• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 30:e maj 2017.

Huddersfield debuterar i Premier League till hösten.
Bra dag för Skånes båda bästa fotbollslag.
Wolfsburg kvar i Bundesliga.

Hur länge ska idioterna bestämma på fotbollsarenorna.

NYA TRÖJOR
Barcelona, Cagliari och Sampdorias förstatröjor 2017/18

GÅRDAGENS SKVALLER:
Gareth Bale, Zlatan Ibrahimovic´, Nolito, Joe Hart.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1979: Första och enda gång ett svenskt lag i en Champions League-final.

FÖDD IDAG:
Thomas, Steven.

DAGENS TRÖJA

Huddersfield debuterar i Premier League till hösten.


Mellan 1924 och 1926 tog Huddersfield tre raka Engelska fotbollmästerskap. De höll till i högsta ligan till fram på 1950-talet. Sedan har det varit lugnt fram tills igår. Efter att ha slutat femma i League Championship har det gått bra i kvalet till Premier League. Två straffläggningar har avgjort. Igår var det 0-0 efter full tid och förlängning i direktkvalet mot Reading. Reading slutade med två missar och Huddersfield kunde ta sig upp i Premier League för första gången. Tre randiga lag tog sig upp till nästa säsong. Ett svart-vitrandigt och två blå-vitrandiga.

Bra dag för Skånes båda bästa fotbollslag.


Sedan blev det lite koll på AIK mot Malmö FF. Även här stod det 0-0 efter full tid. Det blev dock varken förlängning eller straffar utan MFF gjorde som de brukar: Satte ett mål på ett par minuters övertid och så var de tillbaka i serieledning. Helsingborgs IF är det enda lag i Sveriges två högsta divisioner som har en nolla i förlustkolumnen. Det har de även efter gårdagens match mot Syrianska. 3-1 och endast tre poäng efter serieledarna Brommapojkarna. En bra dag för skånelagen alltså.
 

Wolfsburg kvar i Bundesliga.


Slutligen spelades det en viktig match i Tyskland. Det var direktkval även här till högsta ligan, Bundesliga. Eintracht Braunschweig spelade retur hemma mot Wolfsburg. Bundesligalaget Wolfsburg hade 1-0 från första matchen att gå på. De gjorde exakt på samma sätt igår; vann med 1-0 och Wolfsburg stannar kvar i Bundesliga, medan Braunschweig stannar kval i Bundesliga 2.
 

Hur länge ska idioterna bestämma på fotbollsarenorna.


Slutligen vill jag visa de två reklamsnuttarna för IQ som jag tycker är alldeles utmärkta. Varför tillåts det saker och ting under en fotbollsmatch som skulle vara fullständigt oacceptabla i andra sammanhang?

NYA TRÖJOR

BARCELONAs förstatröja 2017/18


Inte för att jag håller på Barcelona på något sätt, men jag gillar deras tröjor. Åter en gång så kommer en helt ny variant av hemmatröja. Färgerna är de samma, men ränderna är denna gång från brett i mitten till smalare och smalare. Rakuten är ett japanskt e-handelsföretag grundat år 1997. De är nya sponsorer, vilket alltid resulterar i att alla märker det är en ny tröja. Denna skapelse gillar jag.

CAGLIARIs förstatröja 2017/18


Cagliari fortsätter spela italienskt. Macron har tillverkat denna tröja som är ganska typiskt cagliariansk. Enkelt delad mitt itu, med spegelvända mönster. En sak som börjar bli en trend i många italienska klubbar är att sponsorerna får mer och mer plats på bröstet. På Cagliaris tröja har reklamen alldes för stor plats. Det är en stor nackdel.

SAMPDORIAs förstatröja 2017/18


Serie A tog slut i förrgår och då använde Sampdoria sin nya tröj i 2-4 förlusten mot Napoli. Det händer inte mycket med Sampdorias hemmatröjor. De ser i stort sett likadana ut år från år oavsett vilka som tillverkar den. Joma har gjort dessa tröjor och en liten förändring är att klubbmärket sitter på ärmen, Annars samma på färg och ränderna över bröstet.

GÅRDAGENS SKVALLER

Manchester United hoppas att Bale bänkas


Manchester United hoppas att Gareth Bale petas i finalen, eftersom man tror att det ökar chanserna till en värvning.
Real Madrid gör sig redo för Champions League-final mot Juventus på lördag.
Samtidigt uppger Mundo Deportivo att Manchester United hoppas att Gareth Bale bänkas.
Tidningen menar att om han gör det ökar möjligheten för United att locka över honom till Old Trafford i sommar.
Den walesiske stjärnan har under en längre period sagts kunna återvända till Premier League.

Zlatan Ibrahimovic kan avsluta karriären i Milan


Rapporter gör gällande att Zlatan Ibrahimovic kan signera ett ettårskontrakt med sin gamla klubb Milan.
Zlatan Ibrahimovic, 35, håller på att återhämta sig från sin allvarliga knäskada, samtidigt som flyttrykten florerar.
Enligt La Repubblica kan det bli en återkomst till Milan för den svenske världsstjärnan.
Det talas om ett potentiellt ettårskontrakt för Ibrahimovic, som i så fall avslutar karriären hos de rödsvarta.
Huvudspåret för Milan sägs dock vara Alvaro Morata från Real Madrid.
Ibrahimovics avtal med Manchester United löper ut i sommar, men det finns en option på ytterligare ett år.

Nolito inte sugen på att stanna: "Jag vill tillbaka till Spanien"


Han värvades förra sommaren, men Nolito gör ingen hemlighet av att han redan vill lämna Manchester City för Spanien.
Nolito, 30, hämtades in från Celta Vigo till Manchester City inför den här säsongen.
Men den spanske landslagsmannen vill återvända till hemlandet efter bara ett år.
– Vi får se vad som händer. Jag vill tillbaka till Spanien för att vara ärlig, men det beror på City. Jag har två år kvar på kontraktet, så vi får se, säger han till Tiempo de Juego och fortsätter:
– Om ytterligare tre yttrar värvas och jag får chansen att lämna… Jag vill verkligen lämna.

 

Joe Hart


Samtidigt betonar den engelske målvakten Joe Hart att det inte blir någon fortsättning i Torino, som han varit utlånad till denna säsong.
– Jag trivdes verkligen, men jag kommer inte tillbaka. Jag hade dock en väldigt fin tid, säger han enligt ESPN.
Hart har kontrakt med City till 2019.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Jag följde med min dotter till köpcentrat Emporia i Malmö. I Inter Sport butiken hade de åter fått in MFF.s nya hemmatröja i XXL. Ja, jag vet men Puma gör små storlekar. Jag passade även på att köpa ett par shorts. Expediten meddelade glatt att det var kampnj-pris på tröjan. 598 kronor kostade det. Jag tyckte att de hade en märklig kampanj då tröjan bara var två (2) kronor billigare än normalt. Då visade det sig att 598 kronor var för både tröja och shorts. Alltså kostade tröjan nu 299 kronor. Jag tvivlar att det kunde vara riktigt, men är bara tacksam att kunna köpa en sådan billig ny tröja. Den blev nummer 532 i samlingen.

Tröjan sponsras av "Rörläggaren" och det är jag tacksam för att jag slapp på denna. Puma tillverkar tröjan. Det är inte så lätt att byta tillverkare då första och andratröja överlappar varandra. Tyvärr har Malmö börjat köra med den italienska varianten av Pumatröjor. Det betyder att de är en storlek mindre än normalt. Det nya med årets Pumatröjor är att de har dubbla rundningar i halsen. MFF har valt att ha lite vitt i den inre halsringen. De senaste åren har klubben annars haft alla mönster i ljusblått, så att man bara på nära håll kan se sömmar och dylikt.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1979 Forest första

1979 Nottingham – MFF

 
Idag 1979 spelades en unik final i Mästarcupen. Den var unik för svensk fotboll. Malmö FF hade besegrat Monaco, Dynamo Kiev, Wisła Kraków och Austria Wien. På Olympiastadion i München väntade ett lika Askungelikt lag från England. Nottingham Forest. Båda lagen var kanske mest kända för sina karismatiska ledare: Bob Houghton, MFF och Brian Clough, Nottingham. Två engelsmän ledde alltså lagen. MFF var i underläge då de hade skador på ett antal viktiga spelare, men de lyckades nästan med sitt försvarsspel. Tyvärr brast det en gång. Det var i första halvleks sista minut då nyförvärvet Trevor Francis nickade in matchens enda mål. Francis hade slagit alla rekord då han kostade Nottingham en hel miljon pund (småpotatis idag). När får vi se ett svenskt lag i en Champions League-final igen? Aldrig!

FÖDDA IDAG

51 år Thomas HÄßLER född 1966 i Väst-Berlin, Västyskland
Mittfältare
1 U- och 101 A-landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:
1979-84 Reinickendorfer Füchse,
1984-90 Köln,
1990-91 Juventus,
1991-94 Roma,
1994-98 Karlsruher,
1998-99 Borussia Dortmund,
1999-2003 1860 München,
2003-2004 SV Salzburg. 

Världsmästare 1990.

37 år Steven GERRARD född 1980 i Whiston, England.
Mittfältare
4 U- och 114 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare
1988-2015 Liverpool,
2015-16 Los Angeles Galaxy.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln