån),
Rio Ave (2009 lån),
Real Madrid (2011-18),
Monaco (2015-16 lån),
Sporting CP (2017- lån),
Rio Ave (2018-).

Didier DROGBA blir 41 år

Didier Yves DROGBA född 1978 i Abidjan, Elfenbenskusten
Anfallare
104 landskamper för Elfenbenskusten.

Klubbar som spelare:
Tourcoing (1988–89),
Abbeville (1989–91),
Vannes (1991–93),
Levallois (1993-97),
Le Mans (1997-2002),
Guingamp (2002-03),
Marseille (2003-04),
Chelsea (2004-12),
Shanghai Shenhua (2012-13),
Galatasaray (2013-14),
Chelsea igen (2014-15),
Montreal Impact (2015-16),
Phoenix Rising (2017-18).

Thomas GRAVESEN blir 43 år

Thomas GRAVESEN född 1976 i Vejle, Danmark
Mittfältare
14 U- och 66 A-landskamper för Danmark.

Klubbar som spelare:
Vejle Boldklub (1989-97),
Hamburger SV (1997-2000),
Everton (2000-04),
Real Madrid (2004-05),
Celtic (2005-08),
Everton igen (2007-08 lån).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln