• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 18:e oktober 2018

Ta lärdom av U-17 flickor, Janne!
Hur kul är en boxningsmatch med två försvarande boxare?
Visst ska Rosengård kunna avancera i Champions League?
Endast en match är oviss inför returerna!FOTBOLLSHISTORIA:
1873: Den allra första tävlingsmatchen spelas i Skottland.
1908: Det första Milan-Inter derbyt spelas.

FÖDDA IDAG:
Ryan, Robbie.

DAGENS TRÖJA
COLOMBIAs förstatröja i VM i Brasilien 2014

Under landslagssejouren denna gång passade de Syd- och Mellanamerikanska lagen också på att mötas i träningsmatcher. Därför spelades de sista landskamperna för denna gång natten till igår. Av de tre matcherna som gick av stapeln har jag bara ett vinnarlags tröja. Det är Colombias. Colombia vann nämligen med 3-1 över Costa Rica. Alltså blir det gult idag.

Ta lärdom av U-17 flickor, Janne!


Svensk landslagsfotboll har ju haft oerhört svårt att få till det med det som jag anser att fotboll går ut på. Nämligen att göra mål. Då har jag ett tips till Janne Andersson och grabbarna. Ta kontakt med det svenska landslaget för U-17 tjejer. De vet hur man gör. Där pågår kvalet till EM och Sverige var i Lettland och vann med 11-0. I samma grupp spelade även Nederländerna mot Georgien och det slutade 16-0. Vist är det kval med lag med lite olika standard, men de har i alla fall lärt sig att satsa offensivt.
 

Hur kul är en boxningsmatch med två försvarande boxare?


Visst är ett starkt försvar bra, men jag har sagt det tidigare och säger det igen. Om boxningen kört med samma principer, att försvaret är det viktigaste så hade inte ett enda slag mot motståndaren delats ut och hur kul är en sådan match att titta på. Det var ju till och med så att vår egen blivande världsmästare Ingemar Johansson i OS-finalen 1952 blev diskvalificerad för att han bara försvarade sig. Är det något för fotbollen, att diska ett lag som inte kan få ett enda skott på mål?
 

Visst ska Rosengård kunna avancera i Champions League?


Det spelades mer fotboll av vikt igår och det var även det damfotboll. Det handlade om klubbfotboll för fullvuxna damer. Champions League spelade första matchen i åttondelsfinalerna. Mediamässigt var det även denna säsong ganska ointressant och det fanns ingen match man kunde se på någon av alla de svenska TV-kanaler som finns. Trots att Sverige har med två lag. En match spelas ikväll och det är det ena svenska laget som spelar den matchen. Nämligen Rosengård mot Slavia Prag. Nog bör Malmölaget ha en god chans att ta sig vidare.
 

Endast en match är oviss inför returerna!


Det andra svenska lager är Linköping och de har nog tyvärr bara en match till att spela. Det är returen i Paris för PSG vann i Linköping med 2-0. Det är egentligen bara en match som kommer att ha en intressant retur och det är matchen mellan norska LSK Kvinner och danska Bröndby. Igår slutade den matchen 0-0. I de övriga fem matcherna ser det klart ut vilka som går vidare fredan efter första matchen. Barcelona vann med 5-0 över Glasgow. Barca klart! Lyon vann över Ajax borta med 4-0. Lyon klart! Wolfsburg – Atletico Madrid 4-0. Wolfsburg klart och 2-0 till Bayern München borta över Zürich lär göra att Bayern är klara. Nu är jag klar.

FOTBOLLSHISTORIA från den 18:e oktober

1873 Renton vann första viktiga matchen i Skottland.

Sexton klubbar i Skottland hade samlat in pengar för att kunna köpa en pokal och medaljer till det lag som vann den skotska cupen. Idag 1873 spelades den allra första tävlingsmatchen i Skottland mellan Renton FC och Kilmarnock. Renton vann med 2-0. Renton gick ända till semifinalen där de förlorade mot de första cupvinnarna i Skottland; Queen's Park. De fick då mottaga den allra äldsta pokalen i fotbollshistorien. Visserligen är Engelska FA-cupen äldre, men deras första pokal stals 1895 och har aldrig återfunnits.

1908 Inter mot Milan

Då Milan vägrade ta emot spelare från andra länder bröt sig några spelare loss och bildade Internazionale, en klubb där alla nationaliteter var välkomna. Några av grundarna var schweizare och det är lite lustigt att det första derbyt lagen emellan spelades i just Schweiz. Det skedde idag 1908 i en turnering som hette Coppa Chiasso och spelades i kantonen Ticino i södra Schweiz. Inter var bara drygt ett halvt år gammalt med stretade emot bra. Till slut hade dock AC Milan vunnit med 2-1 och de har fortfarande plusstatistik på Inter.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 18:e oktober

Ryan NELSEN blir 41 år

Ryan är född 1977 i Christchurch, Nya Zeeland
Försvarare
8 OS- och 49 A-landskamper för Nya Zeeland.
Klubbar som spelare:
Newman College NAS team (1987-95),
Christchurch United (1995-98),
D.C. United (2001-05),
Blackburn Rovers (2005-12),
Tottenham Hotspur (2012),
Queens Park Rangers (2012-13).
Lag som tränare:
Toronto FC (2013-14).
Han var under flera år lagkapten för Nya Zeelands landslag. 

Robbie SAVAGE blir 44 år

Robbie är född i 1974 i Wrexham, Wales.
Mittfältare
7 U- och 39 A-landskamper för Wales.
Klubbar som spelare:
Manchester United (1991-94),
Crewe Alexandra (1994-97),
Leicester City (1997-2002),
Birmingham City (2002-05),
Blackburn Rovers (2005-08),
Derby County (2008-11),
Brighton & Hove Albion (2008 lån).
Savage var känd för sitt fysiska spel på plan och i många av de klubbar han spelade i blev han mycket populär hos fansen. Han har efter karriären jobbat som expertkommentator i TV för BBC och skriver krönikor i tidningen Daily Mirror.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv